Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Mindre prislapp – ny trend på smartphonetoppen

7 år sedan

Varje månad sammanställer Telia Smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smarta mobilerna i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler. 

iPhone 5 behåller förstaplatsen som mest sålda smartphone i juni, följt av 4G-lurarna Samsung Galaxy S4 och Samsung Galaxy S III 4G.  För ett tag sedan intervjuade nyhetsbyrån TT vår försäljningschef på mobilitetstjänster, Patrik Granström, kring en intressant trend: smartphones med en mindre prislapp blir alltmer populära bland svenskarna. Den här trenden har även fått genomslag på smartphonetoppen. Samsung Galaxy Young är ett bra exempel och är månadens nykomling med en tionde plats på listan. Även Sony Xperia Go och Samsung Galaxy Y, som återfinns på en sjunde respektive åttonde plats, kan räknas till kategorin lägre prissatta smartphones. Två av modellerna kostar under 1000 kr med kontantkort – men samtidigt erbjuder de alla basfunktioner man kan förvänta sig av en modern smartphone: en vettig kamera, internetuppkoppling och en okej skärm. Den här typen av smartphones är särskilt prisvärda för dem kunder som inte har samma behov av de mer avancerade specifikationerna som finns i highend modellerna.

Samsung Galaxy Young

Så här kommenterade vår försäljningschef på mobilitetstjänster, Patrik Granström, trenden i TT:s artikel:

”Köparna kommer från alla grupper. Den kan vara första telefonen till barnen, men också äldre som kanske inte direkt är superanvändare. Jag tror att det är priset som är avgörande i de flesta fallen.”

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. Android (1)

2. iOS (2)

3. Windows Phone (3)

Smartphonetoppen baserad på juni månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5 (1)

2. Samsung Galaxy S44G (2)

3. Samsung Galaxy S llI 4G4G (3)

4. Samsung Galaxy Pocket (4)

5. Apple iPhone 4S (7)

6. Apple iPhone 4 (6)

7. Sony Xperia Go (8)

8. Samsung Galaxy Y (5)

9. Sony Xperia V4G (9)

10. Samsung Galaxy Young (Ny)

4 Kommentarer

 1. Tina 7 år sedan

  De ser bra allt. Och att de finns chans för de äldre att följa teknologin. Men vi får hoppas att Telia tar emot iPhone 6

 2. Tina 7 år sedan

  De ser bra allt. Och att de finns chans för de äldre att följa teknologin. Men vi får hoppas att Telia tar emot iPhone 6

 3. Tina 7 år sedan

  De ser bra allt. Och att de finns chans för de äldre att följa teknologin. Men vi får hoppas att Telia tar emot iPhone 6 och de blir bra erbjudan. För i iPhone sida står det att inte alla operatörer inte kommer ha mobilen 🙁 men de blir bra med alla mobiler och bra erbjudan. Annars väljer man den erbjudan som är bäst och lagom pris. Hoppas de bestämmer angående iPhone 6 och att man kan förbestämma den

 4. 4G i hälften av alla mobiler på smartphonetoppen | Smartare Vardag 7 år sedan

  […] Fenomenet enklare smartphones till lägre pris är faktiskt något jag tog upp i förra månadens blogginlägg. Jag nämnde inte just Galaxy Express, men det är en smartphone som faller under den kategorin. […]