Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Telias priser!*

8 år sedan

Uppdaterad, se slutet av inlägget.

Ikväll kl. 00.01 startar försäljningen på telia.se men redan nu kan ni få ta del av vissa priser. Alla abonnemang kommer sedan finnas ute på telia.se.

Kontantpriset avser operatörslåst iPhone. Villkor för köp hänvisas till telia.se inatt.

Total månadskostnad är med pristillägg för telefonen, alltså beroende på hur mycket man betalar kontant för mobilen vid köp. I denna modell har jag tagit med pristillägg, 0 kr, 50 kr, 100 kr, 150 kr samt i vissa fall 200 kr. ”Kontantpris beroende på Total Månadskostnad” betyder att det är den kontanta summan man betalar vid köp tillfället.

*Reservation för eventuell felskrivning

Uppdatering kl 22.46 pga av bloggträff har jag inte hunnit svara på alla frågor, men betar av nu under kvällen.

Uppdatering kl 07.50 31 juli Har fått bekräftat från Telia Butik att om man köper telefon helt utan abonnemang kostar den 400 kr till. Tackar för den informationen. Jagar på information gällande telia.se

Uppdatering 7/8 kl 17.15. Det priset som står här på iPhonebloggen är ett exempel på vad en iPhone 3GS kan kosta. Priset beror på vilket abonnemang man har, alternativt tecknar. Man måste alltid ha ett abonnemang hos Telia för att kunna köpa iPhone obundet.

Det vanligaste priset är 5445 kronor som gäller för iPhone 3GS 16GB, med abonnemang Till Vänner. För att få uppgift om vad priset ligger på för det abonnemang och den telefon ni är intresserade av rekommenderar vi att ni kontaktar närmaste Teliabutik.

204 Kommentarer

 1. J.Backlund 8 år sedan

  Det var förvånande bra kontantpriser måste jag påstå.

 2. Daniel 8 år sedan

  Måste hålla med föregående.

  1000 kr lägre än de andra operatörer!

 3. Henke 8 år sedan

  BT på samtliga abonemang? Helt otroligt… kan man köpa telefonen kontant ska man väl kunna välja att inte ha bindningstid på sitt abonemang?
  3g’n gick ju att köpa kontant med abonemang utan BT, WTF??

 4. Fler priser från Telia avseende iPhone 3GS 8 år sedan

  […] Tidigare har Telia endast presenterat en abonnemangsform för de som ville förhandsboka iPhone 3GS, det vill säga abonnemanget “Telia Mobil Prata på med MobilSurf Extra“. I natt kl 00.01 kommer fler abonnemang att presenteras och redan nu kan vi få en förhandstitt på dessa hos Telia iPhone Blog. […]

 5. Pär 8 år sedan

  Fråga: om jag köper en iPhone via telia.se, får jag då möjlighet att hämta ut den i min lokala Teliabutik (Göteborg) imorgon, eller ska jag chansa på att tidigt som fan gå upp och se om den finns tillgänglig imorgon bitti..?

 6. Jonatan 8 år sedan

  När man tittar på de här priserna så kan man få 32gb iphone med 24månaders prata på för samma månadskostnad, enda skillnaden verkar vara 200kronors skillnad i engångskostnaden.

  Det ser dock ut som att överlag så betalar man ~200kr för telefonen per månad i alla abonnemang förutom i prata på där man enbart betalar 150kr per månad.

  Om de här priserna är korrekta imorgon så är jag nöjd då jag var för sen med att förbeställa i butiken här i västerås men fick en bokning av en telefon på macstore istället 🙂 Dock kunde jag inte förbeställa abonnemang där så jag är bara lovad telefonen. Blir nog prata på +69 kronors surf för mig 🙂

 7. Kerstin 8 år sedan

  Vad menas med”prata surf” månntro?

 8. mikaelf 8 år sedan

  Äntligen vet jag! Tack.

 9. Tobias 8 år sedan

  Inga subventioner/rabatter för att binda sig med 24 mån surf på t.ex max 25 eller mobil till vänner? Den fulla kostnaden för surf tillkommer alltså?

  Tack för en bra blogg 😉

 10. Jakob 8 år sedan

  Innebär kontantpris kontantkort? kanske bara jag som tycker att det är lite för bra för att vara sant?
  Det blir ju riktigt billigt om de är dessa priser som gäller.

 11. Tobias 8 år sedan

  Någon som vet hur det blir med iMini, iMidi och iMaxi? Kommer de finnas? MVH

 12. Joakim 8 år sedan

  Är priserna inklusive moms?

 13. k 8 år sedan

  […] 6495:- f

 14. Telia 8 år sedan

  […] Priser finns h

 15. Andreas 8 år sedan

  Ja, vart är iMini??? Och när öppnar Boråsbutiken i morgon?

 16. Dan 8 år sedan

  Vad blir kontantpriset om man redan är bunden till ett Telia-abonnemang? Skicka gärna ut på bloggen eftersom fler undrar. 

 17. Robin 8 år sedan

  Jag förstår inte. Jag tänkte skaffa max 25 med 32 GB, hur mycket betalar jag då i butiken för att få ut telen? :S

 18. BlackSmp 8 år sedan

  Bra jobbat Susanne! Det har gått en massa falska rykten på webben men jag har litat på dig:)

 19. Hemlig 8 år sedan

  Ja, är kontantpriset verkligen inkl moms? För det är ju mer än en tusenlapp billigare än Telenor. Skumt.

  Har Tre avslöjat kontantpriser?

 20. Emmet 8 år sedan

  @Robin: 1695-6645kr
  Det beror på hur länge du tänker låsa: 12-24mån samt hur mycket extra du vill betala per månad 0-200 kr.

  Jag tycker Susanne gjort en lysande enkelöverskådlig tabell.

 21. Fredrik 8 år sedan

  Fattas lite info om 32Gb alternativen. 3 månadskostnader men fyra kontantpriser vid uthämtning. skulle vilja ha ett alternativ med 200 kr i påslag och noll i uthämtning.

 22. Emil 8 år sedan

  Varför blir telefonen dyrare om man beställer Max 25 12Månader BT och ingen höjd månadsavgift (6645+49/mån) än att beställa en kontant och köpa Max25 vid sidan om (6495 +49/mån)

 23. daniel 8 år sedan

  Kontantpriserna tror jag gäller oss med bundna abb! jag har 11månader kvar på mitt abb. Nu är jag riktigt ledssen, har förbokat en iphone 3gs imorgon. måste alltså sitta med två abb!! Är det ngn som vet om jag kan gå in i butiken visa mitt förköps kvitto och be att få köpa den kontant istället eftersom jag redan är telia kund med bindningstid kvar??? tack för alla svar jag kan få!! det är ju inte lång tid kvar nu..

 24. Hemlig 8 år sedan

  daniel,

  Det skulle det mycket väl kunna vara. För att bara gå in och slänga fram 5500:- för 16 GB känns lite lågt, även om den är operatörslåst. Vi får väl se vad det står på Telia.se vid 00:01!

 25. Robin 8 år sedan

  Betalar man första månadskostnaden i butiken också eller får man hem faktura på den första?

  mvh robin

 26. Håkan 8 år sedan

  Jag tycker det är riktigt dålig information från Telia angående erbjudande till de som köpte sin iPhone 3G i Juli förra året. Vad de inte skriver är att det endast erbjuds till de som köpte 8GB modellen. De som köpte 16GB och därmed betalade mer får inte ta del av detta erbjudande.
  -En förklaring kan ju vara på sin plats från Telia. -Varför denna särbehandling?
  Och varför är ni så otydliga i er information. Har faktiskt letat men ej hittat denna information att endast 8GB-kunderna får erbjudandet.

 27. Johan 8 år sedan

  Hur är det med företagspriserna?

 28. Carl 8 år sedan

  Stämmer de här priserna kommer Telenor inte sälja många iPhone 3GS.

 29. daniel 8 år sedan

  @hemlig ok, men vad tror du gäller för mig ang den jag har förbokat?? det är ju ganska stor skillnad på ca 9000kr för 16gb mot 5500kr?? tror ni att man kan göra så? bara gå i med sitt förköps kvittooch sedan be dom ändra så man får köpa den kontant. känner mig lite blåst!! trodde inte man skulle få köpa obundet!!

 30. Carl 8 år sedan

  Skulle inte vara lyckligt nu om jag hade beställt Telias förköpserbjudande. Först har folk bundit upp sig 24 månader och nu är priserna mycket lägre.

 31. Hemlig 8 år sedan

  daniel

  Vad då har du betalt redan? Skumt det där. Det där måste du ju kunna lösa. Har man inte enligt lag 30 dagars bytesrätt? Jag skulle i alla fall tajfsa om du gjort något redan. Om den nu är så pass billig obundet.

 32. Carl 8 år sedan

  Kikar man på priserna mellan olika bindningstider, 12 och 24 månader. Så skiljer det sig endast några 100-lappar. Tex Fastpris 599 12månader kostar iPhone 3GS 32GB 5895, medan 24 månaders kostar kostar iPhone 3GS 32GB 5295. Alltså 600 kronor för ett helt år. Finns det någon som tänker välja 24 månaders bindningstid?

 33. daniel 8 år sedan

  @carl inte nog med det, jag kommer få sitta på två telia abb!! det jag använder idag är ett fastpris abb 599+199=798kr/månad sen det nya iphone 3gs abbet på 378kr i månaden!! totalt 1176 kr i månaden!! jag hade ju inte fattat att man som gammal iphone kund sulle få dessa fina kontant priser!!

 34. daniel 8 år sedan

  @hemlig japp, jag har betalt och skrivit på det nya abbet i telia butiken förra veckan!! försäljaren( en snygg och mycket trevlig tjej) sa att det skulle absolut inte kunna köpas kontant!! men men, JAG FÅR VÄL TA PÅ MIG DUMSTUTEN NU!! hehe, Det blie en dyyyr iphone 3gs för mig!!

 35. Carl 8 år sedan

  Kan du inte avboka din förhandsbokning och åberopa distansavtalslagen? Så länge du inte nyttjar det nya abonnemanget skall du kunna säga upp den.

  Om du vill ha iPhone imorgon får du nog bara beredd att köa redan inatt. Du får nog stå för returfrakt och så. Men att betala 1176 kr / månad svider rejält i plånboken.

 36. Hemlig 8 år sedan

  daniel

  Aah, abonnemang också. Då kanske det kan vara annorlunda ja… Hoppas det löser sig!

 37. Hola 8 år sedan

  Daniel, du kan väl avboka?

 38. Henke 8 år sedan

  Tar ni bort inlägg? Jag ville ju gärna ha ett svar på min fråga..
  Är det BT på samtliga abonemang? (minst 12mån)

  Tidigare kunde man ju köpa 3g’n kontant utan att ha en bindningstid på abonemanget..

 39. daniel 8 år sedan

  @carl, @hemlig,@hola jo, men probleet är ju att jag har gjort mitt förköp i telia butik alltså inte på telia.se. sitter alltså med kvitto och påskrivet abb. Problemet är ju att försöka prata med personalen imorgon. om det inte går så tar jag en iphone ändå. Men då kan jag ju köpa ut en splitter ny iphone 3gs till er för kontant pris eftersom jag då har ett abb!!

 40. Stoffe 8 år sedan

  Undrar lite över en sak. Här står det att månadskostnaden är 328kr med prata på surf medans hemsidan säger 378? samt mitt förköpskvitto, vad läser jag fel eller är det felskrivet?

 41. Nicklas 8 år sedan

  Prislistan är tämligen underlig. Om man ser t.ex. Max 25 24 månaders, så finns det 4 månadskostnadsalternativ men 5 kontantpriser? Hur hänger det ihop? Saknas det ett månadsalternativ på 249kr/mån eller är det ett kontantpris för mycket?

 42. Hola 8 år sedan

  Stoffe, tror man behöver betala 1195 kontant med det.

 43. Lello 8 år sedan

  Härligt, blir en 16GB med Prata på 129kr/mån + 69kr/mån Surf Alltid och kontant 2.595kr.

  Sätter klockan på 04:15, butiken öppna 07:00, undra hur många det är i kö när jag dyker upp vid 05:20..!!!??? Vad tror ni, en mindre Telia butik i centrala sthlm.

  🙂

 44. Micke L 8 år sedan

  Hehe, en slutsats man kan dra är att definitivt INTE köpa en iPhone just nu i detta virrvarr av priser och abonnemang; är rent av glad att jag inte lär orka köa för en i morgon (om det ens finns en chans att få en). Däremot lär jag ju kolla in priserna vid midnatt 🙂

 45. daniel 8 år sedan

  @Lello dom flesta telia butiker öppnar väl kl 10,00?? det är bara den stora på kungsgatan som öppnar kl 07,00!!

 46. Micke L 8 år sedan

  @Lello: Tja, vad kan det bli, hmm en storstad som Stockholm? Du får säkert ett hundratal kompisar i kön 🙂 Vi på landsorten typ Linköping har ju bara två Teliabutiker att välja mellan… lär nog bli trängsel där.

 47. Jocke 8 år sedan

  Någon som vet ifall rabatter från csn kortet gäller? 🙂 isåfall e det jävligt najs xD

 48. Hemlig 8 år sedan

  Haha, borde nästan ta tuben och kolla på kön.

 49. Lello 8 år sedan

  Daniel Det är nog lite olika.

 50. Subzero 8 år sedan

  @Jocke det finns ingen som får rabatter på en Iphone utöver den som gäller vid bindning av ab. Så tyvärr gäller inte CSN kortet 😉

 51. Robin 8 år sedan

  Jag jobbar natt och kommer vakna 14:00, hur ska jag göra för att inte missa min iPhone? Lite orolig är jag allt…

 52. daniel 8 år sedan

  @lello hur menar du nu?? det står klart och tydligt på telia.se vilka butiker som öppnar kl 07,00!! eller vet du några andra som gör det?? du behöver inte oroa dig, jag har förköpt min så jag kommer inte ta din plats i kön,, hehe

 53. daniel 8 år sedan

  @Robin, kl 14,00 är nog dom flesta slutsålda.. Är det ngn som vill ha en iphone 3gs kontant?? jag har ju bundna telia abb så jag har ju rätt att köpa ut en för varje abb jag har!! kollade med 90200 idag!!

 54. Robin 8 år sedan

  Kan jag inte göra alls något för att få en iPhone 3G S (eller ja, köpa) trots jag sover till 14:00? 🙁

 55. robert 8 år sedan

  Jag må vara blind men… var i hela friden hittar man info på telia.se om vilka butiker som öppnar 07?

 56. Subzero 8 år sedan

  @Robin såvida inte dom har rykt med förköp och med dom få som dyker upp till försäljning i butiken så är det bara att vänta på nästa försändelse av telefoner.

 57. Filip 8 år sedan

  Alltså kan någon berätta om kontantpris är en obunden telefon?
  Vill köpa en iphone utan abonnemang men tycker det låter lite för bra för att vara sant :s

 58. Johan 8 år sedan

  Detta var ju knappast några förmånliga abonnemangserbjudanden…

 59. Robin 8 år sedan

  Ahh , men man kan la ändå FÖRSÖKA och hoppas på att the phone house inte hinner sälja slut på sina Iphone 3G S?

 60. Robin 8 år sedan

  Alternativt ringa direkt när phone house öppnar och boka, brukar g å att boka tills man hämtar den på eftermiddagen.

 61. Robin 8 år sedan

  på telia.se väljer man ingen Förhöjd avgift vid beställning, varför inte? :S

 62. Micke L 8 år sedan

  Man kan utgå från att telefonerna är slutsålda i och med att butikerna öppnar. Köerna som finns där innan öppning lär äta upp den andel av telefoner som inte är förbokade. Om det fanns en kvar kl 14 skulle t o m jag orkat släpa mig till affären men det ser jag som helt orimligt. Tar nog någon månad innan dom finns i ”obegränsad” mängd. Ungefär så som det var med SE-telefoner för ett par år sedan. Min SE G900 fanns ju i drivor i och med första dagen; så mycket för ett halvårs förbokning 🙂

 63. Robin 8 år sedan

  Men varför kan man inte förboka nånstans så man bokar i affären nu? skamligt.

 64. Micke L 8 år sedan

  Blev lite luddigt där på slutet… vad jag menade var att P1:an var en bristvara medan G900 visade sig finnas i tillräcklig mängd direkt vid säljstart, något som verkar vara allt mer vanligt. Sedan finns det ju stekheta grejer, som iPhone, och dom blir det tydligen forfarande brist på i början.

 65. Robin 8 år sedan

  Tycker det är skamligt, med tanke på att Telia (och de andra) vet att det kommer gå åt…

 66. Carl 8 år sedan

  Halebop har kontantkortspriser för 3GS.

  6595 kr för 16GB
  7695 kr för 32GB

  Helt ok priser för de som inte vill binda upp sig.

 67. Robin 8 år sedan

  Ja beställer på Halebop trots att dom har 2 veckors leveranstid. Dels för priset och dels för att jag inte är hagalen…

 68. Subzero 8 år sedan

  Ni som tror att det är operatören som bestämmer mängden som kommer måste nog revidera er verklighetsuppfattning. Självklart är det Apple som avgör vad som kommer.

  Telefoner kommer att finnas till alla tids nog.

 69. daniel 8 år sedan

  @robert Imorgon är den äntligen här!
  Redan från 00.01 kan du beställa iPhone 3GS på telia.se
  – med valfritt abonnemang.

  Den finns förstås även i våra butiker.
  För morgonpigga bjuder vi på frukost från 07.00 i följande butiker:
  Telias butik Kungsgatan i Stockholm, Kungsportsplatsen i Göteborg,
  Södra Förstadsgatan och Mobilia i Malmö

 70. Robin 8 år sedan

  japp , men går upp 09:45 och beställer snabbt vid 10 tiden på Halebop ÄVEN fast dom har 2 veckors leveranstid.

 71. Martin 8 år sedan

  Kan tipsa om att det inte bara är butiken på kungsgatan i stockholm som öppnar klockan 10. Även Norrlandsgatan (mittemot PK-huset) och Humlegårdsgatan (vid östermalmstorg) kommer att slå upp dörrarna 07:00. Det bjuds på frukost, så det behöver ni inte oroa er för 😉 Det kan även vara så att fler butiker öppnar tidigt, men det låter jag vara osagt då jag inte vet.

  Det finns inte obegränsat med telefoner, så det är först till kvarn som gäller, om man inte har förköpt dvs. iPhone 3Gs 32GB Svart är nog helt klart den svåraste att få tag på. Annars dyker nästa omgång upp i mitten av augusti, så får ni inte en imorgon, be om att få ställa er i kö så ska ni nog bara behöva vänta 2 veckor.

 72. simon 8 år sedan

  spännande och se om man får tag i en imorgon, är det nån fler stackar än jag från Östersund som ska köa imorgon?

 73. Hemlig 8 år sedan

  Två veckor är ju inte så farligt.

 74. Daniel 8 år sedan

  Vad menas med Prata surf? Jag tycker att det är sjukt bra priser iallafall. 5995kr kontant + 98kr/månad (prata på i 24 månader 29kr/mån + mobilsurf alltid 69kr mån) Blir till att köpa en om några veckor när de börjar komma in i lager igen. Enligt mig så förlorar man sjukt på förköpet som vart.

 75. Joakim 8 år sedan

  Jag pratade med Telia i dag och de sa att det kommer en laddning till om två veckor samt att Humlegårdsgatan (där mitt företag har ramavtal, fakturering m.m.) får in en mindre laddning telefoner än andra ställen i Stockholm p.g.a. ett misstag. 🙁

 76. Emil 8 år sedan

  Hur lång leveranstid blir det om jag beställer på telia.se i natt?

 77. Markus 8 år sedan

  Telia har alltid så sjukt dåliga avtal. Om det inte vore för deras täckning skulle väl ingen människa på jorden välja deras ocker?? Eller?? Jämför med tre, de är ju sjukt billiga om man jämför. Tex deras flat-rate företags abb 499/mån (+moms) och mobilen kostar då 29 kr (+moms) *24. = 870 inkl moms. Telia skall ju ha flera tusen mer för mobilen i deras flat-rate? Det är ju helt galet dyrt med Telia eller missar jag något här???

 78. Dom 8 år sedan

  Är ”Prata Surf” samma som det man förhandsbokade med? Isåfall är det ganska dåligt att månadskostnaden om man förhandsbokade är 50kr extra i månaden >:/

 79. Subzero 8 år sedan

  @Dom det du ser i listan med Prata Surf på 328:-/mån blir 1195:- I butik. Dvs 150 för telefonen istället för 200:-/mån och 1:- i butik.

 80. Dom 8 år sedan

  @Subzero Aha ja, nu ser jag, kollade lite för snabbt, trodde det var 1kr i startavgiften där, fast nu ser jag att det är 1195kr.

 81. Subzero 8 år sedan

  Inga problem, det är nog många som är ivriga på att få tag på en. Får nog vänta själv tills ”andra” laddningen 😀

 82. Suzanne Fors 8 år sedan

  @Henke
  Detta är delar ur prislistan. Kontantpriset avser ingen bindningstid är för de som har redan bundet abonnemang.

  @Pär köper du telefonen via telia.se så kommer den på posten, köper du den via butik, hämtar man den via butik. I Göteborg öppnar Kungsportsplatsen kl 7.00 om man vill köa 😉

  @Kerstin Prata Surf är Prata på + Mobilsurf extra som är sammansatt som ett abonnemang. Det är samma abonnemang som man har kunnat förköpa sedan tidigare.

  @Tobias Inte som det ser ut nu. Tack själv! 🙂

  @Jacob jag förbehåller mig rätten till eventuell felsägning men som jag har fattat det just nu iallafall så är kontantpriset för de som har ett bundet abonnemang, de får köpa ut en för detta pris. Men som sagt jag förbehåller mig rätten att jag har missuppfattat. Förra året var det så lanseringskvällen men sedan släppte man det på det efter någon månad.

  @Tobias, @Andreas
  Jepp iMini, iMidi, IMaxi kommer finnas, jag hann inte göra i ordning hela tabellen.. men alla abonnemang kommer finnas från kl 00.01 på telia.se. Ang Borås butiken så är jag inte säker, det har varit upp till den lokala butiken att ansvarar för när de vill öppna. Flaggskeppsbutikerna i Stockholm, Göteborg och Malmö + Mobilia öppnar kl 07.00

  @Joakim
  Jepp ink moms

  @Robin
  Beroende på hur mycket du vill betala extra för telefonen i månaden får du ett kontantpris i butik. Se tabellen. ÄR den otydlig för dig hänvisar jag dig sedan till telia.se då kanske den uppställningen känns enklare för dig 😉

  @BlackSmp TACK det värmer!

  @Emmet Tack 😉

  @Fredrik Jag valde att inte ta med allt då jag snabbt prioriterade. Det finns som sagt mer att titta på så det kanske blir klarare för dig när alla priserna kommer ut kl. 00.01

  @Emil Kan vara jag som har gjort ett skivfel. Kolla på telia.se ikväll för säkerhetsskull. Beklagar det i sånt fall.

  @daniel Jag beklagar. Jag kan inte lova nått, men det jag vet är att du har 7 dagars ångerrätt om det är köpt via butik, och 14 dagar via nätet. Prata med dem i butik, men som sagt erbjudandet som kom först är förmånligt. Och vi har flaggat för att det skulle komma fler erbjudanden.

  @ Robin Första månadskostnaden får man på faktura

  @Håkan Vilket erbjudande menar du? Är det sms-erbjudandet så har det inget med vilken modell på telefon du köpte 11 juli förra året. Utan om du hade bundit dig på 18 månader. Har du ringt kundtjänst? De kan se om du var målgrupp för detta erbjudande.

  @Johan företagspriserna kommer ikväll kl. 00.01 jag hann inte skriva ner dem också. Förlåt 🙁

  @Carl jag reserverar mig, kan vara jag som har skrivit nått fel

  @Stoffe Nu släpper man med olika prisplattor, vilket innebär att kontantpriset blir högre för den som väljer en månadskostnad på 328 kr istället. I förköpserbjudandet fanns det bara ett alternativ.

  @Nicklas Kan vara jag som har missat nått. Mitt tips är att kolla in prislistan på telia.se när den

  @Jocke Inga rabatter gäller på Apples produkter. Det är de själva som har bestämt så. Tyvärr…

  @Daniel Prata Surf är Prata på + MobilSurf Extra

  @Emil jag tror det kommer få ett meddelande om uppskattad leveranstid. Gissningsvis ett par veckor.

 83. Odishon 8 år sedan

  Fattar inte helt 100%

  ”Prata på” och ”Prata Surf” har fyra ”fasta” priser (29+ 0|50|100|150 kr extra).

  Men det är fem kontantpriser:
  29 / 79 / 129 / 179
  4995 / 3795 / 2595 / 1395 / 195 kr

  Det ”matchar” lixom inte. Vilka värden matchar varandra?

  Det KÄNNS ändå som om att ett Prata-ab (ok att binda sig o avbetala via ab) och sen koppla på ett obundet mobilsurf alltid. Då märker man ifall det behövs mer och kan kliva upp.. eller om man nöjer sig med de 9 kronorna per dag. Speciellt för en som inte haft en vanlig 3g version och inte har koll på mängden surf.

 84. Subzero 8 år sedan

  @Odishon som Suzanne skrev i början visas inte alla prisplattor i exemplet, står det 4 ab. former men 3 priser så är det 200:- alternativet som saknas. Det kommer att bli fullständiga listor efter kl 00:00

 85. Emil 8 år sedan

  Man kan ju inte välja kontant?!

 86. Tommy 8 år sedan

  Man kan ju inte välja bort den förhöjda månadsavgiften ??!?!

 87. Andy 8 år sedan

  Precis? Vart hittar man kontant? Jag ringde Telia idag och då sa först en tjej att man kunde bara köpa 3gs kontant om man köpt en 3g under juni och fått ett erbjudande. Sen ringde jag igen och pratade med en kille och han sa att det inte spelar någon roll vad för tidigare abb man hade utan man kunde köpa den kontant. Dock visste han inte pris. Verkar rörigt detta, sjukt att de säger olika beroende på vem man pratar med hos Telia.

 88. Hemlig 8 år sedan

  Precis, finns inget kontant. Dessa kontantpriser bör således vara för de som redan har abonnemang som någon sa tidigare.

 89. micke 8 år sedan

  skulle ha varit intressant att köpa kontant utan abb, verkar inte gå… 3 here we go maybe

 90. Jerry 8 år sedan

  ERA JÄVLA SVIN!

  Jag vill köpa lurfan KONTANT (5495 etc)

  Det KAN JAG INTE, jag har ju redan ett abbonemang!

  Nu får jag upp och stå och köa med mössan i hand som i ngt jävla Moskva i ösregnet.
  Troligen är väl alt slutsålt då när man kommer fram.

  Helst vill jag jävlarimej TOMBOMBA er just nu era )(/&)(%)/%(/€(%€&/(%€&%€(&%€

 91. Christian 8 år sedan

  Saknas ju fortfarande valet att betala olika mycket extra per månad för telefonen.
  Endast 200kr finns ju för Telia Mobil Till vänner.

  Jag vill hellre betala större del direkt och få en månadskostnad på 149 kr för det paketet men det finns inte på hemsidan att välja.

 92. Olle 8 år sedan

  Men hur beställer man då telefonen kontant när det inte finns, om man nu redan har ett abonnemang?

 93. Emil 8 år sedan

  Jag känner mig väldigt lurad, jag sitter på ett abbonemang med flera månader kvar och var säker på att jag skulle kunna köpa telefonen kontant men tydligen inte. Vad är detta!?

 94. Egnell 8 år sedan

  Kommer 3G priserna ikväll också?

 95. daniel 8 år sedan

  Yes, The iday is here!!! Jesus just arrived as a black iphone 3gs!! Here we go U.S.A!! Yes we can!!

 96. Stephan 8 år sedan

  Vadfan är detta?! Ska inte Jag som är kund kunna få förlänga mitt abbonemang?! Är Jag tvungen att behöva betala kontant pris för att få köpa den?! Vad i helvete är detta för jävla sätt. Detta var droppen för mig. Hoppas ni får ta duktigt med skit pga detta.

 97. Hemlig 8 år sedan

  Suzanne! Vi som köpa kontant behöver din hjälp…

 98. Sigge 8 år sedan

  Jag är besviken! Var är alla valen?!

 99. daniel 8 år sedan

  Kontant priserna tror jag bara man kan få i butik, inte helt säker!! men det gäller bara dom som har bundna abb. Jag har två!! plus att jag förköpte en oxå!! så jag kan köpa loss tre st!! ngn som vet om folk har börjat köa än??

 100. Sebastian 8 år sedan

  Snabb fråga !

  Min mor står för min nuvarande abbonemang och jag står som användare.
  Kan jag ändå åka till en teliabutik imorron och köpa en lur kontant ?

 101. daniel 8 år sedan

  Erbjudandet gäller privatpersoner så långt lagret räcker och max en telefon per abonnemang

 102. micke 8 år sedan

  vilken jävla dynga!!!

 103. Suzanne Fors 8 år sedan

  @Alla lugn! Om det inte går nu på telia.se så vet jag iallafall att butikerna kan erbjuda detta imorgon.

  Jag vet inte om det är nått fel nu.. se detta hittar jag på telia.se/iphone3gs

  ”Om du redan har mobilabonnemang hos Telia
  Har du ingen, eller upp till 3 månaders bindningstid kvar kan du beställa iPhone 3GS och behålla ditt befintliga mobilabonnemang eller byta till ett annat. Du förlänger då ditt avtal med gällande bindningstid för det abonnemang du väljer. Om ditt mobilabonnemang inte finns i listan nedan så säljs det inte längre, du måste då byta till ett annat abonnemang när du beställer iPhone 3GS. ”

  Skall undersöka!

 104. Joel 8 år sedan

  Åh, jag blir så jävla arg. Jag vill beställa en iPhone som jag nu väntat på i ett jävla halvår KONTANT, och när man går in på hemsidan är det inte ens möjligt?! Telia kan fan ta sig någonstans, att er support är bedrövlig visste jag redan, men detta fyfan.

  Jag vill köpa hela mobilen på en gång, inga abonnemang, bara en ren mobil utan huxflux. Det ska vara antingen Telia eller Tele2, men eftersom Tele2 inte är tillgängligt så var jag ju tvungen att välja Telia. Jag jobbar dessutom imorgon och kan naturligtvis inte köpa en iPhone i affär. Jaha, så var det med detta, skiter väl i att köpa en iPhone istället antagligen och ser om jag kan hitta något bättre istället. Eller så väntar man någon vecka eller två till, tills Felia insett sitt jävla misstag. HTC Hero sägs vara bra har jag hört …

 105. Tommy 8 år sedan

  Allvarligt, kan man inte välja bort den förhöjda månadsavgiften på hemsidan? Måste man ringa kundtjänst eller gå till butik för att slippa betala 200 pix extra per månad?

 106. Robert 8 år sedan

  @Tommy Väl inne i butiken tror jag att du kan det. Jag var inne i en butik igår och där gick det med den gamla iPhonen att helt välja avbetalning. Men om du vill beställa via nätet verkar det värre.

 107. Stephan 8 år sedan

  Så vi som har mer än 3 månader skall inte få förlänga?!

 108. daniel 8 år sedan

  @suzanne jag tror dom vill veta vad som gäller om man har mer än tre månader kvar!! visst borde jag ha rätt att få ut 3 nya iphone 3gs imorgon??

 109. Andy 8 år sedan

  Precis Daniel! Jag har också ett bundet abb och vill gärna veta. Man vill ju inte köa i några timmar sen när man är framma vid disken så nekar de mig att köpa den kontant.

 110. Håkan 8 år sedan

  Susanne:
  Jag pratade först med säljare på teliabutik om det men han verkade ha rätt dålig koll så jag ringde kundtjänst och de sa att jag inte ingick i deras erbjudande eftersom jag köpt 16GB iPhone knutet till mitt.18-månaders-abonnemang. Erbjudandet var endast för de kunder som köpt 8GB iPhone med 18-månaders abonnemang.
  Jag förstår att du reagerar med skepsis på det jag skriver och också jag tycker det är mycket märkligt att vi som köpte dyrare telefon, och som Telia eventuellt tjänat mer på, är exkluderade.
  Jag köpte min 11 Juli och jag fick inget sms. Att sen kundtjänst konfirmerar gör bara hela saken mer märklig.
  Finns det nån på telia som kan svara på denna märkliga policy och som kanske kan hjälpa till att reda ut detta för det innebär ju att en hel del kunder kan komma att välja bort Telia efter detta. Själv har jag haft Telia i 13 år i sträck men nu har jag börjat fundera på andra operatörer, speciellt med tanke på att jag också bor bredvid västberga ii stockholm men ändå är det flera kilometer till min närmsta 3g-mast vilket innebär noll täckning inomhus.

 111. Tommy 8 år sedan

  Det känns ju så stenålder om man verkligen behöver besöka en butik eller ringa kundtjänst för att kunna välja abonnemang utan extra månadskostnad på 200 kr 🙁

 112. Jesper 8 år sedan

  Finns inga uppgifter på kontant priset på Telias hemsida alla typer av abbonemang finns men ej refil!! Så hoppa inte av glädje innan det finns på print! Inte heller har Iphone 3G gått ner till 4495:-. Vore ju tråkigt för dom som köper inatt t.e.x o betalar 5400 för en 3G som enligt bloggaren kostar NU 4500:-

 113. Jimmy 8 år sedan

  Känns som det börjar luta åt Halebop nu. Vill bara betala telefonen kontant och trodde det skulle vara möjligt nu. Känner mig riktigt besviken på telia.

 114. Joel 8 år sedan

  Jag vill nu veta, jag ska jobba imorgon och har inte tid att varken åka in till affär, köa till den eller ringa kundtjänst som man inte ens kommer fram till. Vad gör jag för att få tag i en iPhone kontant? Jag vill köpa den upplåst direkt och inte vara bunden till Telia, Halebop, Tre eller Telenor, är det möjligt?

  Hur länge kommer jag få vänta på detta?

 115. jonas bergroth 8 år sedan

  om man väljer att inte ta en förhöjd månadsavgift måste man då betala allt i affären imorgon eller kan man välja att det kommer i en klumpsumma på första fakturan?

 116. Jonas 8 år sedan

  Hej, tänkte bara höra om nån här vet om jag som student, (pluggar på en KY-utbildning) kan ställa mig på ett abonnemang för den mobil vi alla vill ha….. =)

 117. Jesper 8 år sedan

  Fortfarande 5395:- för 3G! Hoppas nu många köper 3G för 5395:- o ser dessa priser på denna blogg då blir det att punga upp pengar för telia!!

 118. Jesper 8 år sedan

  Jonas:Klart du kan ställa dig på ett abbonemang!

 119. Jonas 8 år sedan

  Jesper, Ahh ok trodde kanske inte det på grund av att jag bara har studiebidrag som inkomst…. Kanon du blir det att köpa en då =)

 120. Suzanne Fors 8 år sedan

  @Alla jag jagar svar..
  @Joel helt upplåst finns inte i Sverige. Alla operatörer har låsta iPhones, Vill man ha en olåst iPhone får man köpa det i typ Italien.. tyvärr

 121. Odishon 8 år sedan

  Jämför man med konkurrenterna så är det pottar som gäller men med höga kostnader plus förhöjd månadsavgift.

  Nu är ju Telia billigaste med sitt prata för 29kr. Det ger telefon + ab för 5691/6691 kronor. Kontantpriset gäller ju inte oss som nytecknar.

  Och kopplar man på lilla surfpaketet kommer man upp på 7347/8347 kr på de 2 åren.

  Visst, det tillkommer alla rörliga kostnader för samtal, sms, mms etc… Jämför man med Tre som är MEST konkurenskraftig iom mer bredband etc så hamnar den på 10752/11647 kr. Inga kostnader tillkommer…Man måste alltså pingla för mer än 3500 kr…

  Well, nu är väntan slut.. allt är känt. Ska vänta på SE Satio och klämma lite o testa den i höst.. Blir en trevlig ny nalle till senhösten/vintern.. En iPhone eller en SE Satio.. ska bli kul och få välja!

  Tack för en trevlig ”blogg” som har varit sen med info, men det vet man ju beror på alla juridiska avtal. Apple är ju bossen och säljer telefonen.. bara gilla läget eller var utan.

 122. andreas 8 år sedan

  Läste hos telia att leveransen redan nu skulle vara 3v – vid beställning av iphone 3gs.
  +Butikerna kommer med största sannolikhet inte klara mätta efterfrågan i morgon, Frågan är när vi som inte har tid att köa tidigt i morgon får telefonen?

 123. Jesper 8 år sedan

  Jonas: Så länge du ej har betalningsanmärkningar brukar det gå alldeles utmärkt!

 124. Odishon 8 år sedan

  *edit*… ja.. på tre tillkommer endast merkostnader OM man kliver över potten!

 125. Dejan 8 år sedan

  Ja jag håller med de flesta här på sidan, jag vill inte låsa upp mig igen utan tar hellre en olåst telefon som jag använder iMini med fram tills mitt abonnemang, sen drar jag en surfa-så-mycket-du-vill tjänst för 199 kr men det kommer ju ta 7-8 månader tills jag får det…suck. Men som vanligt är det skitstruligt med Telia…

 126. Jonas 8 år sedan

  Jesper, Ok, tack så mycket för dina svar.

 127. Jonatan 8 år sedan

  Suzanne!

  En fråga jag har är angående att köpa från macstores, dom kan erbjuda telia abonnemang men kan dom även erbjuda att man betalar en större engångssumma för en lägre månadsavgift ?

 128. KRISTOFFER 8 år sedan

  Hej Suzanna!

  En viktig fråga!:

  Jag har idag Telia Kontantkort….
  1. KAN JAG KÖPA iPhone 3GS IMORGON I ”MIN” TELIABUTIK FÖR KONTANTPRISET?
  2. BÅDE 16GB OCH 32 GB? VIT & SVART?

  -/ Kristoffer

 129. Scary Marys blogg » Blog Archive » Telia presenterar fler iPhone-priser 8 år sedan

  […] och engångspriser. Det är enklare sagt en djungel av iPhone-priser. Därför hänvisar jag till Telia iPhone Blog som har en detaljrik bild med alla iPhone-priser. Att uppmärksamma är att bilden visar på vissa […]

 130. Robert 8 år sedan

  Jaha, då står man och köar i Malmö…

 131. nisse 8 år sedan

  Är det lång kö,var i malmö?

 132. nyvaken 8 år sedan

  @Håkan Jag köpte en 16 GB med 18 månanders abb 11 Juli förra året och fick erbjudandet via SMS.

 133. Cristoffer C 8 år sedan

  Fick precis min 3GS 16GB Svart för 5845,- Nu hem o sova.

 134. Henrik 8 år sedan

  Jag har en. 16GB, svart. Skönhet.

 135. Hemlig 8 år sedan

  Kostade den 5845:- med ”kontantkort” hos Telia? Det var ju ett bra pris i alla fall.

 136. Stina B 8 år sedan

  Jag är också RIKTIG FÖRBANNAD på Telia. Var i morse 3:a i kön vid Mobilia Malmö, glad som en lärka. När jag kom fram fick jag veta att jag får VÄNTA 2 veckor, eftersom det enligt butiken “inte går att köpa telefonen kontant”. Om jag ska tolka all förvirrande information här ovanför, så skulle man kunna köpa den jävla telefonen kontant i butik?!?

  Till saken hör att jag har ett abonemang till en trasig iPhone 3G (som jag betalar på, men inte kan använda) och ska få ut en ny 3gs på försäkringen. Jag har alltså gått upp kl. 5, kört flera mil, och köat för att få veta att jag måste vänta 14 dar. Vad är det för jävla sätt??! Varför förstår jag inte heller, men i butiken skyller man på Apples regeler. Varf i hvte skulle Apple ha såna regler? Inte heller kunde Telia få ur sig den här informationen när jag var i samma butik och frågade i tisdags, inte på hemsidan och inte på den här blogge. Jag säger bara en sak: USELT, Telia!!! Om jag kunde byta leverantör, så skulle jag göra det. Kommer definitivt att byta när abonemangstiden gått ut.

 137. iPhone 3 GS recension efter förhandsvisningen hos Telia | 8 år sedan

  […] När det gäller priserna hänvisar jag till Telia. […]

 138. Sveakungen 8 år sedan

  Var på Mobilia, Malmö vi 8:00 tiden. Kanske 4 kunder i butiken, fin frukostbuffe och trevlig personal. Fanns alla modeller kvar då, förrutom den svarta 32 GB. Man kan köpa dem till kontanpris om man redan har ett Telia Abb. enligt priset anget tidigare här. Nu vet jag inte hur läget men ser ut. Fick min iallafall 😀 Känns kanonbra, ska öppna den lite senare och leka med den!

 139. Par 8 år sedan

  Det går INTE att köpa en iPhone 32gb till kontantpris om man har annat imini bundet till december 2010. Dom i Telia sundbyberg nekar att man inte kan köpa alls utan 24 månaders abb! Är dom inkompetenta eller har alla andra fel?

 140. Micke L 8 år sedan

  Jag kan helt enkelt inte beställa en förrän jag vet bombsäkert att jag kan ha kvar (men binda i 12 mån) mitt Jobbmobil Rörlig + Mobilt bredband fastpris + extrakort. Det finns inget som säger att extrakort funkar på Telias hemsida, dessutom finns bara något som kallas ”Mobilsurf extra” men det saknas sedan i Telias företagsabb (http://www.telia.se/business/products/documents/telia-jobbmobil-prislista.pdf). Minst sagt rörigt, så jag väntar tills någon på Telias har tid att tänka till och ge mig ett korrekt svar. Just nu verkar det råda väldigt olika grader av kunskap kring villkoren på de olika Teliabutikerna; det är trist.

 141. Thomas 8 år sedan

  Ligger Telias hemsida nere? Överbelastad! heheh…

 142. Stina B 8 år sedan

  Ang @Sveakungen WTF?! Vad är det som gäller egentligen?! Snälla Suzanne, du verkar vara den enda som är intresserad av att reda ut det här – hjälp oss!

 143. Anders Karlström 8 år sedan

  Jag kunde köpa en telefon till kontantpris i min teliabutik, har 6 månader kvar på mitt max 25…

 144. Joel 8 år sedan

  Kan någon som faktiskt köpt en iPhone här eller @Suzanne bekräfta om man kan köpa den kontant i butik eller inte?

  Oavsett vad kommer jag inte få en iPhone innan skolan börjar kring 25 augusti, tack vare er Telia! Kommer få vänta till nästa laddning, om ens det räcker. Lär ju inte få en iPhone innan min födelsedag i oktober ens. Hade verkligen sett fram emot att få byta upp min sketna och kära gamla SE T610 som jag haft i fem år, om inte mer nu. Ni gör mig verkligen besviken och upprörd.

  Dessutom skulle jag vilja få förklarat varför iPhone alltid måste köpas operatörslåst 12 månader, är det någon policy alla företag som säljer iPhone måste ha för att få sälja från Apple eller? Om inte, varför kan jag isåfall inte få lägga till en summa vid köpet för att få köpa upp låset direkt? Jag menar, tekniken för att låsa upp den direkt finns ju, och då utan att ”jailbreaka” den.

  @Suzanne: Hur länge GISSAR du på att jag får vänta innan jag överhuvudtaget har en chans att få tag i en iPhone? Och eventuellt, kommer Telia eller några andra operatörer få in ännu bättre priser och erbjudanden under tidens lopp tror du? Min T610 håller på och dö, så jag vill inte köpa en lur emellanåt bara för att Telia sjabblar med sina erbjudanden. Men om jag inte får en inom de närmsta 2 månaderna får jag väl vara tvungen att köpa något snarlikt, en HTC Hero istället med GRATIS operativsystem, som för övrigt heter Android …

 145. Janek 8 år sedan

  Jag var nyss (10:30) inne i Teliabutiken i Sundbyberg, och där hävdar de att de fått instruktioner från Telia om att de ENDAST får sälja iPhone med Telia Mobil Prata på med Mobilsurf Extra (dvs 378 kr/mån i 24 mån), vilket jag inte är intresserad av. Inga andra abb fick de sälja. Mycket märkligt!

  Det blev alltså inget köp för mig…

  Dessutom hävdade de att denna blogg inte är officiell.

 146. Simon Oscarsson 8 år sedan

  Jag köpte en 16GB 3GS kontant utan abonnemang på Telia Ringvägen i Stockholm, detta eftersom jag har bindningstid på mitt gamla IPhone-abonnemang kvar och var tvungen att byta nummer om jag skulle köpt med abonnemang (i korthet). Telefonen kostade då 5854.

 147. daniel 8 år sedan

  Samma för mig!! Fick inte köpa kontant fast jag redan har ett bundet abb!! det verkar vara olika från butik till butik!! Mycket trist!!Säljaren sa precis som du att det som står på denna iphone blogg inte stämmer!!

 148. Jesper 8 år sedan

  Iphone 3g kostar fortfarande 5400:- sen verkar inga priser gälla som bloggaren har skrivit. Fruktansvärt dåligt ab personen ifråga. Jag vill veta vem personen är jobbar du på telia så får du ansvara för att priserna stämmer!

 149. Christian 8 år sedan

  Kom nyligen hem från en butik i gnällbältet.
  Här går det utmärk att som tidigare bunden Teliaanvändare köpa en löst.
  (Dock låst till Telia 12 månader)

 150. daniel 8 år sedan

  Uppdatering kl 07.50 31 juli Har fått bekräftat från Telia Butik att om man köper telefon helt utan abonnemang kostar den 400 kr till. Tackar för den informationen. Jagar på information gällande telia.se

  VARFÖR SÄGER SÄLJARNA ATT JAG INTE FÅR KÖPA DEN KONTANT!!!???

 151. daniel 8 år sedan

  @Jesper ,*Reservation för eventuell felskrivning står det ju!! Men jag tror att det är säljarna i butiken och kundtjänst som fattar nada som vanligt!! Unga studenter som jobbar lite extra!! har inte fått ngn utbilning av telia eftersom allt ska sparas på!! jag kommer gå vidare med mitt problem högre upp hos telia!! Jag kommer inte acceptera att vissa här har fått köpa sin iphone kontant men i min telia butik så vägrar dom!! nu är det väl vänte tid i fem veckor på nästa leverens!! är arg på Apple oxå! kom igen, det var väl inget nytt att denna modell skulle sälja som smör!! Dom måste ju tillverka efter efterfrågan! jag väljer iphone och telia eftersom detta är en premium produkt.. Vill jag ha unga och okunniga säljare hade jag gått till en annan operatör som tex, tele2!!

 152. Carl 8 år sedan

  @Joel Anledningen till att iPhone inte går att köpa icke operatörslåst beror på att i Sverige finns det inga lagar som reglerar detta. Apples affärsmodell går ut på att de tar en del av samtalintäkterna från operatören. Om mobilen säljs olåst, hur ska Apple få in de pengarna. I Italien, Belgien och Hong Kong mfl. Finns det lagar som förbjuder detta. Därför säljs de olåsta i dessa länder. För att förhindra att folk massimporterar iPhone från dessa länder har Apple sett till att garantin endast gäller i inköpslandet. Köper du en bärbar dator från Apple så har den världsgaranti, men köper du en iPhone så måste du skicka den till inköpslandet för att få den reparerad på garanti.

 153. Telia säljer nu iPhone 3GS med kontantkort eller valfritt abonnemang | Iphone 24 8 år sedan

  […] iPhone 3G med 8 GB för 4 895 kr. Kontantkortstelefonerna finns inte i webbshoppen, men enligt Telias bloggsom anger priserna ovan så finns alternativet. Det verkar alltså som att den som är intresserad […]

 154. robert 8 år sedan

  Även jag köpte kontant på Ringvägen i Sthlm. Runt 6800kr för 32gig tror jag det hamnade på, vilket är väldigt överkomligt, även om man jämför med de olåsta på kontinenten.

  Var inget snack alls. De bara kollade att jag redan hade ett abonnemang med bindningstid.

 155. henrik 8 år sedan

  Så hur länge dras man med pristillägget för mobilen. försvinner den efter bindningstiden går ut?

 156. Par 8 år sedan

  Jag tror inte att telia hade kunnat sköta den här lanseringen sämre, inte ens om dom ansträngde sig. Olika regler i samma butik, luddiga regler, ingen information om öppentider osv.

  Kul att det står ”Telia (hjärta) Iphone” Synd bara att ”Vi (långfinger) telia”

 157. Daniel 8 år sedan

  Ringde Telia nyss och då fick jag reda på att den inte går att köpa kontant som företag men det går som privat.

  Är det ett skämt eller?!

  Suzanne, har du något svar på detta?

 158. alan 8 år sedan

  Tycker du borde lägga ner den här bloggen.

 159. daniel 8 år sedan

  Nu får ni skärpa er telia!! Varför låter ni vissa personer köpa iphone 3gs kontant men vissa andra nekar ni i butiken?? fast att vi har bundna telia abb sen tidigare?? jag vill ha ett svar!! Premium kunder behandlar man inte hur som helst!! Jag förväntar mig en ursäkt och att ni ger mig kompensation!! sitter nu med två abb, det nya iphone 3gs samt mitt gamla!! Bara för att era okunniga unga student jobbare inte kan sin sak!!!!!!!

 160. Erik 8 år sedan

  Eftersom det ska vara så svårt att köpa kontant har jag denna plan:
  * Köpa en 32 GB 3GS privat med Mobil till vänner 12 mån 49 kr/mån + 6095 kr
  * Det blir totalt 6683 kr vilket inte är så farligt
  * Använda mitt Telia företagsabonnemang som jag har till min gamla 3G i den nya 3GS
  * Använda det nya abonnemanget i min gamla 3G för utveckling

  Detta alternativ finns inte att beställa på Telias hemsida, kommer butiken att låta mig göra detta?

  Kan man använda företags-sim i en privat 3GS och tvärtom?

 161. Oskar 8 år sedan

  Mycket negativa saker mot telia tycker jag, enligt min åsikt tycker jag att telia är den telefon abonent som man litar mest på av alla. Kommer man till en tre eller telenor butik så ljuger dom en rakt upp i ansiktet precis som på elgiganten eller siba osv. Telia försöker hjälpa sina kunder och tex den här bloggen är helt perfekt. Bäst priser på iphonen också.

 162. iPhone 3GS 8 år sedan

  Var inne och köpte en 32GB Svart kontant kl 18:45.
  Anledningen till att jag fick köpa den kontant var att jag hade ett bundet teliaabonnemang sedan tidigare.

 163. StinaB 8 år sedan

  Jag håller med daniel till 100%. Jag vill ha svar och jag vill ha en ursäkt, och kompensation.

 164. Nils 8 år sedan

  Riktig humor att läsa alla dessa kommentarer. Tror ni att Susanne (o dem andra som driver bloggen) är typ kundtjänst eller? Den här bloggen får lite ersättning av Telia, men är inte en del av deras organisation.

  / Butikschefen, trött på att alla hänvisar hit.

 165. Par 8 år sedan

  @Oskar Telia är hyfsat pålitligt, ingen är perfekt. Men den kritiken som kommer emot telia här är att dom är inkonsekventa (eller inkompetenta, välj det du gillar bäst, det är samma sak i detta fall). Deras inkompetens skapar en stor frustration hos personer som har ståt i kö samt i vissa fall så kostar även detta pengar för kunderna.

  Jag tycker att denna blogg är ett strålande exempel på gånger då ett företag skulle klara sig bättre utan blogg. Jag kommer använda denna som ett exempel när jag föreläser om sociala medier. Den har verkligen allt och alla fel som ett företag kan tänka sig.
  Desinformation, saknar legitimitet i organisationen, ingen som svarar på frågar på en hel dag och så vidare. Tack telia för att ni har gett mig ett sånt klockrent exempel på hur man inte ska använda sociala medier samt belyser vikten av interninformation.

 166. Oskar 8 år sedan

  Par:

  Jag sitter också och väntar ivrigt på min iphone, men jag klandrar inte telia för det. Om apple kunde ge ut sin info en bra tid innan skulle inte telia behöva stressa ihjäl sig med all ny information som ska in varje dag. Jag tror att dom försöker så gott dom kan dessutom är det inte bara iphone dom har att ta hand om och ändå har dom så mycket info och hjälp när det gäller iphone. Så jag skulle inte säga att telia skiter i att hjälpa oss, jag har dessutom fått svar på nästan alla mina frågor.

 167. Par 8 år sedan

  @Oskar haha…. jag kan tänka mig brevet från apple till telia
  ”Kära telia, vi vill att ni ska behandla alla kunder olika, inte ha någon form av policy eller riktlinjer för hur dom ska behandlas. Ni bör även vara otrevliga emot dom. ”

  Jag skulle inte ha några problem alls om alla blev behandlade lika, men nu lyckades inte telia med det, och hur härleder du det till apple? Skickade apple ut olika direktiv till olika personer i varje butik?

 168. Egnell 8 år sedan

  Undrar återigen när 3G priserna sänks.

  Mvh Victor

 169. Jocke 8 år sedan

  Var precis i teliabutiken i Sundbyberg och ville beställa en iphone. Där får man inte lov att göra det utan man måste komma in när de fått en ny leverans. Däremot sa hon att jag kunde göra det på nätet. Eftersom jag har ett obundet företagsabbonemang vill jag köpa den kontant. Hon sa att jag skulle ringa kundtjänst. Där säger de att jag inte får lov att köpa den kontant?! Att den är operatörslåst bryr jag mig inte om. Har ju ett teliaabb. som jag inte tänker säga upp. Hur ska jag göra för att få köpa en telefon?

 170. Jocke 8 år sedan

  Problemet löst. Ringde en annan butik i Stockholm. Inga problem. Förhandsbokade och kunde köpa till kontantpris.

 171. Par 8 år sedan

  Undra hur det kan komma sig att det bara är sundbyberg som har missuppfattat det hela, eller inte ens alla i sundbyberg har missuppfattat det hela. Butikschefen kanske gjorde misstaget att tro att alla hans anställda kunde läsa vilket inte verkar vara fallet!

 172. Jocke 8 år sedan

  Dessutom sa ju kundtjänst till mig att jag inte fick köpa någon kontant alls. Märkligt

 173. Par 8 år sedan

  Haha. har aldrig varit med om en organisation som kan ge så olika svar på samma fråga. Och dom kan inte skylla på stor organisation. Det dom kan hänvisa till är dålig ledning och internkommunikationsstruktur, men då säger dom att dom är dåliga, och det skulle dom aldrig medge.

  Ett tips är att använda en wiki för sånt här, då har alla den senaste informationen.

 174. Roger Carlsson 8 år sedan

  Hej. Enkel fråga (tror jag?) Kan jag gå in i en Teliabutik och köpa en iPhone3gs för 3.795:- kontant, starta en Mobil till vänner 24 mån och betala 99:- i månadskostnad. Jag vill även ha Mobilsurf Alltid och det kostar 69:-/mån. Alltså 3.795:- kontant, 168 total månadskostnad.

  Stämmer detta? Ni har en sådan prislista här på bloggen. Telia kundtjänst känner ej till detta.

 175. Suzanne Fors 8 år sedan

  @Roger Ja, det stämmer. Detta kan man teckna i Telias Butiker.

 176. Jocke 8 år sedan

  Dock ej i Sundbyberg 😉

 177. Daniel 8 år sedan

  Fel jävla priser.
  8 gig Svart ”gammal” 3G kostar 5500kr fortfarande. Inte 4500 som bloggaren påstår.
  Jag blev så jääävla fucking sur när jag såg det. Jag vill verkligen ha en. Men den kostar 5500 kontant.

 178. Håkan 8 år sedan

  Har försökt beställa en Iphone 3G S genom kundtjänst. Kan bara hålla med om tidigare kommentarer om inkonsekventa svar.

  Då jag vill ha upplägget Telia prata på + 50 kr förhöjd avgift i 24 månader och betala resten kontant måste jag beställa genom kundtjänst eller gå till en butik.

  En kille jag talade med igår sa att det gick bra och att det inte var en anslutningsavgift när man beställer genom dem. ok. Dagen efter har jag bestämt mig och ringer kundtjänst igen. Jag talar med en tjej som talar om för mig att det inte går att beställa 3G S genom dem, men äldre modellen 3G går bra.

  Ok. Bestämmer mig för en ”second opinion” och ringer tillbaka till kundtjänst igen. Denna gång får jag tala med en annan person och nu går det att beställa en 3GS. Dock tillkommer en anslutningsavgift…

  Vad är det som gäller? Har ni betalat anslutningsavgift, ni som beställt genom kundtjänst? Går det att beställa Iphone 3GS genom dem?

  Tacksam för svar

 179. Par 8 år sedan

  @Suz, undra om denna frågar är rätt i denna tråd, men det handlar ju om priser.
  Varför kan inte vi som har imini ta ett mobilsurf alltid. Men det går inte. Förklaringen jag fick av kundtjänst att dom inte har någon aning, dom i butiken sa att det inte gick eftersom det redan ingick surftrafiki abbonemanget men att det gick bra att ta ett mobilsurf alltid.
  Jag är ju inte jätteförvånad över att jag får olika svar, det börjar man vänja sig nu. Men jag fattar inte logiken, att om man tar ett mobilsurf alltid så har man då plötsligt inte surf från imini?

  Eller är det bara som vanligt att telia vill lura sina kunder, göra dom förvirrade och sen försöka sno pengarna!?

  Ser fram emot ett logiskt uttalande! =)

 180. Par 8 år sedan

  @Suz, jag stänger ner i den här bloggen nu, men om du skulle lyckas hitta någon logisk förklaring på det ovannämda så får du gärna maila mig! =)

 181. Andbe72 8 år sedan

  @Suzanne Hej igen och tack för all hjälp. Jag skulle vilja veta till vem butikspersonalen skall vända sig inom Teliakoncernen för att få bekräftat de uppgifter du lämnar i denna blogg? Har du något namn och tel.nr som jag kan ange när de ev. hävdar att jag inte kan köpa telefonen till kontantpris (har telia abb. till vänner med 5 månader bindningstid kvar)? Skulle vara oerhört smidigt att ha till hands om de nekar mig att köpa.
  Med vänliga hälsningar och tack för en bra informativ blogg som jag hoppas är officiell nog för Teliabutikernas medarbetare!

 182. Telia Varusupport 8 år sedan

  Hej.

  Uppgifter som läggs upp på bloggen är officiella. Skulle det uppstå en informationskrock i butiken kan butikspersonal alltid kontakta oss på varusupporten. Vi arbetar som ett internt stöd både för butik och kundtjänst. Även du som läsare kan kontakta oss med frågor om iPhone och leverans via telia.se, kontakt -varuleverans-. Vi försöker att svara inom 24 timmar (mån-fre). På grund av mångden frågor kan det ibland ta något längre.

  Jim

 183. Andbe72 8 år sedan

  @ Varusupporten på Telia. Stort tack för detta svar! Håller tummarna inför den dag de ringer från butiken och säger att telefonen nu finns i lager 🙂

 184. Jocke 8 år sedan

  Men vad är kontantpriset? Innan stod det 6495 för 32 gb, sen 400+ nu inget?

  ”Kontantpriset avser operatörslåst iPhone. Villkor för köp hänvisas till telia.se inatt.” Kan du länka?? jag hittar liksom inte villkoren för kontantpriset…

 185. Jacob 8 år sedan

  Hej Suzanne och tack för din heroiska insats på den här bloggen.

  Jag köpte min iPhone 3G samma dag den släpptes förra året, och fick därför i torsdags (6 augusti) ett SMS som innehöll ett erbjudande om att köpa en iPhone 3GS genom att gå in på länken som stod i SMS:et. Jag beställde en vit 32 GB iPhone 3GS och fyllde i min information på webbplatsen. På nästa sida stod det att jag skulle få en beställningsbekräftelse via e-post. När ingen sådan hade kommit idag, den 10 augusti hörde jag av mig till er kundtjänst på 90 200. Där fick jag beskedet att beställningen inte fanns hos dem och att den därför troligen inte hade gått igenom. Kundtjänsten tipsade om att jag skulle försöka göra en beställning på telia.se. Tyvärr går det inte eftersom jag vill flytta över mitt nummer – felet nedan slår då in:
  “Eftersom din befintliga bindningstid är 90 dagar eller längre kan du inte ta del av ytterligare erbjudanden om förlängning på detta abonnemang.”

  Skulle Suzanne eller någon annan på Telia som läser detta kunna kontakta mig angående min beställning? Tack på förhand!
  Jacob

 186. Peter K 8 år sedan

  Hejsan,

  Är det något som har minsta aning om när nästa leverans kommer? Har hört rykten om att den kan komma på fredag? (två veckor efter första leverans)

  Dröjer det sedan ytterligare två veckor till nästa leverans igen? Var inne och ställde mig i kö den 31/7 då jag inte ville förhandsbeställa då det abonnemanget inte var tilltalande. När kan man räkna med att få en lur?

 187. Christian 8 år sedan

  Kan bekräfta att butik ”X” i Örebro fått in telefoner.

 188. jörgen 8 år sedan

  @Suzanne, Är det för sent att byta ut sin gamla iPhone 3G mot en 3GS? Jag fick ett SMS för ett par veckor sedan angående detta.

 189. kenjon 8 år sedan

  Jag beställde den samma dag som den släpptes, fick min idag. Vit 32GB, från Teliabutiken. Så de har nog fått leverans nr 2.

 190. Suzanne Fors 8 år sedan

  @Jocke Jo då 😉

  @Daniel Priserna skall stämma. Har du frågat i någon Telia Butik?

  @Håkan Om du menar anslutningsavgift dvs Engångsavgift så är det 250 kr om du inte beställer via telia.se. Dock gäller inte detta om du redan har ett abonnemang. Då kostar det ingen engångsavgift. Om du vill ha mer valfrihet till paketering rekommenderar jag Telias Butiker. De kan hjälpa dig med vilket abonnemang som passar dig.

  @Par Logiskt eller inte 😉 men det stämmer idagsläget kan man inte lägga till mer surfpaket för imini, men jag vet att de tittar på det. Jag mailar dig även svaret på detta 😉

  @Andbe72 hehe såg att Telias Varusupport via Jim svarade dig på detta 😉

  @Jocke Sorry, att jag har varit otydlig har försökt svara i alla trådar så mycket jag har kunnat. Men priserna hänvisas till butik, mina stämmer dock. Villkoren är att man måste ha ett Teliabonnemang för att kunna köpa den till kontantpris. Dock behöver inte abonnemanget vara bundet.

  @Jacob Tack snälla du. Fyll detta formlär och be dem om hjälp http://tinyurl.com/knp225

  @Peter K Tror du redan har fått ditt svar och din telefon 😉

  @Christian Tack för att du delar med din av informationen

  @jörgen Jag har mailat dig.

  @kenjon Va glad jag är för din skull, Hoppas du får det bra med din nya iPhone 😉

 191. Björn 8 år sedan

  Hej! Först av allt: Ledsen att jag ev. ställer en fråga som redan frågats och/eller bivit besvarad en massa gånger. Min ursäkt: 1. Jag har inte möjlighet att läsa igenom nästan 200 kommentarer. 2. Jag ringde er kundtjänst, som tyvärr inte visste svaret.

  –> Vad kostar en iPhone 3GS 32GB resp. 16GB – kontant, om jag köper den av er på Telia?

  Jag har en iPhone 3G med Telia Max 25 + Mobilsurf Alltid. Jag kunde enligt er kundtjänst _inte_ förlänga mitt abonnemang (för att på så vis kunna få 3GS till en billigare penning). Jag skulle i så fall få vänta till tre månader innan min bindningstid går ut för att kunna förlänga… och jag vill inte vänta tills december i år!

  Så: Jag vill uppgradera till 3GS. Jag är riktigt nöjd med Telia, och min abonnemangsform, och vill fortsätta vara Telia-kund.

  Men det skulle vara trevligt att uppgradera till nya 3GS. Finns det något sätt, vill jag jättegärna höra vilka alternativ som finns. Om inte – som sagt: Vad är ert kontantpris på 3GS 16 GB resp. 32 GB?

  Ser fram emot ert svar – antingen här på bloggen och/eller på Twitter (@celebritarian) eller via mail. Stort tack på förhand!

 192. Suzanne Fors 8 år sedan

  @Björn bästa sättet för dig är att du beger dig till en Telia Butik så kan de hjälpa dig dels med priserna men även att kolla av vilket abonnemang och typ av pristillägg som passar dig. Eftersom du har mer än 3 månaders bindningstid kvar är det antingen ett nytt abonnemang eller att köpa telefonen kontant som kommer att gälla. Lycka till!

 193. jörgen 8 år sedan

  @Suzanne

  Jag måste ha skrivit in felaktig emailadress! Kan du snälla skicka mailet igen!

  Det var angående erbjudandet att byta till sig en 3GS mot sin gamla 3G.

  MVH, jörgen

 194. Förvirrad 8 år sedan

  Går 3gs att köpa operatörslåst UTAN abonnemang? Är förvirrad därför att den finns med som kontantkortstelefon på telias hemsida, till priset 5395:-. Men när man klickar så kommer man till ”abonnemangsmenyn”.

  Skulle vara väldigt tacksam för svar…
  Mvh Förvirrad

 195. Patric 8 år sedan

  Ringde 90200 och frågade om priser och vad abonnemang utan förhöjd månadsavgift skulle ge för engångskostnad vid tecknande av abonnemang.
  Hon sa att den möjligheten inte finns, och visste knappt att denna blog existerade.

  /P

 196. Suzanne Fors 8 år sedan

  @Förvirrad OM man har Teliaabonnemang sedan tidigare kan man köpa telefonen till kontantpris i Telias butiker.

  @Patric Oj, det är beklagligt, men visst finns vi 😉 Bege dig till en butik så kan de hjälpa dig med dessa frågor på priserna.

 197. Patric 8 år sedan

  @Suzanne Tack för hjälpen! Kanske bra att informera de på 90200 vad som gäller 😉

  Mvh P

 198. Suzanne Fors 8 år sedan

  @Patric jepp tror dock de har fått informationen 😉 men som sagt det är mycket som de skall hålla reda på… 🙂

 199. Alexsandra 8 år sedan

  Hejsan, jag har nu Telia refill kväll och helg, & jag undrar om det går att köpa en iphone 3GS & samtidigt ha kvar mitt kontantkort, och hur mycket det då skulle kosta?
  Är jätte tacksam för svar!

 200. henke 8 år sedan

  HAHAHA vilka dårar ni är…
  3 är ju 100ggr bättre än TELIA, min Iphone kommer kosta mig 1100 kr….
  LOL

 201. Suzanne Fors 8 år sedan

  @Alexsandra Man måste ha ett abonnemang för att kunna köpa, men sedan kan man stoppa in ett refillkort när man använder det. Kanske är någon i din närhet som har ett Teliaabonnemang som kan köpa den annars åt dig.

 202. Simon 8 år sedan

  Hej Suzanne… Ringer jag gratis till Halebop med Telia Max 25? Vissa hävdar det och andra inte…?

 203. Suzanne Fors 8 år sedan

  @Simon Jepp det gör du 😉

 204. Simon 8 år sedan

  @Suzanne Ja det är ju kanon. Men finns det någon anledning att inte Telia presenterar detta officiellt? Står ju inget på hemsidan och i vissa Teliabutiker så hävdas det att man kan ringa gratis till Halebop och andra inte