Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Samsung Galaxy S5 kniper andraplatsen på Smartphonetoppen

5 år sedan

Varje månad sammanställer Telia Smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smarta mobilerna i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

Samsung Galaxy S5 har lanserats i Sverige och det märks i försäljningen. Under april månad tog den sig in på Smartphonetoppen och knep andraplatsen på listan. Den rår ännu inte på Apple iPhone 5s, som behåller förstaplatsen. Prisvärda 4G-luren Samsung Galaxy Express 2 fortsätter gå bra, mycket tack vare kampanjerbjudanden, och landar på en tredjeplats. En annan nyhet i samma segment är Sony Xperia E1, som ger god prestanda för pengarna. Under huven hittar vi t.ex. en dubbelkärnig processor och högtalare som kan spela musik med ljudstyrka på 100 decibel.

Det är helt klart en Samsung-tung lista. Tillverkaren har fyra modeller på Smartphonetoppen i april. Sony har näst flest modeller på Smartphonetoppen med Sony Xperia Z1 Compact som bästsäljare på en sjätteplats. Men nya flaggskeppet Sony Xperia Z2 närmar sig nu Smartphonetoppen efter bara ett par veckor i butik. Jag förvånar mig inte om vi får se den på listan i maj.

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. Android (1)

2. iOS (2)

3. Windows Phone (3)

 

Smartphonetoppen baserad på april månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5s4G (1)

2. Samsung Galaxy S54G (Ny)

3. Samsung Galaxy Express 24G (2)

4. Samsung Galaxy S44G (3)

5. Apple iPhone 5c4G (4)

6. Sony Xperia Z1 Compact4G (5)

7. Apple iPhone 4S (6)

8. Sony Xperia E1 (Ny)

9. Samsung Galaxy Young (7)

10. Sony Xperia V4G (8)