Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Allt du behöver veta om de nya iPhone-modellerna

4 år sedan

intro medium

Under tisdagskvällen svensk tid presenterade Apple sina tre senaste iPhonemodeller, iPhone 8, 8 plus samt iPhone X. De två förstnämnda är uppdaterade versioner av Apples succételefon som först lanserades för tio år sedan, medan iPhone X är en helt ny telefon som enligt Apple ska sätta standarden för smartphones under de kommande tio åren.

Den billigaste av de nya modellerna är iPhone 8, som utseendemässigt är lik sin föregångare, telefonens uppgraderingar återfinns främst på insidan. Telefonen kommer i rymdgrått, silver och guld, och höljet är i ett stålförstärkt glas som är en uppgradering både estetiskt och funktionsmässigt. Baksidan i glas förbättrar täckningen samtidigt som det möjliggör sladdlös laddning, något som Apple satsar stort på under namnet Airpower. I nuläget finns det en mängd tredjepartsprodukter som möjliggör sladdlös laddning genom den så kallade Qi-standarden, och Apple är på väg att lansera sin egen laddningsplatta under 2018 där även Apple Watch samt de trådlösa hörlurarna kommer att kunna laddas.

Även framsidan på iPhone 8 har fått sig ett lyft, de nya modellerna är utrustade med Retina HD-skärmar, vars skärmar är 4.7 respektive 5.5 tum stora. Skärmen har även funktionen True Tone som automatiskt anpassar färgerna på skärmen efter miljön. Den nya 12 megapixel-kameran och har en större och snabbare sensor. Tillsammans med ett nytt färgfilter, djupare pixlar och en optisk bildstabilisator gör det den nya kameran till den mest avancerade i en iPhone någonsin. Även porträttläget har förbättrats och ger nu mer studiomässiga bilder.

Den nya processorn är även den uppdaterad och går under namnet A11 Bionic. Den är upp till 70 procent snabbare än den tidigare A10-processorn och ger en snabbare och mer stabil iPhone-upplevelse.

Mer detaljerade specifikationer för de båda nya iPhonemodellerna hittar du på Apples hemsida.

iPhone X
Gårdagens stora nyhet var förstås iPhone X, nästa generations smartphone i en mycket elegant förpackning. Under parollen ”Välkommen till framtiden” presenterar Apple för första gången en telefon där hela framsidan är en skärm. Att ta bort hemknappen, som funnits på alla iPhones sedan den första, är ett stort steg. Till hemskärmen kommer nu användaren genom att swipea uppåt på skärmen. Skärmen, som för övrigt är 5.8 tum stor, det vill säga 0.3 tum större än 8 plus, har en Super Retina-skärm och ger en kristallklar bild.

Specifikationer för iPhone X hittar du här.

Kategorier