Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Enklare arbetsdag med Telia Sense

3 år sedan

Företagsbil är förknippat med en hel del tidskrävande administration som till exempel körjournal, parkeringsavgifter och service. Men med ny, smart teknik kan du göra företagets bilanvändande effektivare, snabbare och roligare.

Är du egentligen sugen på en Tesla som företagsbil men inser att det inte är rimligt – varken ur ekonomisk eller praktisk aspekt? Lugn, nu går det att göra din vanliga företagsbil lite smartare och arbetsdagen lite enklare.

Telia Sense är nämligen lika smart som lätt att använda. Med Telia Sense får du tillgång till funktioner som oftast bara finns i nyare premium-bilar. Systemet består av en hårdvara i form av en liten läsare som används tillsammans med Telia Sense-appen. Läsaren pluggar du in i bilens ODB-port, något som funnits i de flesta bilar sedan 15 år tillbaka. Den läser sedan av data från bilen och kommunicerar trådlöst med appen i din mobil.

Lägg mindre tid på körjournalen

Företagare som använder bil i tjänsten vet att det är nödvändigt att ha en körjournal för resorna i tjänsten för att slippa riskera att åka på en skattesmäll i efterhand. Men att skriva körjournal är nog knappast en favoritsyssla hos de flesta.

Det är inte så konstigt, att sitta och anteckna mätarställning och miltal för hand är både tidsödande och ineffektivt. Men Telia Sense har en funktion som gör att du slipper det tidskrävande momentet, dina resor registreras automatiskt i appen. Det enda du behöver göra är att ange om resan var i tjänsten eller privat.

Avslutar parkeringen automatiskt

En annan smart funktion med Telia Sense är att du slipper ångesten över att du har glömt bort att checka ut från parkeringsautomaten. Du startar helt enkelt parkeringen i EasyParks app, som sedan automatiskt avslutar den när du rullar iväg därifrån.

Och om du var stressad när du parkerade kanske du glömde exakt var du gjorde av bilen. Inga problem, i Telia Sense-appen ser du på en karta var du parkerade bilen.

Du kan också se om något händer med bilen under tiden den är parkerad, exempelvis om du blir påbackad eller får ett dörruppslag. Då får du en varning i form av en push-notis i appen.

Påminner om bilservicen

Med flera bilar i företaget kan det vara svårt att hålla exakt koll på serviceintervall och underhåll. Därför får du med Telia Sense påminnelser om när det är dags för service och däckbyten. Eftersom Telia Sense samarbetar med Bilia så kan du dessutom enkelt boka service och hitta till närmaste Bilia-verkstad.

Om olyckan skulle vara framme behöver du inte oroa dig för att spilla dyrbar arbetstid på att jaga bärgningsbil. I appen kan du enkelt beställa vägassistans och bärgning med Viking Bärgningstjänst.

Med Telia Sense blir användandet av företagets bilar lite enklare och roligare, och du kan fokusera på jobbet istället för tidsödande administration. Och när ni byter företagsbil är det bara att flytta med Telia Sense-hårdvaran till den nya bilen.

Läs mer om Telia Sense här.

 

(Foto: Johnér bildbyrå)