screen-capture-2

Telia Säker Lagring – nu även för oss med Mac

Telia Säker lagring är en obegränsad backuptjänst som automatiskt lagrar dina viktigaste filer, exempelvis familjebilder och dokument i molnet och gör dem tillgängliga för dig från vilken internetansluten dator som helst. Filerna ligger sedan i säkert förvar och du behöver inte oroa dig för att de ska försvinna om din dator kraschar. Dessutom kan du även enkelt dela med dig av dina filer till familj och vänner. Du kan också komma åt allt via mobilen, tv:n eller surfplattan.

Eftersom programmet för Telia Säker lagring Extra bara fungerat med Windows tidigare så har jag inte använt mig av tjänsten i särskilt stor utsträckning. För ett par veckor sedan släpptes det dock en Mac-klient som gör att även vi med Mac kan använda oss av den. För att få tillgång till tjänsten registrerar du dig, eller loggar in om du redan har Säker lagring Bas, på telia.se/sakerlagring och laddar sedan ner klienten. Följ sedan installationsanvisningen och välj vilka mappar du vill göra kontinuerlig backup på. Vid första tillfället kan det, beroende på hur många och hur stora filer du valt, komma att ta ganska lång tid innan alla filer laddats upp. Telia Säker lagring arbetar dock i bakgrunden och du kan använda din dator precis som vanligt.

Jag tycker att det här är väldigt smidigt. Jag väljer helt enkelt de mappar som innehåller allt det viktiga jag vill ta backup på och sedan sköter lagringsprogrammet resten. När jag lägger till filer till någon av de mappar som programmet övervakar eller ändrar i dessa filer så skickas de automatiskt till mitt konto via en krypterad överföring. Lättare kan det knappast bli.

 

Jimmy [Smartare Vardag]

Rille

Väldigt bra klient och funkar klockrent, Hade varit en riktigt bra funktion om man kunnat se någonstans hur många GB man har laddat upp.

Svara
Jimmy [Smartare Vardag]

@Rille Härligt, jag tycker också det funkar riktigt bra. Jag har skickat din kommentar vidare till de som ansvarar för klienten så de får reda på att det finns ett sådant funktionsönskemål som du talar om. :)

Svara
Peter Andersson

Hej

Jag har ett stort problem med programmet.
Det fryser hela tiden.Jag blir tvungen att avsluta det och sen starta det igen.

Svara
Kalle [Smartare Vardag]

Hej Peter. Prova gärna att ominstallera Telia Säker Lagring i din dator. Vill det fortfarande inte fungera så kontakta gärna företaget Storegate AB, som har hand om all support för Telia Säker Lagring. Du når de på tslhelpdesk@storegate.se. När du kontaktar Storegate tänk på att ange ditt användarnamn och vilket operativsystem du använder (Windows eller Mac).

Svara
Uffe

Om backup-programmet speglar bevakade mappar, innebär det väl att om man av misstag kastar en fil, så försvinner den även på backupen?

Har man en Mac är det väl bättre att köra Time Machine, så att man kan gå tillbaka och återställa tidigare versioner?

Jag har använt Telia Säker Lagring i fem år, men paranoid som jag är, lägger jag upp mina viktiga filer manuellt, så att jag har kontroll på vad som händer.

Svara
Patrik Andersson

Var laddar jag ner klienten? När jag tecknat abonnemang så får jag bara en länk till PC-versionen.

Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>