Digitala Sverige
Sök
Avbryt
Meny

Det digitala luftrummet och framtidens drönartjänster

5 månader sedan

intro medium

Välkommen till oss på Telia där vi under en inspirerande eftermiddag utforskar hur drönartjänster kan bidra till smartare och effektivare verksamheter och samhälle. 

Framtiden är närmare än man tror. Tekniken och viljan finns nu för att digitalisera luftrummet och realisera drönartjänster. Mobilnäten och utbyggnaden av 5G spelar en nyckelroll i utveckling för att skapa möjligheter att utföra obemannade transporter, inspektioner och övervakningsuppdrag. Parallellt pågår det ett intensivt arbete med att utforma lagar, regler och affärsmodeller. På scen får du lyssna på talare från bland annat Telia, Luftfartsverket och globala teknikbolag som är specialister på området och som berättar hur långt vi kommit på denna resa i Sverige och i världen, vilka de tekniska och regulatoriska förutsättningarna är och hur nära kommersiella drönartjänster vi nu faktiskt är.

Med oss har vi även Sjöräddningssällskapet och Vattenfall, som tillsammans med övriga talare kommer ge konkreta exempel på hur drönare kan skapa värde i såväl företag som organisationer, och rent av rädda liv. Vi inleder dagen med lunch och avslutar med nätverkande och mingel. 

När: 7 december, kl 12.00-17.00
Var: Telia, Stjärntorget (Mall of Scandinavia), Solna

Anmäl dig här

Kategorier