Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Glöm datorn, nu kan du jobba med mobilen

4 år sedan

intro medium

Ut med datorn! Nu kan du göra allt med mobilen eller paddan. Men det kräver rätt förutsättningar. Telias Personliga företagsrådgivare Filip Wilhelmsson berättar hur du slår dig fri från skrivbordet.

Många yrken blir idag mer och mer frikopplade från en specifik plats. Istället handlar det om att kunna komma åt rätt information och kommunicera med kunder och kollegor oberoende av var du befinner dig. Men för att kunna göra det gäller det att du har rätt tekniska förutsättningar, något som Telias Personliga företagsrådgivare kan hjälpa till att lösa.

– Vi märker att fler och fler väljer att jobba där de är istället för på en förutbestämd plats. Det har pratats länge om det mobila kontoret, men nu är det faktiskt möjligt genom molntjänster och moderna telekomlösningar, säger Filip Wilhelmsson, personlig rådgivare på Telia.

Jobba som vanligt på mindre skärm

Idag kan du göra nästan allt du kan göra på en dator på din mobil eller surfplatta. Molntjänster Microsoft Office 365 låter dig exempelvis använda Office-programmen precis som vanligt även om du använder en mindre skärm.

– Du kan vara på väg till ett möte och kommer på att du måste korrigera något i en presentation. Med Office 365 och dokumentet lagrat i molnet kan du lösa det på mobilen istället för att behöva ta upp datorn, säger Filip Wilhelmsson.

En annan användbar molntjänst för företagare som ofta är ute på fältet, exempelvis säljare och konsulter, är Hogia Smart. Det är ett lättanvänt fakturerings- och bokföringsprogram som synkar med molnet och som du kan använda via både en webbapp och en mobilapp.

– Att kunna fakturera direkt i mobilen är smidigt så att det inte glöms bort eller samlas på hög.

Många glömmer säkerheten

För att kunna arbeta tryggt och säkert utanför kontorets nätverk gäller det att både ha en stabil internetuppkoppling och en säker anslutning. Virus och intrångsförsök på smarta telefoner har blivit allt vanligare i och med att mobilernas popularitet växt lavinartat.

– Det är inte så många som tänker på detta, men idag är ett ordentligt säkerhetspaket för mobilen jätteviktigt, säger han och fortsätter:

Telia Smart säkerhet krypterar din trafik och skyddar mot intrång. Dessutom får du statistik över hur många och vilka sidor som försöker komma åt din information.

Mobilväxel i molnet

Han vill också tipsa om mobilväxeln Telia Touchpoint. Genom att inkommande samtal automatiskt dirigeras till lediga medarbetare på företaget riskerar man inte att missa viktiga samtal. Men Touchpoint har också andra fördelar, framhåller Filip Wilhelmsson:

– Om du behöver ha tag i någon på en särskild avdelning slipper du jaga personer som är upptagna i samtal, eftersom man i appen kan man se om kollegorna är tillgängliga eller inte.

Få kostnadsfri hjälp

Jobbet som personlig rådgivare på Telia innebär att han kostnadsfritt hjälper Telias företagskunder på deras digitaliseringsresa, bland annat genom att hjälpa dem att hitta rätt lösningar för att kunna spara tid och pengar.

– Vi gör mer än att bara sälja SIM-kort eller mobiler. Vi lär känna kunden ordentligt och utifrån deras behov sätter vi ihop en helhetslösning som passar just dem, säger Filip Wilhelmsson.

Läs mer här om vad du kan få hjälp med av Telias Personliga rådgivare. Du kan även få hjälp med tekniken av Telias Personliga tekniker, här hittar du mer information om hur det går till.

 

Foto: Johnér / Cultura creative