Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Bra anledningar till att träna?

5 år sedan

Handen på hjärtat nu. Visst har vi alla någon gång letat efter dom; ursäkterna för att inte träna? Vissa kanske oftare än andra. Kanske var det dåligt väder ute, du kom hem sent från jobbet, det gick kanske något bra program på TV som du inte ville missa? Listan kan nog göras lång. Och kanske är du nöjd med det? I så fall kan du sluta läsa nu. Jag tänker nämligen lista några prylar, om än ganska triviala, som kanske rent av får dig att se fram emot att träna.

Alla vet att träning blir roligare med musik. Det är såklart inte vetenskapligt bevisat, men när tillräckligt många människor är överens om en åsikt så blir det nästan som en sanning, eller hur? Så vi utgår helt enkelt ifrån att ovan påstående är sant.

spotify-logo_118x109Ska du lyssna på musik när du tränar ute i det fina vårvädret är Spotify i mobilen ett fantastiskt påfund. Kom ihåg att göra dina spellistor med de bästa träningslåtarna offline när du någon gång har tillgång till wifi. Då behöver du inte använda din datamängd när du lyssnar och om du tränar kan du ändå inte stå och leta runt efter musik på mobilen. Då är det ju inte träning längre.

urbanista-rio-turkosa_118x109Se även till att införskaffa ett bra headset som sitter ordentligt i öronen även när du rör på dig. Urbanista Rio är ett smidigt in ear headset med bra ljud och ergonomiskt utformade snäckor, som gör att de sitter som en smäck i öronen.

Just nu ingår även ett sportarmband när du köper ett par Rio hos Telia, så att du slipper ha mobilen slängandes runt i fickan.

jabra-sport-wireless-paket_118x109Vill du ha ett helt trådlöst headset, utan en sladd som envisas med att trassla in sig i allt möjligt, som istället ansluts till mobilen via blåtand, är Jabra Sport Wireless ett klockrent alternativ. Headsetet är utformat med byglar för att sitta ordentligt fast på öronen så att du kan koncentrera dig helt och fullt på din träning.

Just nu har vi rabatt på Jabra Sport Wireless och du betalar endast 595 kr för ett riktigt grymt blåtandsheadset, som dessutom har inbyggd fm radio, samt får även ett svettband och vattenflaska med på köpet.

Träningsapp_108x192Det är med träning som med det mesta, det blir alltid roligare om man kan se och även mäta effekten av den. Se därför till att ladda ner en bra träningsapp till din telefon. De flesta telefoner på marknaden har redan en träningsapp förinstallerad, men trivs man inte med just den appen så finns det flera andra att välja mellan. Där kan du spara dina resultat och följa din träningslogg, samt även dela dina grymma resultat i dina sociala kanaler för att utmana dina kompisar.

fitbit-spotlight_118x109Vill du gå ytterligare ett steg och gå all in på mobila träningstillbehör finns även aktivitetsarmband att koppla till träningsapparna. Populära FitBit Flex är ett användarvänligt, lite enklare armband som passar till marknadens samtliga operativsystem. Utöver ditt rörelsemönster i vardagen och träning, kan FitBit även mäta hur gott du sover om nätterna och föra en logg över ditt sömnmönster.

Armbandet gör det även möjligt för dig att lämna mobilen hemma om du skulle vilja det, all träningsinformation laddas automatiskt över till telefonen när du kommer inom räckvidden för telefonens blåtand. Eftersom du även införskaffat förträffliga Jabra Sport Wireless, så har du ju ändå med dig musik via den inbyggda FM-radion, utan att behöva släpa med dig mobilen.

Hoppas nu att anledningarna till att faktiskt snöra på dig träningsskorna övervinner anledningarna till att ligga kvar hemma i soffan och stort lycka till med din träning!

Länktips

Spotify
Urbanista Rio
Jabra Sport Wireless
FitBit Flex
Fler tillbehör på Telia.se