Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Tv i mobilen och surfplattan

8 år sedan

Sedan en tid tillbaka har vi en tjänst kallad Telia Play+. Med den kan du se utvalda kanalpaket och tv-kanaler samt hyra film i din dator (pc eller Mac). Nu utökas tjänsten så att du via en app kan göra det även i din mobil och surfplatta. Först ut är en version för iOS (iPhone och iPad). En Android-version av appen är på gång!

Med Telia Play+ tittar du på tv i datorn, på surfplattan eller i mobilen, helt enkelt på alla skärmar. Du får tv, programbibliotek och videobutik, och väljer själv om du vill titta live, eller i efterhand.

Välj det kanalpaket som passar dig

Du köper ett eller flera kanalpaket, med innehåll som du vill ha, precis som för vanlig tv. Till kanalpaketen ingår programbibliotek med inspelade serier, filmer och program som kan ses, pausas och spolas. Dessutom får du tillgång till tusentals filmer i videobutiken, tillgängliga dygnet runt, precis när det passar dig.

Till att börja med kan du välja mellan två olika kanalpaket: Play+ Stor och Play+ Barn. I Play+ Stor har nyligen tio nya TV4-kanaler lanserats. Ytterligare ett kanalpaket Play+ HBO kommer vi att lansera inom kort. Detta paket är värt att nämna lite extra, eftersom intresset för HBO har varit stort sedan vi lanserade det i höstas för Telia Digital-tv. HBO-kanalpaketet för Play+ kan du skaffa utan extra kostnad ifall du redan har det till din tv. Övriga kanalpaket får du till rabatterat pris om du redan har det i tv:n, och just nu finns särskilda introduktionserbjudanden med 0 kr/mån i 3 månader för Play+ Stor och 0 kr/mån i 6 månader för Play+ HBO.

Hyr filmer och se dem var du vill

När du hyr film för att titta på via appen för Play+ så har du den tillgänglig i 48 timmar (samma tid som när du hyr med fjärrkontrollen i Telia Digital-tv). Du som har iPhone- eller iPad-appen hyr film genom att surfa in med din dator på playplus.telia.se. Med den kommande appen för Android kan du hyra film direkt i appen, utan att behöva använda en dator.

Prova Telia Play+ redan idag

Läs gärna mer om Telia Play+ på telia.se. Behöver du hjälp har vi samlat information på särskilda supportsidor. Välkommen att prova Telia Play+ redan idag, hämta den för iPhone/iPad på App Store via den här länken.

 

45 Kommentarer

 1. Johan Kjellberg 8 år sedan

  Märkte att det inte fanns något stöd för native Airplay i Play+
  Avsaknaden av airplay är för mig den i dagsläget enda anledningen till att jag inte skaffar Play+. Jag kör i dagsläget bara en Apple TV3 kopplad mot en projektor. Airplay mirroring är inget att prata om då det inte lämpar sig särskilt bra om man vill ha någon bildkvalité på film. Sen så visade det sig att inte ens testklippet som finns i appen har ni rättigheter att visa via airplay mirroring…

  Är airplay något ni kommer lägga till inom kort? Ännu bättre hade det ju varit iof om ni kunde komma med en app till Apple TV, ungefär som Netflix, men då måste ju Apple gå med på det också…

  1. Arto Rajakangas 8 år sedan

   Samma fråga här, skaffade play+ men är besviken av samma anledning. Kommer det stöd för air play snart eller ska man säga upp play+?

   1. Telia Kundservice 8 år sedan

    Hej! I dagsläget har vi dessvärre ingen information gällande huruvida Play+ kommer att ha stöd för air play i framtiden. Ledsen för att jag inte kunde tillhandahålla ett bättre svar än så. /Sara

 2. Per 8 år sedan

  Vad är det för kodning? Finns det en uppskattad mb/minut? Finns ju risk att man gör slut på sin datamängd på nolltid om man vill kolla överallt… Lär ju inte funka när man halkat ner på 2G fart…

  1. Telia Kundservice 8 år sedan

   Hej Per! Här hittar du all information om Play +: http://www.telia.se/privat/tv/playplus/playplus.page
   /Annica

 3. Med appen för Telia Play+ har du tv:n i fickan | Smartare Vardag 8 år sedan

  […] Telia Play+ i din smartphone eller surfplatta tar du med dig tv-upplevelsen var du än går. Just nu finns den tillgänglig för hämtning till […]

 4. Med appen för Telia Play+ har du tv:n i fickan|TeknikGeek 8 år sedan

  […] Telia Play+ i din smartphone eller surfplatta tar du med dig tv-upplevelsen var du än går. Just nu finns den tillgänglig för hämtning till […]

 5. En sak i taget – eller flera saker samtidigt? | Smartare Vardag 8 år sedan

  […] på tv var och när du vill. Nu går det att se tv och hyra film överallt där det finns en dator, smart telefon eller surfplatta, säger Lars […]

 6. Mårthen Olsson 8 år sedan

  Beställde tjänsten och var övertygad om att den hade stöd för AirPlay då alla andra liknande tjänster har det. Kan ju säga att man blev riktigt besviken då det gör att en i övrigt modern tjänst känns väldigt omodern. Finns det någon anledning till att det saknas? Kommer det att läggas till? Kommer inte att fortsätta prenumerationen om det inte läggs till och det är synd på en sådan bra tjänst i övrigt.

 7. Anders Olausson 8 år sedan

  Blev försäkrad att det skulle funka !! Tom era säljare tror att det stödjer AirPlay !! Tp+ är den enda tjänsten som inte har AirPlay . Får man med en vev ?

  1. Torbjörn Olsson 8 år sedan

   Blev också tänd på detta. Fick svaret att det är inga problem. Hoppas att det löser sig snabbt. Verkar ju konstigt att man hänvisar till ingen behörighet att visa på extern skärm. När det går hur bra som helst via en HDMI sladd. Så frågan är. Vill Telia att man skall skaffa en dekoder till samt Ruckes för att få en slant extra

 8. Per Palmer 8 år sedan

  Jag ringde till telia idag enbart för att fråga så att vi kunde köra Air-Play.. Svaret blev ett rungande -Självklart!

  Nu är jag lite besviken!

  1. Telia Kundservice 8 år sedan

   Hej Per! Jag får beklaga att du fick den informationen. Vi ser över vår tjänst kontinuerligt och försöker utveckla och anpassa den efter våra kunders behov. När/om detta kan tänkas bli aktuellt vet jag inte i dagsläget men jag hoppas att det bli aktuellt snart! /Ellinor

 9. Torbjörn Olsson 7 år sedan

  Nu har det gått ganska så många månader sedan Telia var inne och kommenterade. Kan vi förvänta oss att detta går att köra via Airplay?

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Torbjörn!

   Play+ fungerar inte med Apples AirPlay i dagsläget. När detta kan tänkas bli aktuellt vet jag inte men vi återkommer givetvis med information när vi vet mer.

 10. Thomas 7 år sedan

  Samma här, jag bestälde Play+ för ngn dag sedan och sa att jag tänkte köra via en Apple tv 3, som svar fick jag att det fungerar bra. Men nu ser ja ju att det fortfarande inte stödjer AirPlay

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Thomas. Det stämmer att Play+ fortfarande inte stödjer AirPlay. När det kan tänkas att bli aktuellt vet jag inte, men vi kommer såklart att gå med information när/om det blir aktuellt. /Ellinor

   1. Mats-Olof Löfvenring 4 år sedan

    Nu har det gått en tid. När i framtiden ska Telia play+ bli kompatibel för Air play? Man kan ju som sagt se på allt utom Telia play+.

    1. Telia Kundservice 4 år sedan

     Hej Mats-Olof!

     Det är fortfarande en bra fråga och sanningen är att jag fortfarande inte har mer information om detta. Men så fort vi vet något dyker det upp på telia.se/aktuellt

     //Anna

 11. Erik 7 år sedan

  Tv3, Tv6 finns fortfarande inte i play+ utbudet ! När kommer dessa ? Jag är medveten att de har en egen tjänst men det måste väl gå att förhandla med dem, de ingår ju i vanliga kanalutbud.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Erik! Vilka kanaler som finns på vilka plattformar är som du säger en förhandlingsfråga, där vi för stunden inte kan säga om eller när de kanalerna kommer på fler plattformar än de är på idag. Vi jobbar dock hela tiden för att ha så många kanaler som möjligt, just nu exempelvis 43 kanaler i Play+ Stor. /Ola.

 12. Stefan Elfverson 7 år sedan

  Det fungerar inte att använda HDMI kabel från iPaden heller. Vilket är konstigt eftersom man kan koppla datorn til en extern skärm och köra Play. Det hjälper inte att köra Safari och dubblera skärmen heller. Så problemet är inte bara AirPlay. Vet inte hur Telia tänker men jag överväger att säga upp tjänsten pga denna begränsning.

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Hej Stefan! Det var tråkigt att du funderar på att säga upp tjänsten på grund utav detta. Det är en ny tjänst och i dagsläget kan man inte koppla sin mobila enhet till en TV eller annan skärm via HDMI eller VGA-kabel för att visa apparnas innehåll på TVn. Vi ser över vår tjänst kontinuerligt och försöker utveckla och anpassa den efter våra kunders behov. När detta kan tänkas bli aktuellt vet vi inte men återkommer givetvis med information när vi vet mer. Håll gärna utkik på http://www.telia.se/privat/aktuellt då och då för att se om det kommer mer information där. /Ellinor

   1. Telia Kundservice 7 år sedan

    Hej! Jag har kollat upp detta lite närmare. Det är flera som efterfrågar möjlighet att använda AirPlay, så det finns med i utvecklingsplanerna. Vi får som sagt be att få återkomma när det finns konkreta nyheter att presentera. /Ola.

 13. Carolina 7 år sedan

  Stödjer play+ airplay i dagsläget.
  Jag har läst i tråden att ni planerar för detta. Jag ska i dagarna beställa tjänsten men inväntar ert svar ang airplay först.
  Med vänlig hälsning,
  Carolina

  1. Telia Kundservice 7 år sedan

   Jag beklagar Carolina men vi har tyvärr i dagsläget ingen mer information gällande airplay och Play+. När vi har mer information så kommer vi att informera om detta på vår hemsida och det går såklart bra att återkomma längre fram och kolla med oss igen. Mvh /Camilla

 14. Josef Pålsson 6 år sedan

  Hej Telia kundservice. Nu var det sju månader sedan ni från kommenterade sist och skrev då att man kunder återkomma igen. Så nu undrar jag precis som alla övriga i denna tråd är stöd för Airplay på gångs snart?

  Precis som många andra tog jag det för givet när jag skaffade tjänsten men jag kommer tyvärr inte bli långvarig om det inte inkluderas snart.

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Josef! I dagsläget har vi ingen information om detta är något som framöver kommer att komma. /Patricia

 15. Gabriella Malmgren 6 år sedan

  Har just fått fiber via Telia och bestämde oss för en lösning med Play+. Enligt säljaren på Telia så skulle det funka på smarttv men det verkar inte gå att ladda ner Silverlight om man har en Samsung och då faller allt. Tänkte då att vi kan köra via applepucken, AirPlay, men det funkar ju inte heller. Alltså, ingen mening med Play+ om man inte vill titta på allt via en ipad istället för tv. Varför inte AirPlay? Verkar vara fler än vi som är irriterade på detta.

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   I dagsläget så är Play+ en tjänst för dator, surfplatta och mobil och det är inte kompatibelt för AirPlay, jag beklagar om säljaren har gett dig fel information! Lämna gärna förbättringsförslag gällande Play+ via denna länk: http://www.telia.se/privat/kontakt/tyckomtelia. Om du vill avsluta Play+ i och med att det brustit i information så kontakta oss då via 90200 så hjälper vi dig vidare. /Camilla

 16. Björn Westerstrand 6 år sedan

  Jag har digitaltv från Telia. Hur kommer jag åt tv på min läsplatta (samsung). Så fort jag försöker kommer jag in på en sait där Google kräver att jag först köper en app för att komma in hos stålar. På datorn kommer jag in direkt, utan manken.

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Björn! För att komma åt vår tv-tjänst via en Android-surfplatta behöver du hämta appen för Telia Play+. Det kan du läsa mer om via den här länken. /Ola.

 17. Karlolof Widenberg 6 år sedan

  Hur kommer tv tittarna åt urosport. 1 ock 2

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Karlolof!

   För att kunna titta på dessa två kanaler via mobil och surfplatta beställer du detta kanalpaket via tjänsten Play+;
   http://www.telia.se/privat/tv/kanalpaket/produkt/play-plus-stor

   /Liselotte

 18. B Nilsson 6 år sedan

  Samma fråga som många andra.

  När finns det en lösning för apple-tv och airplay.
  Om det inte ens finns en tidsplan så verkar det som ni inte tänkt ordna detta och då är play+ i stort sett oanvändbar.

  Det är nu snart 2 år sedana första kommentaren om airplay/appletv och ännu inget konkret svar.

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Jag beklagar men i dagsläget så har vi ingen ny information att ge om detta, så snart som vi har det så är det dock självklart något vi kommer att gå ut med via telia.se. /Camilla

 19. Per 6 år sedan

  Hej

  Har Ert pkt TV Stor och nu skall TP+ ingå. Kan man koppla upp TP+ via datorn till TV:n via HDMI?

  Per

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej! I dagsläget kan du inte koppla dina mobila enheter såsom iPhone, iPad, Android-Tablets och Android-telefoner till TV och få bild. Däremot kan du koppla sin dator via HDMI eller VGA för att se på Play+ på din tv. /Ellinor

 20. Anderd 6 år sedan

  Nu är det 2015.
  AAAAIIIIIIIRRRRRRPPLLLAAAAAAYYYY!!!!!

 21. Rolle 4 år sedan

  Silverlight fungerar fortfarande inte med iOS, så att med kabel ansluta en iOS-enhet är uteslutet och AirPlay fungerar inte heller. Köpte en Google chrome igår och det fungerar fint att ”casta” appen till tv trådlöst men till priset av sämre bildkvalité, när kan vi kunder förvänta oss en lösning som inte försämrar bildkvalitén?

  /Rolle

  1. Telia Kundservice 4 år sedan

   Tjena Rolle!

   Vad tråkigt att det inte fungerar som det ska för dig, för Play+ stödjer från och med 2015-09-30 Apple Airplay.
   Men kontakta oss då på Facebook, chatten eller ring 90200 så kan vi hjälpa dig felsöka.

   //Anna

  2. Björne 4 år sedan

   Tur man hittade denna blogg. Blir inget Felia för mig.

 22. Mats 4 år sedan

  Hej,
  Min play + fungerar varken med AirPlay eller hdmi…. Whats up?!!

 23. Ulf Bennerstig 4 år sedan

  Hej varför fungerar inte eran app med hdmi kabel får bara ljud men ingen bild men det funkar med appel tv
  Tacksam för svar Uffe

  1. Telia Kundservice 4 år sedan

   Hej Ulf!

   Jag förstår att du funderar. Bra att du frågar. 🙂
   Det har med rättigheter och kopieringslagar att göra. Det blir mycket lättare att spela in material via HDMI är via Chromecast, appar och Apple Airplay.

   //Anna