Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Telia Sense gör det roligare med företagsbil

3 år sedan

intro medium

Har du funderat på att skaffa företagsbil men tycker att det verkar krångligt? Gör bilägandet enklare och roligare med Telia Sense. Och det är enkelt fixat, med hjälp av en hårdvara i bilen och Telia Sense-appen i mobilen öppnas en hel värld av nya möjligheter, oavsett om du har en ny eller äldre företagsbil. För du behöver inte ha den senaste bilmodellen för att det ska funka. Även upp till 15 år gamla bilar kan få nytt liv.  

Hitta tillbaka till bilen

Brukar du stressa mellan olika möten eller jobb och parkerar på lite olika ställen varje gång? Du har du säkert åtminstone någon gång glömt bort var du ställt bilen. Eller kanske har du svurit över att din kollega lämnat bilen för dig att hämta på en stor parkering – men inte lyckas beskriva (eller minnas) var exakt den står? I Telia Sense-appen ser du direkt var bilen parkerades senast. Rör bilen på sig fast den inte borde? Då får du en varning i appen. På så sätt kan du snabbare upptäcka skadegörelse, inbrott eller stöld.

Rullande hotspot

Med Telia Sense blir din bil en rullande wifi-hotspot. Hårdvaran har inbyggt 4G-modem och i abonnemanget ingår 20 GB datatrafik per månad. När du behöver jobba på resande fot eller i bilen mellan olika möten går det lika smidigt som du är van vid.

Förenkla parkeringen

Genom samarbetet med Easy Park slipper du leta parkeringsautomater när du ska parkera. Istället aktiverar du parkeringen i Easy Parks app och när bilen sedan börjar rulla igen avslutas parkeringen automatiskt. I Stockholmsområdet får du dessutom en varning om du råkat parkera där parkeringsförbud råder.

Service i rättan tid

Långt ifrån alla har stenkoll på när det är dags att lämna in bilen på service. Men genom att skicka data om hur bilen mår, med ditt medgivande förstås, kan en serviceverkstad agera proaktivt och förutse när bilen behöver servas. Med Bilia i Telia Sense-appen kan du enkelt boka tid för service och hitta till närmaste Bilia-verkstad.

Bekymmersfri besiktning

Bilprovningen är en annan servicetjänst i Telia Sense-appen. När en automatisk påminnelse kommer är det enkelt att boka tid eller se drop in-tider i appen. Du hittar också smarta råd inför besiktningen och får så klart även hjälp att hitta till din närmaste Bilprovningen-anläggning.

Bärgning till fast pris

Med Viking i Telia Sense får du effektivare service med vägassistans och bärgning. Du kan exempelvis beställa assistans digitalt och följa ärendet i realtid – allt till en fast kostnad.

Automatisk körjournal

Telia Sense-appen loggar automatiskt körsträckor när du använder bilen. Det här är en praktisk funktion för företagare, men även som privatperson kan det vara intressant att se hur mycket och hur ofta bilen faktiskt används. Det enda du behöver göra är att ange om resan var privat eller i jobbsyfte.

Läs mer om Telia Sense här.

Foto: Johnér / Maskot bildbyrå