Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Nu finns surferbjudandet Surf Abroad i 34 nya länder

5 år sedan

Sedan den 16 juni 2015 finns surferbjudandet Surf Abroad i 34 nya länder, vilket innebär att resenärer nu kan surfa billigare och tryggare när de reser i större delen av världen. Bland annat ingår nu Indien, Sydkorea och Brasilien som får allt fler affärsresenärer från Sverige. Telia ökar även datamängden per dag i samtliga Surf Abroad länder till minst det dubbla till samma pris som tidigare.

De flesta vill kunna fortsätta leva sina mobila liv när de är utomlands. Man vill kunna läsa mejl och nyheter, använda sociala nätverk och kolla reseinformation. Det gäller även affärsresenärer som i allt högre utsträckning förväntas vara tillgängliga och därmed uppkopplade på tjänsteresor.

– Med Surf Abroad gör vi det möjligt för privatpersoner och affärsresenärer att fortsätta sina digitala liv genom att göra det billigare och tryggare att surfa i mobilen och via bärbara datorn för att kolla mejl, surfa och koppla upp sig mot företagets nätverk, säger Sara Laurell, chef för Konsumentmarknaden på Telia.

Surf Abroad ingår i Telias abonnemang och behöver inte aktiveras. Surf Abroad gör det möjligt att surfa upp till en given mängd data per dag, utan att kostnaden blir högre än det pris som anges. Mer data kan sedan köpas till. Surfar man för mindre än dagspriset betalar man bara för den data man använt. Det bidrar till en ökad trygghet för kunden som inte behöver oroa sig för att kostnaden springer iväg.

Populära resmål för turistande svenskar i Surf Abroad
Sedan tidigare finns populära turistmål som Egypten, Kina och Dubai (Förenade Arabemiranten). Men även Indonesien, Malaysia och Mexiko har seglat upp bland svenskarnas semesterfavoriter och ingår nu i Surf Abroad.

– Vår ambition är att nå ut med Surf Abroad i alla världens länder, vi är nu en bra bit på väg och kan erbjuda daglig kostnadskontroll i nästan 100 länder. Då vi vet att kostnadskontroll är viktigt för våra kunder har vi även lanserat tilläggstjänster för semesterveckan i Europa och USA där det ingår 0,5 GB surf och man kan ringa, sms:a och mms:a till samma pris som hemma, säger Sara Laurell.

Nya länder i Surf Abroad
Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Filippinerna, Georgien, Grönland, Guatemala, Honduras, Hong Kong, Indien, Indonesien, Israel, Jamaica, Kap Verdeöarna, Malaysia, Mexiko, Nicaragua, Nya Zeeland, Panama, Paraguay, Peru, Serbien, Singapore, Sri Lanka, Sydkorea, Taiwan, Ukraina, Uruguay, Vitryssland.

De nya länderna ingår i Grupp 4. För mer information besök www.telia.se/utomlands

Länder som ingår i Surf Abroad sedan tidigare:
Alla EU-länder, EFTA-länder, USA, Kanada, Turkiet, Thailand, Australien, Egypten, Förenade Arabemiranten (Dubai), Japan, Kina Ryssland och Sydafrika.

 

Kategorier

10 Kommentarer

 1. Eivor Olofsson 5 år sedan

  Va glad jag blir

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Eivor! Vi blir glada att du blir glad! 🙂 /Ola.

 2. Christoffer Nyman 5 år sedan

  Då funkar de automatiskt när ja ska till Tyskland och Mallorca i sommar?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Christoffer! Surf Abroad ligger som default på alla våra abonnemang och kontantkort. //Mathias

 3. Fredrik Karlsson 4 år sedan

  Detta gäller forfarande i USA, 2016.
  Och även om man har Telia Familj?

  1. Telia Kundservice 4 år sedan

   Hej Fredrik!

   Surf Abroad gäller fortfarande i USA och det gäller för samtliga Telia-abonnemang. På http://www.telia.se/privat/utomlands så kan du slå in valfritt land för att se om Surf Abroad finns tillgängligt och du ser där övriga priser för samtal, sms och mms.

   Med vänlig hälsning
   Andreas Wiklund
   Telia Kundservice

 4. Timo 4 år sedan

  Hur vet man vilken summa det är som gäller i surf abroad? Kan man reglera den själv eller? Har inte fått något sms eller beskringning vad gäller nu när jag är i USA.. Kan se på mina sidor vad mitt surfande har kostat såhär långt..

  1. Telia Kundservice 4 år sedan

   Hej Timo! Det är bra att du tar upp detta! För att få reda på kostnader utomlands gällande surf m.m så kan du hitta det här: http://www.telia.se/privat/utomlands. Du kan alltid kontakta oss på Facebook, för att få mer information om ditt abonnemang! Jag får önska dig en fin midsommar! /Fredrik

 5. robert högberg 4 år sedan

  Hej..behöver man göra något (med telefonen )om man åker till Indien.
  Är de samma priser (ring.smsa och surfa)
  Som i Sverige..

  1. Telia Kundservice 4 år sedan

   Hej Robert!

   Vad bra att du hör av dig och frågar.
   Det är lite olika vad som gäller beroende på abonnemang eller kontantkort, men Vecka världen är ett tips.
   Läs gärna mer om det här: http://www.telia.se/privat/utomlands

   Återkom till oss via Facebook eller via http://www.telia.se/kontakt om du har ytterligare funderingar eller vill ha hjälp att beställa.

   //Anna