Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Nu har årets CES börjat – vad kan vi förvänta oss i år?

5 år sedan

CES3

Nu pågår en av världens största hemelektronikmässor CES (Consumer Electronics Show) i Las Vegas. Jag ser fram mot ett nytt år med massa nya prylar för oss som gillar ny teknik.

Vad kan vi förvänta oss att få se under dessa dagar och hur kommer det i framtiden påverka oss och vårt beteenden? Utifrån vad som kommer presenterats så har jag delat in dem i olika produktgrupper. Kommer framöver även summera vilka produkter som har presenterats inom de olika produktgrupperna.

Smartare hem är något som vi har pratat om ett tag och fler och fler tillbehör lanseras för att göra ditt hem och din tillvaro enklare. Men går utvecklingen så fort som vi förväntar oss? Jag har tidigare efterfrågat smartare kylar- frysar och andra vitvaror. Kommer vi få se något spännande detta år?

”Wearables” är teknik som du bär på din kropp. Det finns allt ifrån smarta glasögon till smarta klockor. Det som sker nu är att dessa wearables går från 1.0 till 2.0, de blir smartare är tidigare. Vi kommer får se flera starka konkurrenter till Apple Watch och Google Glasses. Men kommer det andra bärbara prylar?

Ultra HD TV eller 4K ger tv-skärmarna fyra gånger bättre upplösning än vanlig full-hd. Vi kommer få tv-skärmar som ger kristallklar upplösning och som kommer bli större och större. Snart är väl en hel vägg pyntad med en stor tunn skärm, eller vad tror ni?

Uppkopplade bilar blir intressant att få veta mer om. Förra året släpptes både Apple CarPlay och Android Auto. Nu borde det börja presenteras vad våra bilar kommer kunna göra framöver. Jag ser fram mot att bilen automatiskt larmar tydligare när jag åker förbi en bensinmack och bensinen börjar ta slut. Tänk om jag bara fick en tydlig notifikation om det. Eller att jag alltid kan printa ut eller spara en körjournal? Datan finns ju redan i bilen, så det borde bli enklare att få ta del av den, eller hur? Så vilka bilmärken kommer presentera vad i år?

VR (Virtual Reality) blir mer verkligt. Redan förra året lanserades flera bra VR-tillbehör. Nu blir det spännande att se hur detta kommer utvecklas. Inte bara för de som spelar utan även hur man kan använda detta exempelvis i utbildning eller i näringslivet.

Nu ser jag fram mot lansering av nya roliga tillbehör. Vad skulle ni vilja se mer av från CES?

1073695968rostfritt