Digitala Sverige
Sök
Avbryt
Meny

Se webbinariet Digital offentlig sektor – Telia Connect to Society 2021

1 år sedan

Den 25 februari och 4 mars sände Telia den tredje delen av vår webbinarieserie Connect to Society. Klicka här för att se hela webbinariet i efterhand. Denna gång diskuterade vi hur ny teknik kan bidra till en hållbar välfärd.

Med 5G skapas helt nya möjligheter att koppla upp samhällets funktioner – från busstrafik och intelligenta soptunnor till sensorer som mäter luftfuktigheten i en operationssal eller energiförbrukningen i en offentlig byggnad. Och med IoT – sakernas Internet – skapas enorma möjligheter för en smartare och mer hållbar samhällsservice.  

Sverige är världsledande inom digitalisering, men utvecklingen inom det offentliga går långsamt. Hur kan det offentliga dra nytta av den nya tekniken? Hur kan vi skynda på utvecklingen? Kan ett bättre samspel mellan privata och offentliga aktörer vara rätt väg att frigöra 5G:s och IoT:s fulla potential för Sveriges välfärd? Hur kan stängningen av 2G- och 3G-näten bidra positivt till utvecklingen?

Deltagare

  • Daniel Forslund (L), bitr. regionråd med ansvar för innovation och digitalisering, Region Stockholm
  • Åsa Zetterberg, vd, IT&Telekomföretagen
  • Annika Kinch Westerdahl, vårdenhetschef, Danderyds Sjukhus
  • Björn Hansen, chef för Internet of Things, Telia Division X

Moderator: Magnus Limås, Telia

Om Telia Connect to Society

Vi på Telia vill bidra till en dialog om hur Sverige kan ta täten för en hållbar digitalisering som inkluderar alla. Allt från hur vi kan minska hinder för att få ut snabbt bredband i hela vårt land och minska digitalt utanförskap, till hur vi bättre kan nyttja digitaliseringen för att lösa stora samhällsutmaningar och säkerställa att näten är tillräckligt robusta för att fungera även under kriser och stora påfrestningar.

Som en del i detta har vi lanserat webbinariekonceptet – Telia Connect to Society. Tanken är att några gånger per år bjuda in till samtal om frågor som är viktiga för utvecklingen av ett hållbart digitalt Sverige. På så vis hoppas vi få upp digitaliseringsfrågorna på den politiska agendan.

På vårt första webbinarium den 15 juni 2020 deltog Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister, Louise Callenberg, chef för digital förnyelse på SKR, Folkhälsomyndigheten och tre av våra egna experter. Här kan du läsa mer om det och även se hela webbinariet.

På vårt andra webbinarium den 2 oktober 2020 deltog landsbygdsminister Jennie Nilsson (S), Klas Eklund och Amy Loutfi från Omstartskommissionen, Anna-Karin Hatt, vd LRF, Göran Hedström från Strängnäs kommun och Anders Olsson, vd Telia Sverige. Här kan du läsa mer om det och även se hela webbinariet.

Om du vill ha information om kommande webbinarier så prenumerera på nyheter från Digitala Sverige.