Digitala Sverige
Sök
Avbryt
Meny

Telia deltar i Tänk Säkert

2 år sedan

intro small

Under oktober genomför MSB och polisen kampanjen ”Tänk säkert”. Syftet är att höja medvetenheten och kompetensen hos allmänhet och företag om hur man kan tänka säkert i ett allt mer uppkopplat samhälle. Telia deltar som samarbetspartner för att dela med oss av våra kunskaper och hjälpa till att sprida budskapet – Tänk Säkert.

Coronapandemin har gjort att den digitala omställningen går i rekordfart för att stötta behovet av förändrade sätt att arbeta och leva med digitala möten, vård och undervisning på distans och e-handel. När den digitala utvecklingen går snabbt framåt måste vi se till att säkerheten hänger med. Säkerhetsarbete är en lagsport och för att säkerheten ska fungera hela vägen krävs att vi alla tänker säkert. Genom att höja kunskapsnivån och medvetenheten i samhället gör vi det tillsammans svårare för kriminella att verka på Internet.

Under årets kampanj kommer Telia tillsammans med Polisen, MSB, Teknikföretagen, Svensk Handel och Svenskt Näringsliv att bjuda på fem webbinarier med fokus på hur företagare kan agera och tänka i ett allt mer uppkopplat samhälle.

Webbinarierna sänds varje tisdag under oktober klockan 12:00 på MSB:s facebooksida och publiceras sedan på MSBs kampanjsida.

•    6 oktober, 12:00 – MSB
•    13 oktober, 12:00 – Telia och Polisen
•    20 oktober, 12:00 – Teknikföretagen
•    27 oktober, 12:00 – Svensk Handel
•    3 november, 12:00 – Svenskt Näringsliv

Den 13 oktober kommer Fredrik Börjesson, cybersäkerhetsexpert på Telia och Jan Olsson, kriminalkommisarie på NOA, diskutera hur uppkopplade företag och organisationer ska agera för att tackla en ökande och mycket lönsam cyberbrottslighet.

Se webbinarierna på facebook

Till kampanjens hemsida