Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Apple, Samsung och Sony – långkörare på Smartphonetoppen

7 år sedan

Varje månad sammanställer Telia Smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smarta mobilerna i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

I september tog 4G-luren Samsung Galaxy S4 Mini plats på Smartphonetoppen, en något nättare version av sin storebror S4:an. Den har även ett lägre pris, men med god prestanda under huven. Apple som nog de flesta känner till vid det här laget presenterar nya modeller av iPhone. Vi vet än så länge inte när de lanseras i Sverige. iPhone 5 behåller däremot förstaplatsen och har därmed varit ohotad etta på listan sedan dess lansering den 28 september 2012. Det vittnar om den unika position Apple fortfarande har bland konsumenter. Samsung Galaxy S4 är fortsatt nummer två på listan, nu femte månaden i rad.
En annan modell som varit populär i försäljningen under en längre tid är Samsung Galaxy S III 4G, som varit bland de fem mest sålda modellerna sedan oktober förra året. S III 4G signalerade också genombrottet för 4G i smartphone-försäljningen. Sony Xperia V räknas också som de första 4G-mobilerna att slå igenom i försäljningen och på Smartphonetoppen. Damm- och vattentåliga Xperia V har nu varit med på listan sedan i december förra året. Numera har hälften av lurarna på listan 4G-stöd.

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. Android (1)

2. iOS (2)

3. Windows Phone (3)

Smartphonetoppen baserad på september månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5 (1)

2. Samsung Galaxy S44G (2)

3. Samsung Galaxy S llI 4G4G (3)

4. Apple iPhone 4S (5)

5. Sony Xperia V4G (7)

6. Apple iPhone 4 (4)

7. Samsung Galaxy Young (8)

8. Samsung Galaxy Express4G (9)

9. Sony Xperia Tipo (Ny)*

10. Samsung Galaxy S4 Mini (Ny)4G

* Nygammal på listan – Tipo var med senast i mars i år på Smartphonetoppen

 

One Kommentar

  1. Ulf Hermansson 7 år sedan

    Självklart Sony Xperia Z!