Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Nya watchOS 2

5 år sedan

Fler urtavlor. Fler funktioner. Mer personlig.

När Apple Watch först släpptes var det med en version av operativsystemet som gjorde den starkt beroende av koppling till iPhone. Med WatchOS 2 får du fler urtavlor, snabbare och kraftfullare appar, ännu bättre sätt att kommunicera och nya sätt att göra din Apple Watch mer personlig.

Nya utseenden
I och med watchOS 2 kommer du kunna göra mer anpassningar på din urtavla. Du kommer kunna välja mellan ett antal imponerande timelapse-videor som filmats under ett dygn på kända platser runt om i världen: Hongkong, London, Mack Lake, Paris, New York samt Shanghai.

Du kan även välja ut en bild från appen Bilder på klockan och göra den till din egen urtavla. Väljer du ett Live Photo får du se en snygg animering av rörelsen före och efter du tog bilden.

Ett tredje alternativ är att använda dig av dina fotoalbum. Du kan välja så att varje gång ud lyfter på armen visas en ny bild från Favoriter (Fotoalbum).

Nya funktioner
Komplikationer är viktig information som du ser direkt på din urtavla. De visar till exempel dina aktivitetsringar, kommande kalenderaktiviteter eller batteritid. Nu kan även data från App Store-appar fungera som komplikationer. Det gör att du kan personifiera den information som du har på urtavlan precis som du vill.

Funktionen “Tidresa” är perfekt för dig som har en urtavla full med komplikationer. Då kommer du genom att vrida på din digital crown kunna se vad som hänt igår, idag samt imorgon.

Lägg din Apple Watch på sidan och anslut laddaren så har du en perfekt väckarklocka. När alarmet ringer kan du stänga av genom att trycka på sidoknappen eller snooza genom att trycka på digital crown.

WatchOS 2 kommer göra upplevelsen i Apple Watch-apparna bättre och de drar nytta av fler hårdvarufunktioner som är unika för Apple Watch. Många appar i watchOS 2 är inbyggda. Detta innebär att de körs helt på Apple Watch, det vill säga lokalt. På så sätt startar de snabbare och kommer kunna ge dig fler möjligheter.

Apparna kommer nu dra nytta av funktioner som Taptic Engine, Digital Crown, accelerometern, pulsmätaren, högtalaren och mikrofonen. Exempel på detta är golfappen Ping som använder sig av accelerometern för att mäta hastigheten på din golfsving. Strava tar hjälp av pulsmätaren för att kunna samla in och visa data under ett träningspass. Med Insteon kan du vända digital crown för att ställa in belysning i ditt eget hem.

Välbekanta appar med med smarta funktioner
Med Apple Watch har du kunnat ta emot mejl på handleden. Nu kan du även svara på dem. Tryck bara på Svara i slutet av ett meddelande. Sedan dikterar du ett svar, skickar en emoji-symbol eller väljer från en lista med relevanta förinställda svar.

Nu kan du lägga till fler vänner genom att dela upp dem i olika grupper. Varje grupp kan innehålla 12 vänner.

Med Digital touch kan du rita och skicka små anteckningar till andra som har en Apple Watch. Nu kommer du kunna använda dig av fler färger och på så sätt skapa mer kreativa digitala konstverk.

Nu är Siri smartare och kan göra fler saker för dig. Nu kan du med hjälp av rösten göra saker som starta ett specifikt träningspass, kolla dina överblickar, få trafikinformation, slå upp ett ord i ordlistan eller beräkna restid.

I watchOS 2 finns det dessutom en ny säkerhetsfunktion: aktiveringslåset. Du aktiverar din Apple Watch med hjälp av ditt Apple-ID och lösenord för iCloud. Blir din klocka stulen eller försvinner så är och förblir din information skyddad