Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Mycket 4G och Sony på Smartphonetoppen

7 år sedan

Varje månad sammanställer Telia Smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smartphones i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

Nu händer det saker på Smartphonetoppen. iPhone 5 behåller förstaplatsen som mest sålda smartphone, precis som i februari.  Men 4G går hårt fram i försäljningen och det finns nu tre mobiler med 4G-stöd på listan, bland annat Samsung Galaxy S III 4G som är den andra mest sålda smartphonen. Sedan skulle jag även vilja uppmärksamma Sony, som nu har fyra mobiler på listan och därmed är den tillverkare med flest modeller på Smartphonetoppen. Senast i raden är nya prisbelönta 4G-luren Sony Xperia Z som går rakt in på en åttondeplats. Jag kan även notera att Android klivit upp på förstaplatsen som mest sålda operativsystemet på Smartphonetoppen. Det är första gången sedan augusti 2012 det händer.

Telias försäljningschef för mobilitetstjänster, Patrik Granström, bekräftar mina iakttagelser kring 4G-försäljningen och förklarar varför:

–       Försäljningen av 4G-smartphones ökar kraftigt. Det beror på flera saker. Kunderna använder alltmer avancerade mobila tjänster som kräver mer av näten, som t.ex. video. Vi har nu även ett brett utbud av 4G-smartphones att erbjuda. Kunderna kan välja mellan två dussin modeller och fler är på väg, till exempel nya omtalade Samsung Galaxy S4 och HTC One. 4G ingår i de allra flesta abonnemang, för både konsumenter och företag, och har vi ett väl utbyggt nät. Tillsammans bidrar det här till att kunderna nu aktivt frågar efter 4G-smartphones i våra säljkanaler.

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. Android (2)

2. iOS (1)

3. Windows Phone (3)

Smartphonetoppen baserad på mars månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

1. Apple iPhone 5 (1)

2. Samsung Galaxy S llI 4G4G (2)

3. Samsung Galaxy Pocket (Ny)

4. Apple iPhone 4 (3)

5. Samsung Galaxy Y (6)

6. Apple iPhone 4S (5)

7. Sony Xperia Tipo (4)

8. Sony Xperia Z4G (Ny)

9. Sony Xperia V4G (7)

10. Sony Xperia Go (8)

4 Kommentarer

 1. Micke Carlsson 7 år sedan

  Dags att byta till Tele2 som kan erbjuda 4G till Iphone kunder.. Tråkigt att ni inte bryr er om det!.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Micke! I dagsläget har vi enbart iPhone som en 3G mobil tills dess att vi kan erbjuda 4G – vilket vi såklart vill ha möjligheten att göra. /Martina

   1. Pär Hagnestål 7 år sedan

    Hej,

    Snappa upp på ett forum att ni testkör 4g i 1800 nätet i storstäderna? Är det sant eller bara nått någon hittat på?
    Alltså den frekvens Iphone 5 vill ha.

    Mvh
    Pär

    1. Telia Kundservice 7 år sedan

     Hej Pär! Jag har inte hört att vi testkör 4G på 1800-bandet ännu. Vi kommer bygga på 1800 MHz-bandet, men det finns ingen tidsplan för det just nu. /Annica