Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Snabbare uppkoppling med 4G för alla

7 år sedan

Snart kan du surfa snabbt överallt där du i dag kan prata i telefon. Telia storsatsar på utbyggnaden av 4G-nätet så att 99 procent av Sveriges befolkning kan surfa, titta på filmer eller lyssna på musik med högsta kvalitet – på fler platser än någonsin.

Mobil kommunikation handlar i allt mindre grad om att prata i telefon – och i allt högre grad om att surfa. Att läsa e-post och googla i mobilen är vardagsmat för de flesta, men allt fler börjar även utnyttja olika former av streamingtjänster – där tv, film och musik ”strömmar” via nätet till användarens mobil, surfplatta eller laptop. Och i takt med att allt fler använder alltmer avancerade tjänster, ökar även kraven på snabbare mobilnät.

– Vi har vant oss vid den mobila livsstilen och möjligheterna ökar i snabb takt. För att få en bra upplevelse av alla nya tjänster krävs en hög kapacitet i mobilnäten. Därför ser vi nu till att bygga ut det så kallade 4G-nätet över landet, säger Pelle Lindvall, som är nätansvarig inom Mobilitetstjänster på Telia.

Det nya 4G-nätet skiljer sig från 3G-nätet genom att vara ett rent datanät som inte används alls för telefonsamtal. Med 3G-tekniken samsas samtal och surf om samma utrymme. Enkelt uttryckt kan man jämföra teknikskiftet med att gå från en enfilig landsväg till en motorväg med många filer. För användaren gör den ökade 4G–kapaciteten – de nya motorvägsfilerna – att det går betydligt snabbare när hen surfar eller skickar tunga filer.

Men fördelarna med 4G stannar inte där. Det ger också klara förbättringar i streamingtjänsterna, bland annat genom högre kvalitet på ljud och bild. Dessutom minskar risken för fördröjningar i överföringen, så att användaren slipper hackiga versioner av Rapport eller Idol i mobilen.

– Tittar du på tv med 4G blir upplevelsen mycket mer lik den du har hemma i soffan, jämfört med om du använder den tidigare generationens nät, förtydligar Pelle Lindvall.

Telias storsatsning på utbyggnaden av 4G-nätet pågår för fullt. Redan i dag har närmare åtta miljoner svenskar tillgång till nätet, men så snart som i slutet av 2014 kommer hela 99 procent av Sveriges befolkning ha tillgång till Telias 4G.


– Men vi nöjer oss inte med det, utan bygger vidare under 2015 för att se till att det finns täckning över så stora geografiska delar av landet som möjligt. Poängen med mobil kommunikation är ju att du ska kunna vara uppkopplad var som helst, så i slutet av 2015 ska över 90 procent av Sveriges yta täckas av 4G-nätet, fortsätter Pelle Lindvall.

Parallellt med detta fortsätter Telia att bygga ut 3G-nätet, som kommer att vara välanvänt även framöver. Bland annat för telefonsamtal – som alltså inte går via 4G – men även för viss surf och annan datakommunikation.

– De allra flesta av våra abonnemang är öppnade för 4G, men för att kunna utnyttja 4G krävs det att du har en mobiltelefon, surfplatta eller dator som har den möjligheten. Allt fler har det, men många av våra kunder kommer ha behov av 3G för datakommunikation ett tag till, säger Pelle Lindvall.


Snabbast uppkoppling – även på hemmaplan
Det är inte bara i mobilen som våra krav på prestanda i kommunikationsnäten ökar i rasande fart. Även på hemmaplan utmanar allt från onlinespel till streaming bredbandens kapacitet. Här är det en fast bredbandsuppkoppling, exempelvis via fiber, som är lösningen.

I en vanlig svensk familj är det inget konstigt att fyra-fem apparater är i gång samtidigt och slåss om bandbredden genom surf, spel, tv och film. Med fiber kan alla i familjen göra vad de vill samtidigt – utan försämrad kvalitet.

Fibernätet har tekniska möjligheter att komma upp till surfhastigheter på 1 000 megabit per sekund och även om de flesta i dag klarar sig på mindre kapacitet är den siffran värd att lägga på minnet. För i framtiden kommer allt fler apparater i hemmet använda internet. När även kylskåp, ugnar, värmesystem, ventilation, belysning, ljudanläggningar, larm och kanske även robotdammsugare slåss om bandbredden behövs helt enkelt kapacitet.

Lägg till att de befintliga apparaterna – som tv:n, telefonen och surfplatta – utvecklas och kräver snabbare lina så förstår du säkert varför Telia fortsätter bygga ut fibernätet och uppgradera de andra fasta näten för att kunna erbjuda bästa tänkbara uppkoppling.  För att så många som möjligt ska få tillgång till höghastighetsbredband.

 

110 Kommentarer

 1. michael blossby 7 år sedan

  Jag har inte accepterat några nyhetsbrev från Telia.

  Vänligen avregisterar mig / min adress tack [e-postadress]

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Michael! Vad tråkigt att du inte vill nyttja möjligheten att få erbjudanden och nyheter via e-post! Om du inte vill ha sådant från oss så kan du enkelt avregistrera dig via en länk i själva nyhetsbrevet (längst ned: ”Avsluta prenumeration”). Då kommer avregistreringen in rätt och du stryks från utskick framöver. /Ola.

 2. Daniel 7 år sedan

  Kommer ”data mängden” tas bort snart? Har Telia 30 gb i månaden på 4G!?,det gör ju att inte jag kan satsa på det! Som ni skriver så streamas det än hel del hemma plus alla andra enheter som ska ha sitt!

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Daniel! Den datamängds begränsning som vi har finns för att alla kunder ska få tillgång till mobilnätet. Har du som kund ett större surfbehov hemma så rekommenderar vi fast bredband som fiber eller ADSL och att du när du är på väg så har ett mobilt bredband/mobilabonnemang med 4G. Det tror vi bidrar till den bästa kundupplevelse. Vårt största mobila bredband idag har 10 GB/månad och det störta mobilabonnemanget har 6 GB/månad. /Maria

   1. Janne Åsberg 7 år sedan

    Ja men nu kan ju inte alla ha fast lina hemma inte heller ADSL trots att man bor 8km från en 25000 personers stad. Nä vi på landet får vara utan. Trots era vinster. Fast kan ju iofs bekosta fiber själv till hutlös kostnad =)

    1. Telia Kundservice 7 år sedan

     Hej Janne! Om man kan få ADSL eller ej beror inte alltid på om man bor nära en stor stad eller inte. Det beror på hur stationen är utbyggd och hur långt ifrån man bor ifrån stationen. Vi satsar just nu på en utbyggnad utav det mobila nätet så förhoppningsvis kan det vara en lösning för dig 🙂 /Ellinor

 3. Thomas Lundqvist 7 år sedan

  Va bra då blir det inga problem att surfa

 4. Lars Olert 7 år sedan

  Jag har dålig mottagning i sommarstugan (utanför Karlskrona). Jag tror att den dåliga mottagningen beror på att stugan skuggas av en bergknalle mellan stugan och Karlskrona.

  Jag har en USB-sticka för Telia-surf med 3G. Blir det bättre med en USB-sticka för 4G eller måste jag ha en särskild antenn?
  Vad blir min extrakostnad?

  Om man får en särskilt stark antenn i glesbygg som ersättning för koppartråd vad händer då vid ströavbrott?
  Ingår särskild batteribackup?

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Lars! Jag rekommenderar dig att ställa den fråga i ett mail till oss så kan vi kontrollera hur täckningen ser ut samt om det finns 4G täckning där. Ange då adressen det gäller samt mobilnumret till det mobila bredbandet. Du kan då även få koordinatorer om du vill sätta upp en extern antenn. Vi erbjuder i nuläget ingen starkare antenn som ersättning vid risk för strömavbrott. Du hittar vår e-postingång på http://www.telia.se/privat/kontakt/e-post //Maria

 5. rolph lind 7 år sedan

  Kommer precis hem från en resa till Stekenjock i Lappland. Har en Samsung S2. Det tar mej ca 2-3 minuter att komma ut på nätet i min lägenhet på Täljstensvägen i Uppsala. I Lappland gick det på en sekund!! Förklaring och tips på ågätgärder tack.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Rolph! Jag ser att vi under dagen idag haft en driftstörning på nätet i området vilket medfört att det tagit längre tid för din telefon att hitta nätet.

   Enligt vår täckningskarta ser täckningen bra ut i området. Täckningskartan visar en uppskattning på hur god mobiltäckningen är, men ibland så tar den inte tillräckligt stor hänsyn till terräng och miljö. Det är inte möjligt att täcka alla adresser med fullgod täckning på grund av att de mobila radiovågorna påverkas av en mängd yttre faktorer exempelvis väder- och naturförhållanden eller byggnader. Närheten till en bas behöver inte heller alltid betyda att man har bra täckning eftersom den kan vara riktad åt ett annat håll eller helt enkelt innebära att du befinner dig för nära basen och därigenom under signalen.

   Jag ser även att det finns en planerad utbyggnad av gsm och 4G nätet i området inom sex månader. /Maria

 6. Barbro Lindahl 7 år sedan

  Hej, jag bor i utkanten av Nyland (Kramfors kommun) och undrar om/när vi får 4G?

  Hälsningar Barbro Lindahl
  [mobilnummer]

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Barbro! Vi har i nuläget ingen planerad 4G utbyggnad i Nyland. Däremot finns det planerade utbyggnader för 3G nätet inom ett halvår. Vi ser endast planerade utbyggnader inom sex månader så jag rekommenderar dig därför att hålla utkik på http://www.telia.se/tackning där du kan följa utbyggnaden av vårt nät. /Maria

 7. Jan-Erik Björnfot 7 år sedan

  Hej Telia
  Ni säger 4G åt alla!!!!
  Men jag kan då meddela att Sävast i Boden Kommun kan ni räkna bort från dessa så då går ni ut med falsk marknadsföring.
  Jag har under flera år åberopat just detta vid en felanmälan till Er kundtjänst.
  Det finns även andra orter i Norrbottens län, som också uteblir med denna uppkopling.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Jan-Erik! Den miljardsatsning vi just nu genomför kommer att pågå i flera år. En utbyggnad sker inte på en handvändning utan tar tid och kostar pengar. De utbyggnader som nu syns på http://www.telia.se/tackning är de som är planerade för det närmsta halvåret. Håll därför utkik på den sidan så kommer det dyka upp fler utbyggnader efter som. /Maria

 8. Hans Almgren 7 år sedan

  Hej!

  Jag bor i Stavershult 20 Km utanför Ängelholm och har idag ingen 3G täckning och heller ingen Edege.

  Telenor har i Stavershult 4G sedan ett år och 3G som är snabbare än mitt Teia ADSL 8Mb.

  Jag undrar om Telia inte ska börja med att uppgradera nätet, så man har täckning så man kan tala i telefon utan att det bryts och det gäller i stora delar av Båstad hela väg 114 mellan Munka-Ljungby och Örkelljunga mm mm…

  Båstad har 4G för surf med dålig täckning (2G och 3G) för samtal.

  Ni får rappa på med uppgraderingen av nätet för Telia har blivit ordentligt omkörda av Telenor.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Hans! Jag har nu kontrollerat täckningen i Stavershult och ser att täckningen är bristfällig. Jag ser även att vi har en planerad utbyggnad av 3G nätet i området inom det närmsta halvåret.

   När det gäller täckningen efter en vägsträcka så tappar man 30-40% av signalstyrkan när man sitter i en bil samt att täckningen påverkas av många yttre faktorer så som berg, dalar, med mera.

   Täckningen i Båstad ser bra ut när det gäller både tal och data täckningen. I nuläget finns det ingen planerad utbyggnad. /Maria

 9. Ingvar Eriksson 7 år sedan

  Hej! Det låter ju väldigt bra när ni lovar 4-G till alla. Har en USB-sticka. Jag skulle vara väldigt glad om 3-G skulle funka. Just nu när jag skriver detta bröts kontakten helt, även 2-G. Sådant är väldigt irriterande, särskilt när man sitter med bankärenden. Om jag vill titta på SVT-play på en film som är en halvtimma lång, kan det ta två timmar att se den. Jag bor i Kvillsfors, precis på gränsen mellan Jönköpings och Kalmar län. Jag har hört från er kundtjänst att ni har en högmast mellan Kvillsfors och Järnforsen, När tänker ni bygga ut den? Bygg på den med minst 50 meter och öka effekten. Masten står på en hög åsrygg men Småland är kuperat med en massa skog som dämpar. Nu har jag klagat färdigt.
  mvh Ingvar

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Ingvar! Vi bygger ut både 3G och 4G-nätet. I dagsläget har vi dessvärre ingen planerad utbyggnad i Kvillsfors. Du kan följa våra utbyggnadsplaner via http://www.telia.se/tackning
   På samma länk kan du även lämna synpunkter på var du tycker att vi behöver bygga ut mobilnätet. /Annica

 10. David 7 år sedan

  4g till alla förutom dom som har iPhone/iPad?

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej David! Vi kommer bygga ut 4G på 1800 MHz-bandet. Tanken är att vi ska använda det frekvensbandet för att förstärka täckningen på vissa orter. Det är viktigt att poängtera att även om det kommer finnas täckning i 1800-bandet på vissa orter så betyder inte det att LTE/4G plötsligt kommer att fungera med Iphone 5. Apple måste även göra en uppdatering av mjukvaran för att det ska funka.

   Vi ser iPhone 5 som en 3G-mobil. Först när Apple släpper en iPhone med stöd för frekvensbanden 800 Mhz och 2600 Mhz – som vi i huvudsakligen bygger vårt 4G-nät på kommer vi betraktas iPhone som en 4G-smartphone. /Annica

  2. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej David! Som tillägg till det Annica redan har svarat så kan jag rekommendera en mobil 4G-router som komplement. Det fungerar utmärkt att ansluta både en iPhone och en iPad (samtidigt) till en sådan. /Ola.

 11. Erik 7 år sedan

  Hej! Det låter jättebra med denna 4G utbyggnad, men jag har påtalat brister i täckningen i Mölnbo, som ligger i Södertälje komun. Jag har varken 3G eller 2G i dagsläget… Man kanske skulle se till att det går att prata i telefon innan man ”slår på trumman” att man skall kunna surfa med 4G.

  /Erik

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Erik! Vi kommer även att bygga ut 3G-nätet. Du kan läsa mer om denna satsning här: http://www.telia.se/media/2013/05/17/telia-miljardsatsar-i-sverige/1eafb05f-466f-4eee-afde-c95876b8418a
   Vår utbyggnad kan du följa via http://www.telia.se/tackning
   /Annica

 12. Erik 7 år sedan

  Hej Annica! Det som står i den länk om planerad utbyggnad i Mölnbo C handlar om ”utökad kapacitet” betyder det att man ser över täckningen också? Finns det en ”footprint” över täckningen från de master som finns i området så skulle jag föreslå att man gör en kontroll av hur det stämmer med verkligheten! Jag HAR haft bra täckning där jag bor men den har försvunnit efter en reparation på masten. Tro inte att jag inte felanmält, men det hjälper inte för när man kontrollerar ”fungerar sändaren”… Men det är ingen som mäter upp vad det är i verkligheten!

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Erik! Man utökar kapaciteten på den befintliga basen. Förmodligen har man sett att denna bas är överbelastad och att kapaciten behöver utökas för att fler ska kunna surfa/ringa via 3G. En anledningen till att täckningen har blivit sämre kan vara att 3G-basen drabbast av cellandning. När antalet använder på en 3G-bas ökar minskar täckningsområdet för basen, vilket i sin tur leder till att användare som tidigare haft täckning kan få sämre täckning eller i värsta fall bli helt utan täckning. /Annica

 13. Mats Frost 7 år sedan

  Hej,
  Jag har en yrkes-bakrund inom mobil transmission, och jag förstår att man måste begränsa nyttjandet för att kapaciteten skall räcka till, men dagens modell att begränsa mängden till 10GB är FEL och FÖR LITE. Det räcker inte ens till normal surf för en person i en månad. Ännu mindre till att titta på något enstaka TV-program via någon Play-tjänst.

  Och om man nu envist vill använda modellen med mängdbegränsning så måste det gå att köpa till mer GB till ett rimligt pris. Dagens prismodell är ett skämt och helt orealistiskt!

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Mats! Kombinationen av att ha fast bredband hemma för t.ex. tv via play-tjänster och mobilt bredband (eller surf via smartphone) som komplement när man inte är hemma gör att mängden man behöver per månad i mobilnätet inte behöver vara på de nivåer du nämner. På PTS Statistikportal kan du hitta en undersökning som visar att månadsanvändningen i snitt år 2012 var från 171 MB (om det är datatrafik i ett abonnemang som även inkluderar taltrafik) via 950 MB (vid mobilt bredband som tilläggstjänst) upp till 5,1 GB (mobilt bredband som fristående tjänst). Datamängden ökar ju varje år, men i samma undersökning konstaterade PTS att ökningen då var något mindre än året innan. /Ola.

 14. Christer 7 år sedan

  Vad menar ni med att 8 milj redan nu har tillgång till 4G ? Här i Västerbotten måste man åka in till dom 2 kuststäderna för att uppnå 4G men det är klart räknar man med att jag har bil och kör 15 mil enkel väg så har ju jag också tillgång till 4G
  Och eran täckningskarta ang var det finns 3G stämmer då inte det minsta här i norrlands inland annat än möjligen teoretiskt.
  Så min bedömning blir då att de som får tillgång till 4G blir endast i storstäderna för hittills har då Telia struntat i vi som bor i glesbygden och särskilt i norrland

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Christer! De ca 1400 orter som redan i år kommer att ha tillgång till 4G gör att 8 miljoner personer kommer att kunna använda 4G-nätet. Den stora utbyggnad vi pratar mycket om just nu omfattar även glesbygd och mindre städer. Både 3G och 4G kommer få samma unika täckning som GSM-nätet redan har – det vill säga mer än 99 procent av befolkningen och mer än 90 procent av landets geografiska yta. Läs gärna mer via den här länken. Hur det ser ut nu kan du se på telia.se/tackning /Ola.

 15. Peter Gleerup 7 år sedan

  Ni pratar bara om att bygga ut 4G nät här och där. Lägg gärna några miljoner på utbyggnad av 3G nätet först. På täckningskartan visades att det skulle vara 3G där jag befann mig. Skickade GPS koordinaterna till support och fick till svar att ”där kund är finns inget 3G nät”. Efter en vecka var kartan omritad. Jag har fortfarande bara Edge. År 2013.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Peter! I den miljardsatsning vi gör så kommer hela GSM-nätet (2G) kommer att förstärkas och moderniseras vilket kommer bidra till bättre täckning och högre hastigheter i stora delar av nätet. Satsningen innebär att vi både bygger ut och stärker kapaciteten i hela det svenska mobilnätet. Det kommer även innebära att vi får samma täckning på 3G-nätet som vi har på GSM-nätet (2G). /Maria

 16. john F 7 år sedan

  Bor i Storstockholmsormådet. Men jag har inte täckning för 4 G ändå.
  Så rubriken ”4G för alla” stämmer dåligt.
  Om man inte lägger in brasklappar: som år 2020 ex v.
  Eller: alla ”som har täckning”
  Eller för alla som sjllva fixar dragning av kablar etc.
  Nä Telia retar bara upp folk med denna typ av missvisande ”reklam”.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej John! Det var såklart inte meningen att reta dig eller andra med rubriksättningen. Jag hoppas ändå att det vi skriver i själva artikeln nyanserar begreppet, så att det framgår att det är möjligt för alla att skaffa åtkomst till 4G-nätet, även om det inte är på exakt varje plats i hela landet. Men som vi skriver: väldigt många platser är det, och många fler blir det runtom i landet inom ett par år. /Ola.

 17. Pia Hylin 7 år sedan

  Ingår 4G i abonnemanget Telia Mobil Total Liten?

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Pia! Ja, det ingår. Mer info hittar du via den här länken. /Ola.

 18. Annicka Bodin 7 år sedan

  Jag bor i Skärmarboda (Nora Kommun) och har inte ens 3G, jag har nästan inget mottagning alls. Mottagning för samtal kan gå från tre ”pinnar” till ingen mottagning alls på ett par sekunder utan att jag rör mig ur fläcken (ingen annan i närheten och glest med grannar) hur kan det komma sig? Som det är nu måste jag förlita mig på den fasta telefonin eftersom jag behöver den för att både ringa och surfa. Undrar om nutiden någonsin kommer till byn?

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Annicka! Jag rekommenderar dig att kontakat vår kundtjänst via e-post eller telefon så kan de kontrollera hur täckningen ser ut samt om det finns någon planerad utbyggnad i ditt område. Vi vill att så många människor som möjligt ska kunna ringa, sms:a och surfa via sina mobiler där de befinner sig (där de vill ringa och surfa). Vi har dock inget avtal som garanterar att kunden får täckning där han/hon bor eller befinner sig. Det är den stora skillnaden jämfört med fast telefoni där det finns en anläggningsadress. Det är naturligtvis tråkigt när det inte fungerar som kunderna förväntat sig, men vi är inte skyldiga att erbjuda täckning överallt och något formellt krav på täckning för oss mobiloperatörer finns inte. Detta oavsett om det handlar om permanent- eller fritidsboende.

   Du hittar våra kontaktvägar på: http://www.telia.se/kontakt //Maria

 19. Kjell Westfält 7 år sedan

  Jag vore nöjd om jag kunde prata i min mobiltelefon hemma (en mil öster om Uppsala).
  Och på grund av avståndet till telestationen kan jag inte få mer än 6-8 Mbit/s (och förmodligen inte ens det).
  Innan det här förbättras känner jag mig sådär intresserad av 4G.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Kjell! Vi genomför just nu en miljadsatsning på hela mobilnätet, inte bara när det gäller 4G. Satsningen innebär att vi både bygger ut och stärker kapaciteten i hela det svenska mobilnätet. Alla Telia-kunder kommer att kunna surfa där man idag kan prata i mobilen, vi får därmed samma unika yttäckning på 4G och 3G som vi idag har på 2G/GSM, dvs. mer än 90 % av Sveriges geografiska yta. Dessutom blir det högre datahastigheter och förbättrad talkvalitet i mobilnäten. Hela GSM-nätet (2G) kommer att förstärkas och moderniseras vilket kommer bidra till bättre täckning och högre hastigheter i stora delar av nätet. Du kan följa utbyggnaden av nätet här: http://www.telia.se/tackning

   Du kan även läsa mer om vår miljardsatsning här: http://blogg.telia.se/smartarevardag/2013/05/17/nu-byggs-mobilnatet-ut-rejalt/

   //Maria

 20. Karl Johan Olsson 7 år sedan

  Nästan omöjligt att läsa texten här med mörklila bakgrund.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Karl Johan! Det låter märkligt att det blir mörklila bakgrund för dig. Jag har testat sidan i två olika webbläsare och i mobilen och får svart text på vit botten. Kanske något tillfälligt fel som löser sig om du laddar om sidan? /Ola.

 21. Urban Andenius 7 år sedan

  När kommer Telia att stödja 4G/LTE till iPhone 5?

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Urban! Vi kommer bygga på 1800 MHz-bandet, men det finns ingen tidsplan för det just nu. Tanken är att vi ska använda det frekvensbandet för att förstärka täckningen på vissa orter. Det är viktigt att poängtera att även om det kommer finnas täckning i 1800-bandet på vissa orter så betyder inte det att LTE/4G plötsligt kommer att fungera med Iphone 5. Apple måste göra en uppdatering av mjukvaran för att det ska funka. /Maria

 22. Fredrik Lagerqvist 7 år sedan

  Hej Telia och tack för informationen om hur er 4G-satsning ser ut.

  Det jag ser som det största problemet i mitt fall inte hastigheten eller täckningen, utan att ni har en betalningsmodell som inte svarar mot den förändring i användandet av mobilnäten som ni även beskriver ovan; att sätta snåla begränsningar i cap:arna gör det omöjligt för mig som konsument att använda era tjänster på ett sätt som jag önskar, men också att använda dem på det sättet ni marknadsför dem.

  Jag tror att jag och många andra med mig har en förståelse för att era investeringar i infrastruktur måste generera pengar tillbaka, men jag har inga problem att betala mer för en tjänst som skulle motsvara mina förväntningar. Jag kan tillägga att det i mina förväntningar inte finns någon plats för oanvändarvänliga processer för att fylla på data när den tar slut eller bristande information från er sida om min löpande datakonsumtion.

  Att utgå från en beräkning som visar snittanvändande av data, vilken ni hänvisar till nedan, och sätta cap:ar och betalningsmodeller utifrån den är i princip att utgå från att alla användare har samma behov och så är ju naturligtvis inte fallet. Det står er naturligtvis helt fritt att göra det, men jag och många andra med mig är nog inte intresserade av att vara med på det tåget.

  Mvh

  Fredrik

 23. Marie Mårtensson 7 år sedan

  Har telia i mobilen och även ett telia mobilt bredband (kontant) som vi anv i stugan. Som ligger i Sjöberga Vid Södra rörum mellan Höör och Hörby i Skåne. Har fungerat bra tidigare år men i år så har både telefonin och bredbandet nästan helt lagt av. Så jag funderat på att byta operatör. Jag vill ha en telefon med bra uppkoppling och helst ha möjlighet att anv min telefon som sk hotspot för att att kunna surfa med surfplatta och dator i sommarstugan utan att behöva springa runt hela tomten för att hitta signal. Kommer jag att kunna fortsätta med er eller är det operatörsbyte som gäller? När det nu om ca 3månader är dax att ev förnya mobil abonomanget

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Marie! Jag rekommenderar dig att kontakta vår kundtjänst via telefon (90200) eller via e-post (http://www.telia.se/privat/kontakt/e-post) för att höra hur täckningen ser ut i området och se om det finns någon planerad utbyggnad där ni har er stuga. /Maria

 24. Per 7 år sedan

  Hur kommer det sig att Vimmerby kommun, med närmare en halv miljon turister varje år, inte får någon kärlek från Telia? Idag kommer jag i bästa fall upp i 4 Mbit/s på iPhone 5 oftast runt fjuttiga 3 Mbit/s och då pratar jag under lågsäsongen.

  Detta fast abonnemanget lovar vitt och brett om hastigheter upp till svindlande 32 Mbit/s. Täckningen på 3G ör också väldig undermålig i hela kommunen.

  Er trovärdighet skadas en smula av detta. Det blir inte bättre av att läsa påståenden om att alla snart har 4G. Min spontana reaktion på ett sådant påstående är ”troooooooligt”.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Per! Tråkigt att höra att du upplever att täckningen är bristfällig i Vimmerby kommun. Jag har kontrollerat och hittar ingen planerad utbyggnad av nätet inom det närmsta halvåret. Den teoretiska hastigheten att få med 3G är 32 Mbit/s. Det krävs då att nätet är utbyggt med den hastigheten där man befinner sig. När jag kontrollerar Vimmerby så är nätet idag inte utbyggt till den hastigheten. Med den miljardsatsning vi nu gör så innebär det att vi både bygger ut och stärker kapaciteten i hela det svenska mobilnätet. Alla Telia-kunder kommer att kunna surfa där man idag kan prata i mobilen, vi får därmed samma unika yttäckning på 4G och 3G som vi idag har på 2G/GSM, dvs. mer än 90 % av Sveriges geografiska yta. Dessutom blir det högre datahastigheter och förbättrad talkvalitet i mobilnäten. Utbyggnaden kommer ske under två år framöver och beräknas vara klar 2015. /Maria

 25. Anders Malm 7 år sedan

  Hur kommer det sig att Telia Sverige tar 399 SEK/mån för smått 10 GB/mån medan Telia Danmark tar 399 DKK/mån för 500 GB/mån? Denna enorma datamängdsskillnad kan inte förklaras med att det är geografiska skillnader. Betalar vi Teliakunder i Sverige för Danmarks nät och subventionerar de danska kunderna eller vad är det frågan om? 4G/LTE marknadsfördes som ett komplement till ADSL, men med mobilsurfvanorna 2013 så hänger inte Telia med, åtminstone inte för oss svenska kunder. Telia är förpassat till hur vi mobilsurfade 2006.
  Med vänlig hälsning,
  En kund som lämnar Telia samma dag som bindningstiden går ut.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Anders! Tråkigt att du inte är nöjd med vår tjänst, men förutsättningarna varierar från en marknad till en annan. Det påverkar hur erbjudandena ser ut och prissätts. Vad gäller mobilnäten så storsatsar vi på utbyggnaden av våra 4G- och 3G-nät. När det arbetet är klart kommer de täcka mer än 90 % av Sveriges yta. /Annica

 26. Hans-Olof Westman 7 år sedan

  Hej! Jag bor ofta på en plats som heter Kyrkbolandet 2mil väster om Gäddede,där skulle det vara bra om ni kunde kolla hur 4g funkar.Det är nästan inte ett g.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Hans-Olof! I nuläget finns ingen planerad utbyggnad i Kyrkbolandet när det gäller 4G inom det närmsta halvåret. Det finns dessvärre ingen planerad utbyggnad när det gäller gsm eller 3G heller. Jag ser att det i nuläget endast finns GSM-täckning (2G) där. Du kan följa utbyggnaden av vår nät på http://www.telia.se/tackning /Maria

 27. Bo Magnusson 7 år sedan

  Vilken lycka att Telia skall satsa på 4G till alla. Jag skulle vara lycklig om mitt mobila bredband kom upp i hastghete 3G. Har jag tur kommer jag upp i denna hastighet men oftast betydligt under. Vid kontakt med Telia så har de tipsat mig om att köpa en antenn för ca 300:- trots att jag betalar för 4G.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Bo! Satsningen vi gör innebär att vi både bygger ut och stärker kapaciteten i hela det svenska mobilnätet. Alla Telia-kunder kommer att kunna surfa där man idag kan prata i mobilen, vi får därmed samma unika yttäckning på 4G och 3G som vi idag har på 2G/GSM, dvs. mer än 90 % av Sveriges geografiska yta. Dessutom blir det högre datahastigheter och förbättrad talkvalitet i mobilnäten. Täckningen kommer därför bli bättre både i 3G nätet och 4G nätet. /Maria

 28. Anders Bergquist 7 år sedan

  Jag har flyttat sedan den 15 maj 2013.
  Ändra min mailadress så att Era utskick kommer rätt!!!!!!
  Nya [mailadress]
  (gamla [mailadress]

  Tack för Er hjälp.

  Anders Bergquist
  [mobilnummer]

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Anders! Vad trevligt att du vill vara säker på att få nyhetsbrevet framöver! Tack! Din rätta adress ändrar du enkelt själv genom att logga in på Mina Sidor, välja ”Min Profil” och kontrollera så att dina kontaktuppgifter (mailadress och mobilnummer) är de rätta. Viktigast i det här fallet är alltså din mailadress. När du ändå är inloggad där så kan du även bekanta dig med nyheterna, som t.ex. att kunna ha dina bekräftelser samlade där istället för att behöva få dem skickade hem i papperskuvert. /Ola.

 29. Erling Carlsson 7 år sedan

  Jag har ett modem, Huawei E392. Loggan på framsidan säger 4G men i inställningarna för modemet finns inte alternativet 4G eller Auto. I listan under Alternativ – Nätverk står: Endast 3G. Dessutom är raden gråmarkerad så jag kan inte göra några val över huvud taget. ???

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Erling! Det stämmer att Huawei E392 är ett 4G modem. För att rader inte ska vara gråmarkerad och för att du ska kunna välja någon av de andra valen i listan måste du koppla ner programvaran. Det går inte att vara uppkopplad och ändra nät. /Maria

 30. Rigmor Holmqvist Ödman 7 år sedan

  Just nu är jag urförbannad på Telia. Inloggningen på Mina Sidor funkar inte. Har försökt med nytt lösenord vilket inte funkar. Har försökt att via länk komma fram till e-postfunktionen. Det funkar inte. Vill kunna kontrollera senaste fakturan vilket jag inte kan göra via Swedbank som har tekniskt fel via Telia eller genom Mina sidor som menar att mina inloggningsuppgifter är felaktiga. Ja.Jag är verkligen trött på Telia.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Rigmor! Jag rekommenderar dig att kontakta vår kundtjänst genom e-post eller telefon så kan de hjälpa dig med detta direkt. Du hittar våra kontaktvägar på http://www.telia.se/kontakt //Maria

 31. carl-axel ydesand 7 år sedan

  det är BRA .men vi har vårt sommarhus i verums
  björkeberga , och där kan vi inte använda datorn , år det inte lite SVAGT av Telia att denna del inte kan använda sig av data, när ni samtidigt gör reklam att hela Sverige ska kunna se
  vi bor i Osby vi kan se,men 8 km
  utanför är det alltså omöligt rena norrland visa nu framfötterna o rätta till från grunden.
  MVH Carl-Axel.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Carl-Axel! Jag har redigerat din kommentar då vi rekommenderar våra kunder att lämna ut sina uppgifter på vår blogg. Jag förstår dig och vi vill att så många människor som möjligt ska kunna ringa, sms:a och surfa via sina mobiler där de befinner sig (där de vill ringa och surfa). Vi har dock inget avtal som garanterar att kunden får täckning där han/hon bor eller befinner sig. Det är den stora skillnaden jämfört med fast telefoni där det finns en anläggningsadress. Det är naturligtvis tråkigt när det inte fungerar som kunderna förväntat sig, men vi är inte skyldiga att erbjuda täckning överallt och något formellt krav på täckning för oss mobiloperatörer finns inte. Detta oavsett om det handlar om permanent- eller fritidsboende.

   Vi på Telia ser ständigt över vår täckning och tar in kundsynpunkter i denna process för att få vårt svenska mobilnät att bli så bra som möjligt. Det går dock inte att skapa perfekt täckning för alla ytor i landet till en rimlig kostnad. Eftersom vi är ett kommersiellt företag måste det också vara ekonomiskt försvarbart att bygga ut nätet. Däremot är vi självkritiska, vi måste fundera över vilka förväntningar vi sätter hos kunderna i vår marknadsföring och försäljning.

   I den miljardsatsning vi nu så innebär det att vi både bygger ut och stärker kapaciteten i hela det svenska mobilnätet. Alla Telia-kunder kommer att kunna surfa där man idag kan prata i mobilen, vi får därmed samma unika yttäckning på 4G och 3G som vi idag har på 2G/GSM, dvs. mer än 90 % av Sveriges geografiska yta. Dessutom blir det högre datahastigheter och förbättrad talkvalitet i mobilnäten.

   Du kan följa vår utbyggnad av nätet på http://www.telia.se/tackning /Maria

 32. Lennart Bjerking 7 år sedan

  Hej
  Många ord (p.gb.a. synskada har jag ej kunnat läsa allt, men era yviga visioner rimmar dåligt med nuvarande verklighet. Jag övertalade min svägerska i Emmaboda att teckna det enklaste bredbandsabonnemanget hos er. Det fungerar tyvärr mycket dåligt med ideliga avbrott både där och i sommarboendet i Ekna vid Helgasjön.
  Det hade kanske varit bättre om ni fixat dagens problem innan ni ger er på nya avancerade äventyr!!

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Lennart! Vi bygger ut både 3G och 4G-nätet. Du kan läsa mer om den satsningen här: http://www.telia.se/media/2013/05/17/telia-miljardsatsar-i-sverige/1eafb05f-466f-4eee-afde-c95876b8418a Utbyggnaden kan följas via http://www.telia.se/tackning/Annica

 33. Jonas J 7 år sedan

  Hej, när kommer vi att få bra ljudkvalitet och videokvalitet på 4g Nätet? Jag hörde att ni inte satsar på HD voice för att ni hellre vill ha fler basstationer?

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Jonas! Röstsamtal går i 3G och 2G/GSM-nätet. I 4G-nätet går endast datatrafik. Vi utvärderar nu funktionen HD-voice för en rad olika marknader, däribland Sverige. Men det är alltid en avvägning vad som ger mest kundnytta för pengarna. Vi har överlag bra samtalskvalitet i Sverige. Det kunderna efterfrågar mest är bättre täckning. Därför gör vi nu en storsatsning på att bygga ut mobilnäten (= fler basstationer). /Maria

 34. Ruthmargit Nilsson 7 år sedan

  Det är inte lätt att använda telia som jag alltid i stort sett gjort under min livstid, när man från en bostadsrättsförmedling inte får välja mellan com hem eller telia, p.ga. att styrelsen sitter med com-hem i ”knät” , som pensionär och användare av min telefon (som är genom telia)
  och som jag vill ha får jag ändock betala till com-hem 29:-kr. / månad.För vad? Har dom inte ens på min outloock. Hjälp ! Jag vill inte bo i Nordkorea ! Jag hoppas att jag bor i Sverige, HJÄLP! HJÄLP!

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Det var tråkigt att höra. I vissa bostadsrättsföreningar så kan det vara så att det blir ett så kallat Telia-hus eller Comhem-hus. Jag förmodar att du kan ha kvar till Telia-abonnemang via telefonjacket i alla fall? /Ellinor

 35. Rune Ljunggren 7 år sedan

  Hej jag är glad att ni anstränger er, men jag som bor i Hargshamn har ett modem som skall kunna ta emot 4G men jag får bara in 2G och det går mycket trögt att få fram både text och speciellt bilder. Det sista kan ta flera minuter.
  När kan jag i östra Uppland få tillgång till 4G ?

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Rune! På http://www.telia.se/tackning kan du se våra utbyggnadsplaner för det närmaste halvåret. /Annica

 36. Christer Fällgren 7 år sedan

  Jag har en 4G uppkoppling, som sista veckan har blivit väldigt mycket långsammare nu. Det tar numera mellan 10 och 30 sekunder för att ladda upp en sida, så jag kan inte hålla med om att 4G är snabbt.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Christer! Det låter som att något inte är som det ska med din uppkoppling. Om du vill kolla upp den kan du kontakta vår support via telefon eller chatt, http://www.telia.se/kontakt
   /Annica

 37. Idon Alsterberg 7 år sedan

  Hej! Jo det låter ju bra men då får ni nog göra något åt datamängden som ni har i era 4G paket.
  Idon

 38. Rune Lindström 7 år sedan

  Tyvärr säger ni att den mobila kommunikationen med 4G skall täcka 90 procent av Sveriges yta i slutet av 2015. Var finns dom resterande 10 procenten, inte i glesbebyggda områden väl?
  Jag undrar också var står 3G nätet då?

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Rune! Satsningen gäller både 3G och 4G i hela landet och inbegriper kunder i såväl glesbygd, mindre städer som storstäder. Du kan läsa mer här:
   http://www.telia.se/media/2013/05/17/telia-miljardsatsar-i-sverige/1eafb05f-466f-4eee-afde-c95876b8418a
   /Annica

 39. Bo Kjölvmark 7 år sedan

  Hej!
  Köpte 4G för ett år sedan, men har fortfarande bara en trea i rutan.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Bo! På http://www.telia.se/tackning kan se om det finns någon planerad utbyggnad i ditt område. /Annica

   1. Bo Kjölvmark 7 år sedan

    Hej igen!
    Det borde väl fungera, jag bor i Fålhagen nästan mitt i Uppsala. Kanske dax att justera fakturan.

    1. Telia Kundservice 7 år sedan

     Hej igen Bo! Jag ser att det finns 4G där och att det även finns planerad utbyggnad för mer 4G i området. För att det ska fungera med 4G måste du ha en terminal som stödjer 4G och använda ett abonnemang som har 4G. /Maria

 40. Gunnar Isaksson 7 år sedan

  kanon!

 41. christine Hallinder 7 år sedan

  Är detta ett skämt??!!Jag bor mitt i södermanland vid väg53 och jag har inte ens 3G.Kan knappt titta på en filmsnutt på min dator/telefon.Jag hoppas nu att ni satsar era miljarder rätt och ser till att vi som har i princip 0 i täckning kan få bättre surf.

  Upprörd utan täckning

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Christine! Vi bygger ut både 3G och 4G-nätet. Du kan läsa mer om miljardsatsningen här: http://www.telia.se/media/2013/05/17/telia-miljardsatsar-i-sverige/1eafb05f-466f-4eee-afde-c95876b8418a
   /Annica

 42. Gunny Henriksson 7 år sedan

  Jag har Samsung GalaxyS4 med nr [mobilnummer] och även
  en surfplatta med nr [mobilnummer].
  Jag surfar mycket snabbt med surfplattan, men det tar c:a 1 timme att ladda ner en App med telefonen, trots att jag gör det från samma ställe i hemmet.

  Varför?

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Gunny! Jag kan se att du på din surfplatta har ett abonnemang med 10 GB tillåten datamängd/månad samt med en teoretisk maxhastighet på upp till 30 mbit/sekund. På din mobiltelefon har du ett abonnemang som har 0,5 GB inkluderad datamängd/månad samt en teoretisk maxhastighet på upp till 6 mbit/sekund.

   Din surfplatta har alltså ett abonnemang som innehåller mer inkluderad datamängd/månad samt som klarar av snabbare hastigheter än det abonnemang som du använder i din mobiltelefon.

   Vi har valt att dölja dina mobilnummer i detta inlägg så att de inte blir synliga för alla.

   /Fanny

   1. Gunny Henriksson 7 år sedan

    Då får jag logga in och ändra min hastighet på telefonen

    Tack för hjälpen!
    Gunny

 43. Per E Friberg 7 år sedan

  Kan således konstatera att Stallbacken på Lidingö även med Er sk satsning INTE kommer att kunna nyttja 4G. Befintliga master lämnar Stallbacken i någon form av ”radioskugga”.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Per! När jag kontrollerat vår täckningskarta så finns det redan 4G i där. Det finns i nuläget ingen planerad utbyggnad av mer 4G i området. Om det är främst inomhus du upplever att 4G täckningen är bristfällig så är det så att vi inte kan garantera täckning inomhus då det är mycket som påverkar täckningsförhållandet, t ex kuperad terräng, husväggar, fönsterglas med mer. /Maria

 44. stefan söderlund 7 år sedan

  Hej,
  Det var roligt för dom som har täckning. Själv bor jag i västra Götaland utanför Mellerud i byn källhult här fungerar Telia över huvudtaget inte alls.
  Vi skulle gärna vilja ha tillgång till 4G eller 3G eller fungerande mobilnät.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Stefan! Vi har i dagsläget ingen planerade utbyggnad runt Mellerud. Men med vår nya miljardsatsning på täckningen är det möjligt att det blir aktuellt i framöver. Vi tar gärna emot dina synpunkter men skulle vilja be dig att själv skicka in dem via vår hemsida, där de går direkt till Telias nätplanerare som ansvarar för utbyggnaden av Telias nät. På länken nedan kan du via en karta visa exakt var du upplever problem samt fylla i dina kontaktuppgifter så att de kan nå dig om kompletterande information skulle behövas.

   http:/­/­www.­telia.­se/­tackning (välj ”Dela med dig till oss”). /Per

 45. leif sandebäck 7 år sedan

  Om det tar två minuter att öppna detta mejlet, Snabbt eller hur?
  Kass!

 46. Ewy Lindgren Henninngstedt 7 år sedan

  Visa det först! Ni har lovat mig 4G länge, börjar tröttna på era falska förespeglingar när ni säljer in utan att ni kan hålla det ni lovar! Upp till bevis Telia och det är nu! Alla bor i inte i Stockholms innerstad! Landet lever faktiskt utanför den zonen också men inte med hjälp av Telia….nu är det hög tid att leverera om ni vill vara trovärdiga!

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej!

   Vi jobbar verkligen så snabbt det går med att bygga ut nätet, om du inte redan läst detta inlägg http://blogg.telia.se/smartarevardag/2013/05/17/nu-byggs-mobilnatet-ut-rejalt/ så rekommenderar jag dig att göra det för att få jättebra information om vad vi kommer göra den närmaste tiden.

   /Thomas

 47. Jan Sedvallson 7 år sedan

  Jag betalar för 4G men har inte snabbhet mer än knappt 3G på det ställe där jag till 99% använder mitt abbonnemang. Se till att leverera det ni åtagit er innan ni går ut med stora reklamkampanjer och lovar guld o gröna skogar. Inte trorvärdigt!
  Min dåliga uppkoppling till 4G finns på Norrviken, Vätö (Norrtälje kommun).

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Jan! Du betalar inget extra för 4G utan det ingår i det abonnemang du har. För att det ska fungera med 4G krävs det förutom att du har ett abonnemang som stödjer 4G, att även din terminal stödjer 4G samt att det finns 4G täckning där du befinner dig. /Maria

 48. Marianne Gylling 7 år sedan

  ”Hen” är inte ett godkänt ord i svenska språket. I det här fallet är det bättre att använda det vanliga ”man”. Det är så gott som bara DN:s trendängsliga journalister, som använder ”hen” och dessutom i ett begränsat geografiskt område, dvs Stockholm. Jag är säker på att många i Sveriges avlånga land inte ens vet vad ”hen” betyder. Jag tycker det är olämpligt att ett stort företag som Telia hemfaller åt den sortens trender. Vi har ett språk som fungerar utmärkt utan påhittade ord.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Marianne! Språk och ord är alltid intressant och engagerar många. Som alla andra språk utvecklas vårt över tid, och när jag nu nyss googlade visar det sig att Språkrådet skrev om detta relativt nya ord den 15 mars 2012, där de i sin tur hänvisar till Nationalencyklopedin som enligt Språkrådet redan 2009 beskrev ”hen” som ett ”föreslaget könsneutralt personligt pronomen i stället för hon och han”. Där finns även ett annat ord som stavas likadant med betydelsen ”bryne” (brynsten, hen, verktyg för skärpning, bryning, av eggverktyg), men det är ju en annan historia. Det var inte alls meningen att i detta fall lägga någon särskild värdering eller betydelse i ordvalet. Som du säger hade kanske ordet ”man” (eller möjligen frasen ”han eller hon”) fått färre att reagera. /Ola.

 49. Anton 7 år sedan

  Hej, jag bor på landet exakt 1,5 mil söder om Mariannelund (Småland), har Telia mobilt bredband (kontant) och undrar följande efter att jag har fått ert överraskande nyhetsbrev: Kan jag nu också få 4 G för mitt mobila bredband från telia? Ert nyhetsbrev låter faktiskt som om, för ni skriver: Snabbare uppkoppling med 4 G för ALLA.

  Här där jag bor finns det inget fast bredband alls att få. Det enda som finns är mobilt bredband. Men jag skulle dock verkligen behöva högre hastighet på mitt mobila bredband än jag har nu, då jag jobbar utesluten via internet Min fråga: Kan jag få 4 G för mitt mobila bredband från Telia nu?

  Tack för lite information!

  Mvh

  Anton

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Anton! För att det ska fungera med 4G krävs det att du har ett modem som stödjer det samt det finns 4G-täckning där du bor. Har du ett mobilt bredband kontant så ingår det 4G i det.

   När vi pratar om att alla ska få snabbare uppkoppling med 4G så har det med vår miljardsatsning på nätet att göra samt att våra nya abonnemang numera har 4G inkluderat. Men ”alla” är inte detsamma som ”alla, alltid, överallt”. I nuläget kan dessvärre inte alla använda sig av 4G precis överallt men 4G ingår i så gott som alla våra abonnemang så att alla kan skaffa. Men att vi har planer att uppåt 90% av Sveriges yta senast 2015 ska vara täckt med 4G.

   För att ta reda på om det finns 4G-täckning där du bor eller höra om vi har någon planerad utbyggnad av 4G inom det närmsta halvåret rekommenderar jag dig att kontakta vår kundtjänst på nummer 90200 så kan de ta reda på det till dig. /Maria

 50. Rolf Östman 7 år sedan

  Hej
  Jag vill ha reda på min inloggning till webbmailen.
  [telefonnummer]
  [e-postadress]

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Rolf! Vi har ingen möjlighet att hjälpa dig med detta öppet här på bloggen. Du kan själv hantera dina e-postkonton och lösenord när du är inloggad på Mina Sidor. /Ola.

 51. Torgny Sahlin 7 år sedan

  4G i Värnamo Åminne har ej haft utlovat trots felanmälan. Är en aning trött på allt som lovats men som ej levererats. Telefonnummer 0370 27390. Ser gärna att detta regleras på något sätt.
  Vänligen
  Torgny Sahlin

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Torgny! Kontakta kundtjänst via telefon eller e-post så får vi kika på ditt ärende, http://www.telia.se/kontakt /Annica

 52. lars edlund 7 år sedan

  Skitsnack, till 99% av befolkningen = Då utesluter Ni hela Lappland och Jämtland/Härjedalen !!!
  Nä fy f_n Telia, håll er till 99:orna, eftersom dom inte är riktigt 100 🙂

 53. iPhone 5s & iPhone 5c – här den 25 oktober! | Smartare Vardag 7 år sedan

  […] Men vi nöjer oss inte med det, utan bygger vidare under 2015 för att se till att det finns täckning över så stora geografiska delar av landet som möjligt. Poängen med mobil kommunikation är ju att du ska kunna vara uppkopplad var som helst, så i slutet av 2015 ska över 90 procent av Sveriges yta täckas av 4G-nätet. Läs mer om vår storsatsning via den här länken. […]

 54. Lisbeth Wall 7 år sedan

  Det är väl bra att det kommer ny teknik hela tiden. Min undran är om man inte först skall se till att kunderna till fullo ska kunna dra nytta av tekniken som finns. Skaffade för ca 6 år sedan digital-TV och bredband via telefonjacket. Fick då besked att detta skulle byggas ut så hastigheten skulle förbättras, Jag kan fortfarande i dag inte få HD-Tv eller högre hastighet på bredbandet än 8 MBs. Jag har utrustningen som klarar mer. Bor i hyreslägenhet som ägs av ett kommunalt bostadsbolag med över 5000 hyresgäster. Där har nyligen installerats ett öppet stadsnät där telia har erbjudits att gå med. Telia har tackat nej. Detta är till men för oss hyresgäster som vill ha telia och då kapaciteten via telefonnätet är så dåligt och telia verkar att ha lagt utbyggnaden av fasta telefonnätet på is.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Lisbeth! Tack för att du ville framföra detta! Det är dock lite för specifikt för att vi ska kunna hantera det här på bloggen. En kollega kommer att ta kontakt (*) med dig angående dina funderingar. Trevlig helg! /Ola.

   (*) Utifrån den kontaktinformation du har angivit här på bloggen när du kommenterade.

 55. Hans Zetterberg 7 år sedan

  Det verkar ju vara flera än mig som efterfrågar mer datamängd i era abonnemang, varför kan ni inte lyssna på era kunder, trots att vi inte är någon majoritet av era kunder. Vi är ju trots allt betalande kunder också?

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Hans! Om den maximala datamängd som är möjlig att använda per månad inte är tillräcklig för dig så kan du köpa till extra vid behov. /Ola.

   1. Lisbeth Wall 7 år sedan

    Visst skulle gärna köpa till mera datamängd. Men era nät kan inte tillhandahålla högre hastighet. Det är det som är problemet.