Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Dela dina upplevelser borta som hemma

5 år sedan

Ska du ut och resa i sommar? Med Telias nya roamingtjänster tar du med dig ditt innehåll på semestern och får koll på både surf- och telefonikostnaderna.

Diskussionen kring roaming är extra aktuell så här inför semestern. Många svenskar planerar att röra på sig och vill då kunna göra allt det som de gör hemma med sin telefon. Historiskt har priserna på samtal utomlands varit höga och många drar sig för att ringa och surfa eftersom de känner oro inför vad det kommer att kosta.

– Inom EU diskuteras just nu en proportionerligare prissättning över gränserna och i väntan på beslut vill vi harmonisera våra priser till det. Att kunna erbjuda kostnadskontroll vet vi också är mycket viktigt för våra kunder, säger Sara Laurell chef för Konsument på Telia.

Ring och sms:a som vanligt
Med Telias nya roamingtjänster blir det enklare att ha koll på surfkostnaderna när du är utomlands. Och du kan ringa och sms:a som vanligt. Med tjänsten Vecka Europa får du ringa, sms:a och mms:a till samma pris som hemma i Sverige i en vecka. Det ingår även 0,5 GB surf. Om surfmängden tar slut, går det att köpa till extra med ett sms. Tjänsten är giltig 7 dagar från aktiveringen som sker i det ögonblick som kunden köper tjänsten.

– Med de nya tjänsterna får Telias kunder en bättre kostnadskontroll när de åker utomlands, då de på förhand vet hur stor roamingkostnaderna kommer att bli, säger Sara Laurell chef för Konsument på Telia.

Som hemma fast borta

Med ett fast pris kan du använda mobilen precis som hemma utan att oroa dig över kostnaderna. Du köper tjänsten när du behöver den, till exempel när du kliver på planet eller när du precis har landat på semesterorten. Om du vill förlänga din vistelse köper du bara till en vecka.

Vecka Europa kostar 199 kr/vecka (sju dagar). 0,5 GB surf ingår.

Tjänsten gäller i större delen av Europa, se vilka länder som ingår på www.telia.se/semestervecka.

Beställ Vecka Europa här

När veckan är slut får kunderna ett sms om att priset återgår till standardprissättning.

Vecka Europa kan beställas som tilläggstjänst till samtliga Telias mobila abonnemang tecknade efter 2013 samt till samtliga Telias mobila bredbandsabonnemang.  

Kategorier