Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

iPhone 5c klättrar på smartphonetoppen

7 år sedan

Varje månad sammanställer Telia Smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smarta mobilerna i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

I januari så är det iPhone 5c som flyttat fram positionerna och klättrar till en tredjeplats på smartphonetoppen. Prisvärda 4G-luren Samsung Galaxy Express får sällskap av uppföljaren Samsung Galaxy Express 2 på en åttondeplats. Trotjänaren Sony Xperia V fortsätter klättra på listan till en sjundeplats, efter att ha återanvänt till smartphonetoppen i december.

Nu är det bara ett par veckor till mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona! Ska bli spännande att se vad mobiltillverkarna har att presentera. Det är modellerna som sedan kan dyka upp i vårt sortiment. Mässan är som en tävling mellan tillverkarna om vem som kan presentera den mest innovativa tekniken, så räkna med att det även kommer en rad nya smarta funktioner som nya smartphones utrustas med.

Om du vill hålla koll på de hetaste nyheterna från Mobile World Congress så håll utkik här på Smartare Vardag!

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. iOS (1)

2. Android (2)

3. Windows Phone (3)

Smartphonetoppen baserad på januari månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5s4G (1)

2. Samsung Galaxy S44G (2)

3. Apple iPhone 5c4G (4)

4. Samsung Galaxy Young (5)

5. Apple iPhone 4S (6)

6. Samsung Galaxy S llI 4G4G (7)

7. Sony Xperia V4G (9)

8. Samsung Galaxy Express 2 (Ny)

9. Sony Xperia Z14G (8)

10. Samsung Galaxy Express4G (3)