Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

4G i hälften av alla mobiler på smartphonetoppen

7 år sedan

Varje månad sammanställer Telia Smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smarta mobilerna i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

Samsung Galaxy Expressmånadens nykomling på smartphonetoppen

Juli var en inte särskilt händelserik månad vad gäller smartphonetoppen. Men en nyhet på listan är prisvärda 4G-luren Samsung Galaxy Express som tog sig in på en tiondeplats. Fenomenet enklare smartphones till lägre pris är faktiskt något jag tog upp i förra månadens blogginlägg. Jag nämnde inte just Galaxy Express, men det är en smartphone som faller under den kategorin. Många kunder behöver inte den absolut senaste tekniken. De vill ha en fungerande mobil de kan ringa och surfa med samt ta bilder.

Jag kan konstatera att Sony avancerar med 4G-lurarna Xperia V och Xperia Z till en femte- respektive åttondeplats. iPhone 5 behåller förstaplatsen som mest sålda smartphone i juli. I övrigt dominerar Samsung med fem lurar på listan, toppar gör Samsung Galaxy S4 på en stabil andraplats. Hälften av alla mobiler på smartphonetoppen har nu 4G-stöd. Det kan vi även se i våra nät, där antalet abonnenter som är aktiva i 4G-nätet fortsätter öka.

Snart är hösten här och med det nya produktlanseringar! Det kan säkerligen bidra till att röra om på listan, vilken tillverkare tror du kommer med höstens storsäljare?

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. Android (1)

2. iOS (2)

3. Windows Phone (3)

 

Smartphonetoppen baserad på juni månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5 (1)

2. Samsung Galaxy S44G (2)

3. Samsung Galaxy S llI 4G4G (3)

4. Apple iPhone 4 (6)

5. Sony Xperia V4G (9)

6. Apple iPhone 4S (5)

7. Samsung Galaxy Young (10)

8. Sony Xperia Z4G (11)

9. Samsung Galaxy Y (8)

10. Samsung Galaxy Express4G (Ny)