Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Så här kommer ni surfa i sommar!

7 år sedan

Förra året presenterade Telia ett surfindex som berättade hur vi svenskar surfade under sommaren. I år satsar vi återigen på det lyckade konceptet och kan avslöja att den 11 juli, mellan EM och OS, spås bli den dag under sommaren ni kommer surfa minst.

Det är för andra året i rad som Telia tar fram en prognos över svenskarnas sommarsurfande. Årets prognos visar att fotbolls-EM och sommar-OS kommer påverka surfandet i allra högsta grad. Jämfört med förra året förväntas datatrafiken öka markant i Telias fasta och mobila nät. Detta beror mycket på grund av de två stora sportevenemangen, men också att mobilt surfande ökar överlag.

Förra året kunde Telia konstatera att den 24 juni (midsommarafton) var den dag då svenskarna surfade minst, och i år spås det bli den 11 juli. Den 11 juli ligger mitt emellan fotbolls-EM och sommar-OS. 69 % av svenskarna kommer att följa fotbolls-EM via sändningar och artiklar på sin dator och smartphone. Det är inte förrän EM slutar som svenskarna kommer slappna av lite i surfandet, men de kommer surfa igång igen när OS startar. 80 % uppger att de kommer följa OS och likt EM kommer många göra det via nätet.

– Den kommande sportsommaren blir en viktig temperaturmätare. Sportevenemangen i kombination med att vi surfar mer generellt tror vi kan leda till en kraftig ökning av datatrafiken jämfört med förra sommaren. Gissningsvis får vi vänja oss vid en hel del hejarrop på stranden och från hängmattan när svenskarna tittar på fotboll och kollar in OS-grenar via sina uppkopplade prylar, säger Kent Jonsson, konsumentmarknadschef för bredbandstjänster på Telia.

Än så länge finns det bara en prognos för hur svenskarnas semestersurfande kommer se ut, men under sommaren kommer Telia Surfindex presentera riktiga siffror om hur svenskarna surfar på sommaren. Statistiken kommer även visa vilka kategorier, t.ex mat och bostad, vi surfat mest inom.

Kommer du surfa mer i sommar när EM och OS arrangeras?

One Kommentar

  1. Delar du med dig av dina EM-upplevelser via Facebook? | Smartare Vardag 7 år sedan

    […] Vi blev precis klara med upplaga nummer två av fyra, som täcker perioden v. 21-v.23 (upplaga ett bloggande vi om för ett antal veckor sedan). Senaste upplagan av Telia Surfindex visar att röda […]