Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Android tar över på Smartphonetoppen

6 år sedan

Varje månad sammanställer Telia Smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smarta mobilerna i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

Mars månads försäljning bjuder inte på några större överraskningar. Jag kan konstatera att Android nu är det mest sålda operativsystemet (för andra månaden i rad*). Samsung Galaxy Note 3, som lanserades i höstas, har tagit sig in på Smartphonetoppen i mars. Det har även syskonmodellen Samsung Galaxy S4 Mini. Apples trotjänare iPhone 4S avancerar också något på listan. Prisvärda 4G-luren Samsung Galaxy Express 2 trivs bland premiummodellerna på listan och behåller andraplatsen. Räkna med större nyheter i nästa månads Smartphonetoppen. Under april lanseras nämligen två nya flaggskeppsprodukter, Samsung Galaxy S5 och Sony Xperia Z2. Nya HTC One har fått fina recensioner och är en bubblare, den har redan landat i butik.

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. Android (1)*

2. iOS (2)*

3. Windows Phone (3)

* Enligt februari månads Smartphonetoppen så var iOS det mest sålda operativsystemet. Marginalen till Android var liten och efter viss justering av försäljningsstatistiken i efterhand så visade det sig att Android var det mest sålda operativsystemet för smartphones.

Smartphonetoppen baserad på mars månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5s4G (1)

2. Samsung Galaxy Express 2 (2)

3. Samsung Galaxy S44G (3)

4. Apple iPhone 5c4G (4)

5. Sony Xperia Z1 Compact4G (5)

6. Apple iPhone 4S (8)

7. Samsung Galaxy Young (7)

8. Sony Xperia V4G (6)

9. Samsung Galaxy S4 Mini4G (Ny)

10. Samsung Galaxy Note 34G (Ny)