Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Reporter på språng. Tack för det, Sony!

6 år sedan

Det fanns en tid när allt vi använde mobiltelefonen till var att ringa. Sen kom Short Message Service, i modernt tal mer känt som SMS. Därefter kom mobilspelet Snake, som ett första stapplande steg till att utveckla mobilen till den underhållningsmaskin den är idag. Detta tätt följt av Multimedia Messaging Service (MMS), mobil data, musik och strax efter det även surf i 4G-hastigheter. Allt det där är yesterday’s news, sånt ni redan vet om, därför tänkte jag utnyttja er uppmärksamhet till att visa upp ett tillbehör som kanske är nyare för era ögon.

Ni som läser här känner mig inte så bra än, eller en ytterst liten del av er gör kanske det, men inte den stora majoriteten. Jag jobbar i alla fall som projektledare på Telias konsumentmarknadsavdelning och mina projekt har varierande omfattning och ”allvarlighetsgrad”, högt och lågt. Oftast är det dock snabba och flexibla puckar som gäller, vilket passar mig alldeles ypperligt!

Så när min chef bad mig att med en veckas framförhållning ställa tre snabba frågor till alla chefer i Sverigeorganisationens ledningsgrupp var jag den första att anta utmaningen. För en utmaning var det onekligen. Problemen var; 1. Att få till tidsbokningar med samtliga chefer på den nivån inom en vecka, och 2. Jag hade bara en mobiltelefon till hands att använda som ”inspelningsstudio”.

Ska man fånga upptagna ledare på språng är nyckeln till framgång förvisso att kunna vara just flexibel med tid och plats, men det gäller samtidigt att inte klanta till det med dåligt ljud på inspelningen när väl tillfället ges, för tillfället kommer inte igen utan att innebära en missad deadline. Som tur är hade Sony den perfekta lösningen för den här situationen i form av den praktiska STM10 som enkelt fästs med 3,5 mm-anslutning till din Sonytelefon.

Vi vet alla att kamerorna på telefonerna ständigt förbättras och tillverkarna krigar om att ha den bästa megapixel-upplösningen på marknaden, men de flesta har däremot glömt bort ljudupptagningsförmågan.

???Med Stereomikrofonen STM10 från Sony ställer du dock enkelt in vilken typ av ljudmiljö du befinner dig i vid inspelningstillfället, samt vilken typ av inspelning du vill göra och vips har du knivskarpt ljud att matcha till din knivskarpa bild i videoläget på telefonen. Lätt som en plätt, till och med en newbie på området som jag kunde klara av det och samtidigt se rätt hightech ut med min lilla mikrofon med puffskydd lätt på svaj.

Behöver jag säga att jag levererade över förväntan inom utsatt tidsram?

Så, med andra ord, det fanns en tid när vi använde mobiltelefonen endast till samtal, men nu finns det snart ingenting som vi INTE kan använda mobilen till i teknikväg och jag kan bara fantisera om vad som kommer härnäst i tillbehörsväg. Oavsett vad, you’ll be the first to know!

Länktips

* Fler tillbehör på Telia.se

* Sony Stereomikrofon STM10