Digitala Sverige
Sök
Avbryt
Meny

KOMPETENS AVGÖRANDE FÖR INDUSTRINS DIGITALA OMSTÄLLNING

10 månader sedan

I en ny rapport av Telia, Ericsson och Arthur D. Little pekar nästan hälften av tillfrågade ledare inom tillverknings-, gruv- och skogsindustrin på att behovet av rätt kompetens och talang är en av de viktigaste förutsättningarna för att accelerera deras digitala omställning. 

Tillverkningsindustrin, gruvnäringen och skogsindustrin är avgörande för Sveriges ekonomi och välstånd. Tillsammans sysselsätter de fler än 620 000 människor och bidrar med 650 miljarder kronor till ekonomin.

– Digital omställning är avgörande för både Sveriges och våra ledande exportföretags konkurrenskraft. De flesta av företagen inom industrin förstår detta och de verkar samtidigt vara på väg att skala upp sin digitala omställning. Trots det återstår utmaningar, och företag har svårt att ta projekt ur pilotstadiet och in i implementeringsfasen. Vår roll på Telia, med partners som Ericsson, är att tillhandahålla en robust och säker digital infrastruktur så att företag kan tillgodogöra sig ny innovativ teknik, säger Magnus Leonhardt, innovationschef i Telia Sveriges företagsaffär.

Rapporten presenteras på ett webbinarium den 30 november klockan 15.00. Under eventet presenteras nyckelinsikter från rapporten och tillsammans med Ericsson, Arthur D. Little, Södra och Teknikföretagen utforskar vi vad industrin kan göra för att accelerera takten i digitaliseringsarbetet.

Anmäl dig till webbinariet här

Rapporten finns att ladda ned här

Kategorier