Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Guide: Fixa tv i surfplattan, datorn och mobilen

7 år sedan

Risk för regn i sommar? Eller är du bortrest under fotbolls-EM? Ingen fara, nu kan du titta på tv eller hyra film direkt i mobilen, surfplattan eller datorn. Allt du behöver är en vanlig uppkoppling.

Om du är sportintresserad har du flera högtidsstunder att vänta i sommar. Med damfotbolls-EM i Sverige och friidrotts-VM i Moskva kommer det att vara mycket att se på bra sändningstider. Med hjälp av ett mobilabonnemang, en surfplatta och en tv-tjänst kan du hålla koll på allt som händer, oavsett om du befinner dig i sommarstugans hammock eller på en klippa vid vattnet.

Även om du inte bryr dig ett dugg om vad som händer på planen eller arenan har du gott om underhållning på en armlängds avstånd överallt i sommar: med tv-tjänsten Telia Play+ kan du välja att kostnadsfritt se sju tv-kanaler, eller välja att betala för något av de mer omfattande kanalpaketen.

– Du behöver förstås inte titta på en surfplatta, för de här tjänsterna fungerar lika bra oavsett plattform: på mobiler och surfplattor med olika operativsystem såväl som på datorn, säger Henrik Andersson, ansvarig för on demand-tjänster på Telia.

Som om inte alla tv-program skulle vara nog, kan man också hyra film överallt med tjänsten.

– Det är ju ett fantastiskt sätt att förgylla regniga sommardagar, genom att välja i det stora biblioteket och kunna titta på filmer lika smidigt som hemma i vardagsrumssoffan, säger han.

Henrik Andersson berättar också att Telia regelbundet får möjligheter att hyra ut filmer innan de dyker upp i traditionella videobutiker.

– Så nu är det de allra mest aktuella filmerna som går att hyra och titta på direkt!, säger han entusiastiskt.

Välj paket
För närvarande finns det fyra olika kanalpaket att välja mellan i tv-tjänsten Play+, från det kostnadsfria startpaketet med sju kanaler till Play+ med 44 kanaler och programbibliotek från 28 kanaler. Alla paket fungerar i mobiler, på surfplattor och på datorer. Läs mer om kanalpaketen här.

Uppkoppling
Tjänsten Play+ är utformad för att kunna användas även med betydligt sämre uppkopplingshastighet än vad du är van vid hemifrån. Du kan titta på tv och film med hastigheter från 0,2 Mbit/s, vilket innebär att du lätt kan utnyttja 3G-nätet som är mycket väl utbyggt över landet. Telia har också gott om Homerun Wireless Zones både inomhus och utomhus. De säkerställer en jämn och hög kvalitet på bild och ljud, bland annat på många campingplatser och sjukhus.

Var är din favoritplats att titta på tv i sommar? Dela med dig med en kommentar!

Ungefär så här mycket surfmängd använder Telia Play+ för en timmes tittande:

Uppkopplingshastighet      Datamängd
0,2 Mbit/s                           0,09 GB
0,5 Mbit/s                           0,22 GB
1,2 Mbit/s                           0,53 GB
2 Mbit/s                              0,88 GB

Kategorier

13 Kommentarer

 1. Lars Kock 7 år sedan

  Välj paket:…fyra olika kanalpaket…från det kostnadsfria startpaketet med sju kanaler…Play+ med 44 kanaler. Är intresserad av det KOSTNADSFRIA paketet men kan inte hitta till det. När jag tittar på kanalpaket finner jag bara START till en kostnad av 49kr/mån. http://www.telia.se/pics/produktbilder/tv/kanalpaket/kanalpaket_programbibliotek_180x167.png
  Vill prova på min mobil HTC Win8X och ev. på min dator med Windows8.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Här http://www.telia.se/privat/tv/playplus/ under kanalpaket så hittar du kanalpaket Start på Play+ som är kostnadsfritt. /Ellinor

 2. Kenneth Hindsberg 7 år sedan

  Vad menas med HBO-kund.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Nu hittar jag inte den meningen som du refererar till tyvärr, vart har vi skrivit HBO-kund i detta inlägg? //Ellinor

 3. Kurt Lundström 7 år sedan

  Vänligen bekräfta om jag är eller har blivit registrerad för kanalpaket Start på Play+ som är kostnadsfritt. Jag blir frågande då jag tycks behöva registrera mig igen för att få tjänsten aktiverad, vilket jag redan gjort.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Jag kan inte se det härifrån, kontakta oss gärna via telefon 90200 eller e-post http://www.telia.se/privat/kontakt/e-post så kikar vi på det! /Ellinor

 4. Lennart Larsson 7 år sedan

  Hej
  Skaffade mig surfplatta som jag skulle ha under semestern och koppla upp mig på vår tv så man fick stor bild. Visade sig att det inte gick med era androider utan var tvungen att gå och köpa en ipad.
  En fråga om play och surfzoner är hur mycket mer kostar det i verkligheten utöver det man betalar varje månad för övrigt ?

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Lennart!

   Har du Homerun surfzoner inkluderat i ett av dina abonnemang så är dessa kostnadsfria i Sverige när det gäller ren surf på dem. Utomlands kan det dock vara belagt med en avgift. Du hittar mer information om detta här.

   Ha en fortsatt trevlig sommar!

   //Andreas

 5. Lars Eriksson 7 år sedan

  Jag har startpaketet samt C More via digitaltv och som jag tolkar texten i inlägget (även kopierat nedan) ska jag kunna se C More via Play+, något jag inte gör.

  ”Du som redan har C More för Telia Digital-tv får även tillgång till de kanalerna via Play+”

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Detta är tyvärr felaktigt och jag beklagar detta. Jag har nu bett om en ändring i detta inlägg, i dagsläget finns inte C Mores kanaler tilgängligt via Play+. /Ellinor

 6. Peter Pihl 7 år sedan

  Regniga dagar går det inte alls att följa EM och dyl. Eftersom Ni BARA kan fixa 10 gb datatrafik per månad med mobilt bredband! Köpa mer är sjukt dyrt (69:-/gb) Det kallar jag INTE att kunna ta med sina tjänster vart som helst! Utan fast abonnemang funkar inte något speciellt bra så sluta göra reklam att man kan se telia+ överallt! Är så jävla besviken då gb tar slut på 8 dagar och man inte har laddar ner något utan bara surfar och kollar lite tv GRRRRRR……

 7. Mycket nöje i vardagen | Smartare Vardag 7 år sedan

  […] Detta betyder alltså att du som tv-tittare får en frihet att titta på tv helt på dina egna villkor. Vilka situationer kan du tänka dig där det skulle passa bäst? I somras bloggade vi om några exempel. […]

 8. Läsarfrågan: Tittar du på tv i datorn, mobilen eller surfplattan? | Smartare Vardag 7 år sedan

  […] Guide: Fixa tv i surfplattan, datorn och mobilen […]