Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Prylarna du inte kan Springa utan

5 år sedan

I lördags, den 22/8, var det premiär för programmet Spring! på TV4. För dig som eventuellt har missat programmet så är det kort och gott höstens lördagsunderhållning på TV4 och går ut på att sammanlagt 9 Springarpar ska utföra uppdrag, samtidigt som de håller sig gömda för de två Spejarpar som jagar dem under veckorna. Till sin hjälp har de sociala medier som nås med hjälp av en mobiltelefon per par. Enkelt.

Under lördagarna och direktsändningen från studion i Stockholm pågår jakten i en på förhand hemlig stad ute i vårt avlånga land. I premiärprogrammet befann sig Springare och Spejare i Umeå.

Som huvudavsändare och teknikleverantör till programmet åker ett gäng från Telia med paren runt om i landet och bjuder Spejarna på en skön plats att hänga före programmet, veckans nya Springarpar en parkettplats framför direktsändningen, samt även DIG som bor på dessa orter på wifi, tävlingar med fina priser och en möjlighet att fynda prylar som underlättar om du vill ge dig ut och Springa själv. Detta tar plats i vårt Teliatält som placeras ut på ett av stadens stora torg.

???

Något som minst sagt underlättar om du ska ut och springa, oavsett om det gället en vanlig joggingtur, eller en direktsänd jakt med hela Sverige som spelplan, är aktivitetsbandet Sony Smartband.

sony-smartbandTillsammans med appen Lifelogg, som funkar till alla Android telefoner, hjälper den dig att hålla koll på allt. Steg, färdsträcka, brända kalorier, sömn, den kan till och med tala om hur många minuter på en dag som du åkt buss. Ordinarie pris på Smartband ligger på 895 kr, men under lördagssändningen, i Telias Springtält på den för veckan aktuella orten blir det ditt för 449 kr.

En annan sak som är bra, både under dina träningspass och medan du utför uppdrag som skickats till dig via sms är ett trådlöst blåtandsheadset, så att du slipper slösa tid på att trassla ur dig ut headsetsladden titt som tätt.

SBH70 96x119I Springtälten har vi därför varje vecka erbjudande med halva priset på två utvalda blåtandsheadset från Sony; SBH20, för den mindre plånboken och SBH70, för den lite mer kräsna användaren. SBH20 blir då ditt för 199 kr och SBH70 kostar under Springsändningen 395 kr i vårt tält.

Något som torde bli ett problem när du ständigt, dygnet runt, behöver vara uppkopplad mot sociala media, samtidigt som du inte vet när du ser ett vägguttag nästa gång, är batteritiden på telefonen. Stamina-mode till trots, detta är upplagt för att bli en utmaning.

???I Springtälten har vi därför laddat upp med två smarta varianter av extra laddningsbatterier till mobiltelefonerna, som även de är nedsatta till halva priset där och då; Casepower Street Go och Casepower Keychain Booster.

Båda batterierna har en kapacitet på 2600mAh, vilket räcker till ca 80-90% laddning av en genomsnittlig smartphone och kostar i tältet 149 kr, respektive 99 kr.

???Förresten, du vet väl att en Selfiepinne kan användas till annat än just selfies? Bland annat ger den ett bättre helikopterperspektiv om du vill fota ett större område, eller ett objekt längre bort. Och när ska jag använda det, undrar du då? Ja, till exempel när du ska fota Spejarna och tipsa Springarna, eller vise versa.

Veckans bästa tips i jakten är med i TV4.as tittartävling och tävlar om ett Spring-kit från Telia och Sony. Selfiepinnen blir under lördagssändningen på Springorten din för 125 kr.

Vill du veta mer om programmet, alla tävlingar och annat roligt som händer i samband med Spring!, så kan du läsa på Telias Spring!-sida, eller hos TV4. Håll även utkik på Instagram och hashtagen #TeliaSpring. Vi ses ute i landet!

Länktips

* Sony Smartband

* SBH20

* SBH70

* Casepower Street Go

* Casepower Keychain Booster

* Selfiepinne

* Telias Springsida

* TV4:s Springsida

* Fler tillbehör på Telia.se