Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Säkerhetskopiera din enhet inför uppgraderingen till iOS 9

4 år sedan

Nu på onsdag den 16 september släpper Apple den skarpa versionen av iOS 9 som  fungerar på iPhonemodeller från iPhone 4s och uppåt. Som vanligt är det en god idé att säkerhetskopiera innehållet i din iPhone i god tid innan du påbörjar uppdateringen.

Personligen brukar jag alltid ta tillfället i akt att rensa mina enheter innan jag uppdaterar. Det gör jag dels för att jag upplever det som skönt med känslan av att börja om lite på nytt, men också eftersom själva uppdateringen kräver en hel del lagringsutrymme under själva uppdateringsprocessen.

Hur mycket lagringsutrymme en uppdatering kräver varierar lite, bl.a. beroende på vilken iPhonemodell du uppdaterar, men förra årets uppdatering till iOS 8 krävde upp till så mycket som 5 GB ledigt utrymme under uppdateringsprocessen. Därför är det bra att rensa så mycket du bara kan för att vara säker på att du kan ta del av uppdateringen när den väl släpps. Hur mycket ledigt utrymme du har i din iPhone hittar via Inställningar > Allmänt > Användning.

När du ska säkerhetskopiera din iPhone har du två val. Antingen säkerhetskopierar du via iCloud eller så gör du det via iTunes.

För att säkerhetskopiera via iCloud måste du först se till att din enhet är ansluten till ett WiFi-nätverk. Har du iOS8 eller senare väljer du Inställningar > iCloud > Säkerhetskopia och ser till att iCloud-säkerhetskopia är aktiverad. Har du iOS 7 eller en tidigare version går du till Inställningar > iCloud > Lagring, säkerhetskopiering och ser till att iCloud-säkerhetskopiering är aktiverad.
Tryck sedan på Säkerhetskopiera nu. Observera att din enhet måste vara uppkopplad mot WiFi tills processen är klar.

För att säkerhetskopiera via iTunes öppnar du iTunes och ansluter enheten till datorn. Välj sedan Arkiv > Enheter > Överför inköp från… i iTunes. På så vis för du över inköp gjorda i App Store till din dator och inköp gjorda i iTunes till din iPhone.
När iTunes fört över inköpen väljer du Arkiv > Enheter > Säkerhetskopiera och väntar tills hela processen är klar.

Svårare är det inte att göra sin enhet redo för iOS-uppdateringen.