Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Samsung dominerar smartphonetoppen

7 år sedan

Varje månad sammanställer Telia Smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smartphones i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

iPhone 5 behåller förstaplatsen som mest sålda smartphone. De övriga iPhone-modellerna återfinns på sjätte och sjunde plats. Även Sony har tre modeller på listan, bland annat 4G-lurarna Sony Xperia Z och Sony Xperia V. Men det är Samsung som dominerar smartphonetoppen med fyra modeller. Bästsäljaren är Samsung Galaxy S4 som tar ett jättekliv på listan och kniper plats nummer två. Samsung Galaxy S III 4G landar på en tredjeplats. Det ska tilläggas att det är nu tredje månaden i rad det säljs fler smartphones med Android än med iOS.

Så här tycker vår försäljningschef på Telia mobilitetstjänster i Sverige, Patrik Granström, om månadens smartphonetoppen:

– Mobilerna Samsung Galaxy S4 och Samsung Galaxy S III 4G går starkt i försäljningen. Det är bevis för en genomgående trend, alltfler kunder väljer 4G-smartphones. Det beror på mer avancerade tjänster som kräver mer av mobilnäten och att tröskeln till 4G är så gott som borta. Det finns gott om 4G-mobiler att välja mellan. Vi har just nu fler än tio modeller i vårt sortiment. Nätet erbjuder god täckning och 4G ingår i de flesta abonnemang.

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. Android (1)

2. iOS (2)

3. Windows Phone (3)

Smartphonetoppen baserad på maj månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5 (1)

2. Samsung Galaxy S44G (10)

3. Samsung Galaxy S llI 4G4G (2)

4. Samsung Galaxy Pocket (4)

5. Samsung Galaxy Y (3)

6. Apple iPhone 4 (6)

7. Apple iPhone 4S (5)

8. Sony Xperia Go (10)

9. Sony Xperia V4G (9)

10. Sony Xperia Z4G (8)