Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Paddsommar? – Telia presenterar Surfindex

8 år sedan

Kommer sommaren 2011 gå till historien som ”paddsommaren”? iPaden, också kallad Paddan, är en del av den snabbt ökande försäljningen av surfplattor och smartphones. Surfplattornas intåg medverkar till en explosionsartad ökning av trafik i näten och en förändring av svenskarnas surfvanor. Mobil uppkoppling är nu så pass vanligt i våra liv att datatrafik kan säga lika mycket om vårt sommarfirande som färskpotatispriser. Vad miljontals människor gör med uppkopplingen blir en bra spegel av sommarsverige 2011.

Telia mäter hela tiden svängningar i bredbandstrafiken. Den här sommaren väljer vi att göra informationen tillgänglig för alla. Vi kallar det Telia Surfindex.

Vad är Telia Surfindex?
Telia Surfindex är en slags väderrapport för de digitala sommarvanorna.Varje vecka mellan v.25-33 kommer man kunna följa statistik från Sveriges surfande på Telia Sveriges Facebooksida. Underlaget till Telia Surfindex är analyser av datatrafiken i Telias mobila och fasta bredbandsnät, samt sammanställningar av besök på hemsidor i olika kategorier. De kategorier som kommer att presenteras är mat, shopping, bostad, arbete, hälsa, resor, sociala medier och familjeliv.

Vad är syftet med Telia Surfindex?
Sverige är enligt statistik från OECD världens näst mest bredbandstäta land. Vi ligger tvåa efter Sydkorea. Telia i sin tur är Sveriges största leverantör av bredband och största utbyggare av 4G. Vi har därmed ett genuint behov och intresse av beteendena bakom datatrafiken. Vi vill i sommar presentera siffrorna för att vi tror att det är intressant för svenskar att veta hur surfandet ser ut under semestern.

Var kan jag läsa mer?
Om du är intresserad av att ta del av Telia Surfindexs uppdateringar varje vecka ska du gå till telia.se/surfindex.

Om du vill läsa mer om vad Telia Surfindex är för något och varför Telia tagit fram det kan du läsa pressmeddelandet Nu har Sverige tagit mental semester.