Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Apptips: Tiptapp rensar förrådet

4 år sedan

 

I podden Digitalisterna hyllar programledaren Kjell appar som gör livet enklare. Denna gång har Kjell hittat lösningen på hur man smidigt kan bli av med skräpet som ligger i förrådet.

Många av oss har en massa prylar som egentligen borde fraktas till återvinningen men istället står i något förråd och gnager på samvetet. Kjell tipsar i senaste avsnittet av podden Digitalisterna om en app som kan råda bot på just detta.

Det kan så klart finnas många skäl till att skräpet inte hittar till tippen; du kanske inte har bil, bor långt ifrån återvinningsstationen eller bara vill lägga tiden på annat. Oavsett vilket, så passar appen Tiptapp perfekt vid rensningen.

Du tar en bild på det som du vill bli av med, sätter ett pris och väntar på att någon ska nappa. All betalning sker via appen, så du slipper diskussioner om priset.

Geotaggar på tippen

För att den som får sina saker hämtade ska vara säker på att det verkligen återvinns finns en funktion i appen som gör att den som hämtar inte får betalt förrän denne kan visa att prylarna lämnats på en återvinningsstation med hjälp av en geo-taggad bild.

För att uppmana till återbruk går det för den som vill bli av med något att markera om prylen är okej att återbruka istället för att skickas på återvinning.

Tiptapp utnämndes som en av de fem bästa livsstilsapparna 2017 av tidningen Internetworld. Appen är gratis att ladda ner här, Tiptapp tar dock tio procent i avgift på varje transaktion.

Lyssna på senaste avsnittet av Digitalisterna här!