Digitala Sverige
Sök
Avbryt
Meny

Nu rullar vi ut FWA!

2 år sedan

En ny form av trådlöst bredband rullas nu ut på Sveriges landsbygd. I mer än 50 kommuner erbjuder nu Telia FWA för att nå fler kunder med högkvalitativt bredband och bygga bort den digitala klyftan. 

FWA är ett fast bredband över mobilnätet vilket innebär att lösningen ur ett tekniskt perspektiv går via luften den sista biten in till huset, men kunden får tillgång till en fast uppkoppling med hög kvalitet.  Genom att använda FWA i områden där fibern inte når fram kan vi snabbt och effektivt minska den digitala klyftan. 

Under våren genomförde Telia tre piloter av den nya tekniken och har nu gått vidare med att erbjuda produkten i utvalda områden i mer än 50 kommuner runt om i Sverige. En av de kommuner som är först ut är Strängnäs.  

– Vi är mycket glada att vårt goda samarbete med Telia har gjort att vi är en av de första kommunerna i Sverige där den nya 4G FWA-lösningen erbjuds. Det kommer att göra att ännu fler invånare på landsbygden i Strängnäs kommun kommer ha bra bredband, säger Jacob Högfeldt (M), kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer om FWA-utbyggnaden i Strängnäs

Läs mer om FWA