Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Regnig sommar gav digitalt filmrekord

7 år sedan

Jag som många andra hade ett par veckor semester i juli – som dominerades av regn och kyla. Stundtals kändes det mer som oktober än juli… Inte så konstigt då att vår digitala videobutik hyrde ut 66 000 video-on-demand-filmer under bara vecka 28 i juli – det är rekord och motsvarar fler än 1 300 fullpackade biosalonger.

Det dåliga vädret påverkade mer generellt också internetsurfandet – vi var helt enkelt mer uppkopplade då vädret höll många inomhus och hemma. När sedan solen kom tillbaka i många delar av landet under vecka 29 så sjönk surfandet igen – allt detta återspeglas i senaste Telia Surfindex-rapporten (tredje upplagan i sommar) – som analyserar svenskarnas digitala semestervanor.

Under vecka 29 sjönk Telia Surfindex med 1,9 procent, jämfört med veckan innan, till följd av det bättre vädret. Detta syntes även på resesurfandet, som sjönk med 8,7 procent under vecka 29 (16-22 juli), men fortfarande är det den kategori som stigit tveklöst mest sedan mätningarna inleddes. Bortsett från resor sjönk surfandet kraftigt i shopping- och bostadskategorierna, med 9,2 respektive 7,5 procent.

De kategorier som steg vecka 29 jämfört med veckan innan var OS och Fotboll, med 3,6 respektive 0,3 procent. Inte så konstigt med tanke på att OS i London nu drar igång och där de svenska fotbollsdamerna är ett av de starkaste guldhoppen. På Telia förväntar vi oss en fortsatt ökning som kommer spilla över totalt på datatrafiken.

Hur har svenskarnas surfbeteende sett ut tidigare i sommar? Ta en titt på tidigare inlägg här på Smartare Vardag:

Telia Surfindex – upplaga nummer två

Telia Surfindex – upplaga nummer ett

För er som fortfarande har semester – ha det fortsatt skönt (och förhoppningsvis lite mer soligt)!


3 Kommentarer

  1. Förälskad eller vettskrämd i soffhörnet? | Smartare Vardag 7 år sedan

    […] Under den regniga sommaren slogs ett digitalt filmrekord. […]

  2. Mer 4G på populära turistmål | Smartare Vardag 7 år sedan

    […] är nu i princip slut. En för många regnig sådan. När regnet öste ner så passade många svenskar på att surfa. En effekt var att vår digitala videobutik satte rekord under vecka 28 och hyrde ut […]

  3. Mer 4G på populära turistmål | Telia 4G 7 år sedan

    […] slut. En för många regnig sådan. När regnet öste ner så passade många svenskar på att surfa. En effekt var att vår digitala videobutik satte rekord under vecka 28 och hyrde ut […]