Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Apple lanserar två nya iPad-modeller

5 år sedan

iPadAir2-iPadMini3-Lockscreen-PRINT

Under gårdagen presenterade Apple med Tim Cook och hans kollegor två nya iPad-modeller, en iPad Air 2 och en iPad mini 3. Telia kommer sälja båda modellerna, men priset är ännu inte satt. Vi vet heller inte om vi kommer erbjuda förköp eller när vi börjar sälja produkterna i Sverige. Så fort vi vet svaren på dessa frågor så återkommer vi med mer information. Uppdaterat 2014-10-27: Nu finns de att köpa på telia.se!

Modellerna kommer finnas i färgerna silver, guld och rymdgrått, precis som de ny lanserade iPhones. De nya iPads får snabbare processorer A8X, Touch ID och förbättrade kameror.

iPad Air 2 är den tunnaste surfplattan på marknaden med 6,1 mm och är 18 procent tunnare än föregångaren iPad Air. Skärmen är förbättrad och har fått en helt ny ytbehandling som ger 56 procent färre reflektioner. Den nya processorn ger 40 procent snabbare CPU och 2,5 gånger snabbare GPU. Batteritiden ligger kvar på 10 timmar.

Kameran i iPad Air 2 har förbättrats, eftersom många använder sin iPad när de fotograferar. Den nya iSight-kameran på baksidan är en  8 megapixel-kamera med en bländaröppning på 2,4  som kan spela in HD-filmer i 1080p, precis som iPhone 6. Du kan nu även ta panoramabilder, timelapse- och slowmotion-filmer, vilket gör att din iPad blir ett perfekt verktyg om du vill göra egna filmer.

Selfie-kameran på framsidan har nu fått en bländaröppning på 2,4 som släpper in 81 procent mer ljus än tidigare. Den är också mycket snabbare vilket gör att du kan ta så kallade Burst-selfies, alltså väldigt många bilder i snabb följd så att du har flera att välja mellan.

iPad Air 2 har även fått snabbare wifi och blåtand. Wifi har nu uppgraderats till 802.11 ac som klarar över 866 Mbit/s samt 4G har uppdaterats till 20 band med teoretisk hastighet på 150 Mbit/s. 

iPad mini 3 fick knappt någon presentation alls, men den är i korthet en uppdatering av iPad mini 2 med bland annat touch-ID. En detaljerad jämförelse mellan  de olika iPad-modellerna kan du hitta på Apples hemsida.

 

MacBookPro-Yosemite-Hero-PRINT

Under kvällen presenterades även uppgradering av OS X Yosemite som rullas ut omgående. Uppdateringen kommer göra det enklare för  er som använder både OS X och iOS 8 produkter. Nu kommer ni kunna använda program i realtid på flera produkter samtidigt. Ni kommer även kunna svara på samtal och sms på er dator istället för på er iPhone. Vi skrev mer om detta när det presenterades på årets WWDC.

Uppdatering av iOS 8.1 kommer i början av nästa vecka. För oss i Sverige kommer det framför allt innebära bättre möjligheter att använda iCloud Drive mer effektivt. För de som bor i USA kommer uppdateringen även innehålla en del funktioner för Apple Pay.

Apple presenterade även uppdaterade iMac-modeller med Retinaskärm och förbättrad Mac Mini.
För dig som vill se evenemanget  i efterhand så finns det tillgängligt via din Apple TV eller på Apples hemsida.

Länktips

6 Kommentarer

 1. Waldo P. Barnstormer 5 år sedan

  Vissa av era konkurrenter har redan börjat sälja dessa surfplattor med abonnemang. När kommer det vara möjligt att beställa från er?

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Waldo!
   Så snart vi har information om detta så kommer vi gå ut med det såväl här som på http://www.telia.se. Men just nu kan jag inte svara på detta.
   /Henrik

 2. Honken 5 år sedan

  Tja.
  Beställde 2 iPad Air 2 4g i er teliabutik i Kristianstad . Men de hade inga och viste inte när de fick in dom. Men mina kompisar på telenor fick sina efter 3 dagar !!

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej!
   Jag kan inte svara för leveranserna från en annan operatör. Vi har dock sålt slut på den förra tilldelningen vi fått och vår nästa leverans är i detta nu obekräftad från Apple. Allt eftersom leveranser inkommer tilldelas dem till de som står i kö.
   /Henrik

 3. Conny Näslund 5 år sedan

  Jag la min beställning samma dag som ni släppte den nya iPaden. Mitt leveransdatum har sedan dess flyttats varje dag. Det ligger nu i januari 2015! I morgon kommer det vara en dag längre fram till. Ni måste ha blivit tilldelade en riktigt liten del.
  Och ni har i så fall inte kunnat leverera till någon annan kund sedan dess, annars skulle ju inte mitt datum flyttas dagligen.
  Vore intressant att få veta när ni får in ett nytt lass, ni måste ju ha någon som helst kommunikation med apple.

  1. Telia Kundservice 5 år sedan

   Hej Conny!
   Har vi ingen eller väldigt vag information om när en leverans från Apple ska komma så sätter vi ett preliminärt leveransbesked en månad fram i tiden. Att vi sätter ett leveransbesked så långt fram i tiden beror på att vi inte vill lova dig ett tidigare datum om det drar ut på tiden. Så länge vi inte får mer exakt information om en leverans så kommer det datumet flyttas fram i tiden. Men så fort vi fått mer information från Apple så uppdaterar vi det preliminära leveransbeskedet. Vi är ledsna att det drar ut på tiden och jobbar hårt på att få nya leveranser från Apple så snabbt som det bara är möjligt.
   /Henrik