Digitala Sverige
Sök
Avbryt
Meny

Almedalen 2018: Tillsammans för ett digitalt Sverige

3 år sedan

intro medium

Hur kan nya samarbeten kring innovation och digitalisering lösa Sveriges största samhällsutmaningar?

En snabb och ambitiös digitalisering är avgörande för att lösa viktiga samhällsutmaningar. Intelligenta vattensystem, uppkopplad kollektivtrafik, e-hälsa och användning av uppkopplade drönare vid räddningsinsatser är exempel på hur ny teknik kan bidra till ett smartare och mer hållbart samhälle.

Teknikutvecklingen ger stora möjligheter, men inte på egen hand. Den snabba utvecklingen gör det nästan omöjligt för enskilda företag, myndigheter eller kommuner att själva dra nytta av möjligheterna som tekniken ger. Istället behöver innovation och digitalisering drivas i ekosystem med näringsliv, offentlig sektor, politik och akademi.

När en allt större del av samhället digitaliseras blir uppkoppling och IT grunden för ett fungerande samhälle och därmed även ett mål för digitala angrepp. Säkerhetsarbetet behöver därför gå i takt med teknikutveckling och digitalisering och vi måste tillsammans höja den digitala motståndskraften så att Sverige kan ta täten för en hållbar och säker digitalisering.

Under årets Almedalsvecka vill vi på Telia bidra till en dialog om hur nya samarbeten kan göra att Sverige tar täten för en säker och hållbar digitalisering som inkluderar alla. I vår trädgård på S:t Hansgatan 9 kommer vi på fem seminarier tillsammans med näringsliv, politik, offentlig sektor och politik belysa och diskutera hur vi gemensamt kan lösa viktiga samhällsutmaningar.

2 juli 2018 kl 15:00Hur kan nya samarbeten kring innovation och digitalisering lösa Sveriges största samhällsutmaningar?

3 juli 2018 kl 09:00Den närmsta nära vården är egenvården – hur kan digitalisering och egen drivkraft förändra vården?

3 juli 2018 kl 12:00Hur förbereder vi Sverige för det digitala terrordådet?

4 juli 2018 kl 09:00 –  Hur kan teknik i framkant hjälpa polis och räddningstjänst att rädda liv?

5 juli 2018 kl 09:00Hur säkerställer vi att äldre kan vara en del av det digitala Sverige?

I anslutning till seminarierna kommer det finnas en digitaliseringsmässa där man kan ta del av innovationsprojekt och aktuella demos som visar hur digitalisering kan bidra till ett smartare och mer hållbart samhälle.

www.telia.se/almedalen kan du läsa gärna mer om vår närvaro i Almedalen, och anmäla dig till att delta på plats eller via livestreamad sändning.

Varmt välkommen!
 

Kategorier