Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Välj rätt tillbehör för bästa möjliga ljudupplevelse

4 år sedan

In-ear eller hörlurar, vilket ska man välja när och kan det vara bra att införskaffa både och? När räcker det med en lite mindre högtalare och när är det läge att fläska på? Telia hjälper dig att få lite koll på hur du optimerar valet av tillbehör för att alltid få bästa och snyggast möjliga ljudbild för dina behov.

In-ear, det vill säga det klassiska headsetet som följer med de flesta mobiler i en en enklare variant, är det klockrena valet för dig som tar emot många samtal och pratar mycket i din telefon. Det brukar också vara att föredra om du lyssnar mycket på poddar eller ljudböcker, då in-ear ger en klarare ljudbild vilket passar för ljudet av röster.

jays-a-jays-ios-118x109In ear headsetet a-Jays Five från JAYS finns i färgerna svart och vitt, för samtliga operativsystem; Android, Windows och iOS, med en platt, trasselfri sladd. Det är utrustat med senaste generationens MEMS-mikrofon med 360-graders ljudupptagning, förbättrad samtalskvalitet och brusreducering.

Med sina vinklade hörlurar och nya högtalare har det även en bättre ergonomi, samtidigt som du får bästa möjliga ljud.

Om du istället lyssnar mycket på musik och vill ha den bästa möjliga musikkänsla bör du istället välja hörlursmodellen. Det finns en anledning till att alla DJs står med lurar och inte med in-ear headset, helt enkelt för att du med hörlurar får ett bättre ljud från alla instrument och nyanser i musiken.

urbanears-plattan-svart_118x109I Telias tillbehörssortiment finns flera hörlurar av bra kvalitet och en modell är snygga Plattan i klassisk design från Urbanears, med mikrofon anpassad för i princip alla dagens smartphones och finns i 6 olika färger. Plattan är enkla att vika ihop och bära med sig i väskan, ihopvikta blir de inte större än en knytnäve, och är utrustade med en soundplug som gör det möjligt för dig att låta en kompis koppla in sig och ta del av din musik.

Hörlurarna har en 120 cm lång textilkabel och fokus på stort ljud för en mindre peng. Just nu och april månad ut får du Urbanears Plattan för kampanjpriset 299 kr, så varför inte slå till på två färger att alternera mellan till dina olika outfits?

Det in-ear och hörlurar har gemensamt är att de främst är avsedda för att tillgodose en, eller möjligtvis två personers ljudbehov. Vill du istället kunna dela med dig till ett större sällskap av det du lyssnar på ska du såklart välja en högtalare. Högtalare kommer i alla möjliga tänkbara kvalitéer och prisklasser och där är det var mans intresse och plånbok som får styra.

marshall-acton-svart-spotlight_118x109Marshall är kända för sin stilrena design och för att vara duktiga på att ta fram produkter med förstklassigt ljud. Marshal Acton är Marshalls lite mindre högtalare med kraftfullt ljud för hemmamiljö och drivs med strömkabel.

Du ansluter enkelt högtalaren till din telefon via Blåtand, men kan självklart också använda direktinkoppling med vanlig 3,5 mm anslutning.

aye-music-smallbox-rainbow_118x100Vill du istället ha en enklare, mer portabel högtalare för stranden, utlandssemestern eller picknicen i parken funkar det alldeles utmärkt med en lite mindre ambitiös högtalare som inte har en lika avancerad ljudbild. AYE Music Smallbox är en smidig liten högtalare i flertalet olika glada färger som du enkelt kopplar in i din telefon eller surfplatta och kan ta med dig var du vill.

Om du vill ha ett fylligare ljud kan du koppla ihop två stycken högtalare och eftersom vi just nu har halva priset på den här lilla godingen får du två till priset av en så länge lagret räcker.

Länktips

* a-Jays Five från JAYS
* Urbanears Plattan
* Marshal Acton
* AYE Music Smallbox
* Fler tillbehör på Telia.se