Digitala Sverige
Sök
Avbryt
Meny

HÄR TESTAS EN NY LÖSNING FÖR ETT HELT UPPKOPPLAT SVERIGE

8 månader sedan

I ett tryggt digitalt Sverige har alla har tillgång till en modern och säker uppkoppling. Det hjälper oss att tackla avgörande samhällsutmaningar och möjliggör en tillgänglig och modern välfärd. 

Arbetet med att bygga fiber runt om i Sverige fortsätter men så finns det geografiska områden som är mer svårtillgängliga. Terrängen kanske är besvärlig, det är långt mellan husen, eller så gör berg, skog eller vatten en fiberdragning hela vägen fram för kostsam eller helt omöjlig. Vi behöver därför använda flera olika alternativ, med hög kapacitet och kvalitet, för att alla hushåll och företag i ska kunna ta del av det digitala Sverige. 

Telia genomför just nu piloter i tre kommuner för att utvärdera en ny lösning för fast bredband via mobilnätet som kan användas där fibern har svårt att nå fram.  Jämfört med vanligt mobilt bredband ger lösningen både högre hastigheter och en stabilare tjänst vilket gör att den exempelvis kan användas för TV och välfärdstjänster. Med 5G kommer lösningen att kunna fortsätta att utvecklas med högre hastigheter och ännu bättre kvalitet.

Se hur det går till när en av våra pilotkunder utanför Västerljung i Trosa kommun får sin nya lösning