Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Enklare lur klättrar på smartphonetoppen

7 år sedan

Varje månad sammanställer Telia Smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smarta mobilerna i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

Det har inte skett några större förändringar i augusti på Smartphonetoppen. Däremot tog den lite enklare smartphonen Samsung Galaxy Y ett jättekliv på listan upp till en fjärde plats. Som flera andra modeller på listan har den en mindre prislapp men ändå tillräckligt med kraft under huven för att man ska kunna använda den till allehanda webbtjänster. iPhone 5 behåller förstaplatsen. Precis som i juli så dominerar Samsung med fem lurar på listan. Toppar gör Samsung Galaxy S4 på en andraplats. I övrigt märks Apple med ytterligare två modeller på listan. Lika många har Sony. Kan notera att det även under augusti finns fem 4G-lurar med på listan.

Men det är egentligen först nu som kampen börjar på allvar. Samsung, Sony och LG har alla presenterat nya spännande modeller. Fler lär det bli. Apple presenterade i veckan två nya modeller. Vilka tillverkare och modeller tror du blir hetast i höst? Några bubblare?

PS. Missade du vår liverapportering från Apple-eventet i tisdags? Se här.

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. Android (1)

2. iOS (2)

3. Windows Phone (3)

Smartphonetoppen baserad på augusti månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5 (1)

2. Samsung Galaxy S44G (2)

3. Samsung Galaxy S llI 4G4G (3)

4. Samsung Galaxy Y (9)

5. Apple iPhone 4S (6)

6. Apple iPhone 4 (4)

7. Sony Xperia V4G (5)

8. Samsung Galaxy Young (7)

9. Samsung Galaxy Express4G (10)

10. Sony Xperia Z4G (8)