Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

ExtraSim – ett perfekt komplement till dig som har både smartphone och surfplatta

7 år sedan

Har du, precis som jag, både smartphone och surfplatta? Tycker du, precis som jag, att det är lite småknöligt att starta internetdelning på telefonen och sammankoppla plattan och telefonen? Att det dessutom förkortar telefonens batteritid avsevärt är förstås ett stort minus, speciellt om man för stunden inte har tillgång till eluttag. Med ExtraSim är detta inte längre några problem.

Personligen använder jag internetdelning ungefär en dag/vecka när jag pendlar mellan mitt hem i Norrköping och kontoret i Stockholm. Ofta använder jag tågtiden till att läsa ikapp RSS-flöden som relaterar till mitt arbete, eller andra arbetsuppgifter som kräver att jag är uppkopplad, och mobilens internetdelning har hittills känts som det bästa alternativet för mig. Jag är ingen superanvändare av mobilsurf på min surfplatta utöver de där tre timmarna per vecka som spenderas på tåget, så ett helt eget surfabonnemang till den har jag inte haft något behov av. Den datamängd som ingår i mitt mobilabonnemang är tillräckligt generöst för att det ska fungera.

Däremot har jag alltid haft problem med ett sinande smartphonebatteri när jag delar internetuppkopplingen med plattan. Vissa tåg saknar dessutom eluttag och ibland, när jag glömt att ladda batteriet fullt, händer det att jag får prioritera bort arbetsuppgifter som kräver uppkoppling för att ha batterikraft kvar när jag kommer fram.

ExtraSim är precis som det låter, ett extra simkort för dig som är Telia Mobil-kund med ett nytt surfabonnemang och har en extra surfpryl utöver din smartphone. Med ExtraSim delar du din datamängd mellan två olika simkort. Du kan stoppa det extra kortet i exempelvis din surfplatta eller i en extra smartphone för att till fullo dra nytta av deras funktionalitet som uppkopplade enheter.

Detta löser en hel del problem, bland annat de som jag nämnt ovan. Behoven kan förstås vara många och skiftande, låt barnen ta med sig surfplattan till stranden i sommar. Du behöver inte vara i närheten med din smartphone utan kan stanna hemma och svalka dig i skuggan av ett träd. Man kan också tänka sig att man tar med sig datorn till lantstället för att använda som TV. Resten av familjen kan titta på SVT Play medan du rensar rabatten med mobilen i fickan. Möjligheterna är många.

ExtraSim kostar 69 kr/månad och är ett prisvärt alternativ till telefonens internetdelning. Ett perfekt komplement till den kommande sommarens lediga dagar.

10 Kommentarer

 1. Erik Karlsson 7 år sedan

  Prisvärt alternativ till telefonens internetdelning? Den är ju gratis, varför betala ytterligare 69 kronor i månaden?

 2. Michael Salmon 7 år sedan

  Jag tänkte på ”The Princess Bride ” när jag läste det sista stycket. Jag tror inte att prisvärt betyder det som du tror. Dessutom måste man köpa en dyrare iPad.

 3. Johan B 7 år sedan

  Extrasim är en väldigt bra grej, förutsatt att priset är rätt. Ser att ni höjt priset med 72% sen hösten 2010 då jag skaffade extra-sim. Glad att jag fortfarande betalar det mycket rimligare priset 40 kronor i måndan.

 4. Robert Orest 7 år sedan

  Det är ju jättebra att ni har tagit tillbaka extra simtjänsten. Men ska man vara kritisk så har nu priset gått upp från 49 till 69kr.

  Hos en av era konkurrenter kan man ta ett helt nytt abbonemang för 79 kr och få då surfa för 2Gb istället för ta surfpotten från sitt huvudabbonemang.
  Sedan om man någon gång i framtiden ska byta sitt vanliga huvudabbonemang så kanske ev extra simabbonenanget försvinner också. Det hände nämligen mig.

  Känns inte speciellt frestade att ta då ett extrasim hos er längre.

  Tackar för övrigt för en bra sida här 🙂

  MVH Robban

 5. Jögge 7 år sedan

  69:-/månad var ett skämt ! Köp en nödladdare till din smartphone ( ca 199 kr – eller från 9:- på tradera ) och ladda telefonen full. Jämför det med 69 x 12 månader x antal år du har nallen så förstår du

 6. Stefan Kroll 7 år sedan

  Det är tyvärr lite för dyrt för att det skall vara intressant. Back in the days så kunde man få extra kort för 20:-, vilket är helt ok pris.

 7. Evelina Lindberg 6 år sedan

  Stöds ExtraSim för microSIM och Nano-Sim?? eftersom just nuläget så har jag en ipad 4 och har två olika abommangen vilket jag tycker också det låter smidigare med extrasim till min iphone och ipad 4 och samtidigt planerar jag att skaffa ev ipad mini senare till hösten så därför undrar jag hur jag ska kunna lösa det skulle jag kunna isåfall gå in till telia butiken och byta ut microsim till nano med extrasim sedan när jag väl skaffat ipad mini längre framöver då?

  1. Telia Kundservice 6 år sedan

   Hej Evelina!

   Tjänsten ExtraSim som finns för våra privatkunder har stöd för både MicroSim och NanoSim. Det är möjligt att ha upp till tre stycken ExtraSim kopplat till sitt huvudabonnemang samtidigt. Du kan byta simkortsformat på ditt ExtraSim i en Teliabutik eller hos en återförsäljare precis på samma sätt som du kan för ditt huvudabonnemang.

   Ha en fortsatt trevlig kväll!

   //Andreas

 8. Stefan 3 år sedan

  Förstår inte varför man ska betala en månadsavgift för ett extra sim över hvud taget. En engångsavgift möjligen men även det skulle vara märkligt. Ett extra sim i surfplatta/laptop innebär ju en trolig ökning av trafiken och därmed ökade intäkter för telecom bolagen och borde mer än väl tacka den lilla kostnad som extra kortet kostar.

  1. Telia Kundservice 3 år sedan

   Hej Stefan! Vi har valt att sätta en kostnad på detta då det är ett abonnemang som man nyttjar. Ha en fin dag! /Emelie