Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Nya iPad Air 2

5 år sedan

Jag fick min iPad i fredags och har sedan dess testat och jämfört den med mina äldre iPads (iPad mini och iPad tredje generationen). Jag måste säga att den är tunn, väldigt tunn och riktigt snabb, den bästa iPad jag någonsin har testat.
Testade med ett Smart Case för 3 gen iPad och inser hur tunn och liten nya iPad Air 2 är.
Den nya iPad Air 2 är tunn, men det är inte tjockleken som är det bästa utan att den är så lätt. Detta gör det  enkelt att använda den med en hand och är perfekt för dig som tycker om att läsa eller surfa med din iPad.
Den är också väldigt snabb, med en ny processor A8X märks skillnaden när du spelar spel eller när du använder flera olika appar samtidigt. Snabbheten påvisas och är påtaglig om du jämför med två olika iPads samtidigt.
Den nya iPaden är inte bara fått en ny snabb processor den har även fått ny blåtand och ny wifi. Även dessa är snabbare. Överföringshastigheten på Bluetooth 4.0 är på upp till 25 megabit per sekund och wifi-enheten är uppdaterad till 802.11 ac vilket kan ge hastigheter upp till 1300 megabit per sekund. Den nya iPaden har även uppgraderats med 20 stycken olika 4G-band vilket kan ge hastigheter upp till 150 megabit per sekund. Allt har som sagt blivit mycket snabbare.
Skärmen har fått en antireflexbehandling vilket gör att lampor inte speglar sig i glaset lika tydligt. Du kan om du jämför med en äldre iPad se en viss skillnad men den är inte stor. Nästa iPad önskar jag solskydd, så jag även kan använda min iPad ute en vacker sommardag.
Skärmen har även fått en betydligt klarare och tydligare skärm med retina. För mig med äldre versioner av iPad är detta påtagligt, men har du en iPad Air så är det mer eller mindre samma skärm. Du märker en stor skillnad om du kollar på film med hög bildkvalitet. Då får du en helt annan upplevelse. Lite samma känsla som när du för första gången såg på en tv med HD-skärm.
Batteritiden är den samma som senaste iPad Air. Där finner jag inte någon skillnad alls. Dock är jag helt nöjd med att ha en surfplatta med ca 10 timmars användningstid.
IMG_8330
Hemknappen har fått touch-id, samma knapp som finns på iPhone 5s, iPhone 6, samt iPhone 6 Plus. Touch-id gör det enkelt för dig att köpa appar. Du lägger bara ditt finger på knappen och den känner igen om det är du eller någon annan. Detta gör det också mer säkert, att inte vem som helst kan gå in och använda din iPad. Du har nu kontroll över ditt eget innehåll.
Kamerorna är uppdaterade och har samma klass som iPhone 5s. Jag kommer framöver testa kamerorna lite mer så jag får återkomma gällande dem vad som skiljer och hur det kan påverkar ditt val av iPad. Det jag har hunnit testa hittills är jag väldigt nöjd med.
Den nya iPad har även fått mer utrymme, den största varianten har 128 GB minnesutrymme. Jag har själv alltid valt den största varianten då jag är otroligt duktig på att aldrig rensa mina foton när jag fotograferar. Nu med nya iPad har jag tänkt att och börja filma lite mer. Därav valde jag den största. Filmer kommer kräva mycket utrymme, mer än vad man tror från början.
Slutsats
Är du sugen på en ny iPad så kan jag verkligen rekommendera den nya versionen. Den har allt det som behövs. Du kommer inte bli besviken. Framför allt är det snabbheten, den klara skärmen och att den är så lätt som gör den till ett självklart val.
Vill du beställa en iPad Air 2 via Telia? Klicka här för erbjudande