Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Ta körkortet med din iPhone/iPad

10 år sedan

För en vecka sedan så tog jag äntligen mitt körkort. Allt djupdykande i teoriböcker, körskolor och riskutbildningar är nu klart! På vägen dit så har jag fått stor hjälp utav min iPhone och några riktigt bra appar!

Jag säger det redan nu att de appar jag kommer att rekommendera i detta inlägg inte alls ska ersätta det studiematerial du kan få ifrån din körskola. Dessa finns enbart som ett komplement. Min körskolelärare har själv kollat igenom apparna och tycker att de är bra men, återigen, enbart som komplement.

iKörkort (49 kr, finns även gratis här) är fylld med frågor, teori och statistik. Den toppar listan över ”körkortsappar” med betyget 5 av 5 stjärnor i App Store. Det finns över 1 000 frågor där även bilder förklarar ett händelseförlopp. Precis som på det riktiga kunskapsprovet så finns det 4 svarsalternativ, eller färre, med enbart ett svar. Frågorna täcker upp 8 kategorier som behandlas i studiematerialet ifrån 2010.

Utöver detta så finns även utförliga och pedagogiska svar på cirka hälften av frågorna för att kunna förstå helheten. Över 500 vägmärken finns även med för att nöta in och det kan dessutom utföras ett Vägmärkesprov i appen. En teoridel finns med fast i väldigt kortfattade meningar. Alla Vägmärkesprov och Teoriprov du gör i appen sparas och det finns utförlig statistik att läsa.

Teoriprov (99 kr, finns även gratis här) är väldigt lik ovanstående app vad gäller upplägg men denna app har andra typer av frågor. Ju fler olika frågor, som man kan svara på, desto bredare kompetens. Avslutningsvis vill jag även tipsa om en lite mindre rolig app men ack så värt att tänka på.

Böter (7 kr) är kort och gott en app som redogör böteskostnad för de cirka 100 vanligaste bötesbrotten.

Lycka till med körtkortet och ta det lugnt i trafiken!

2 Kommentarer

  1. Michael Steinberg 10 år sedan

    Tycker nog appen från körkort.se är bättre än dessa.

  2. Telia Navigator visar vägen « iPhone 10 år sedan

    […] så tog jag ju körkortet, med viss hjälp utav min iPhone, så därmed kör jag maximalt, mest som chaufför åt vänner och familj, för att få in rutin. […]