Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Apple presenterar iPhone 8 och iPhone X

4 år sedan

Tio år efter att Apple lanserade sin första iPhone var förväntningarna skyhöga när den senaste modellen skulle presenteras. Totalt visades tre nya telefoner upp tillsammans med bland annat en ny Apple Watch samt en ny Apple TV som nu stöder 4K.

Ett decennium har gått sedan Apples första iPhone lanserades, och grundaren Steve Jobs anda vilade över det nyöppnade auditoriumet i norra Kalifornien när Tim Cook presenterade de senaste modellerna. Det skulle komma en nyhet som presenterades som Apples främsta på tio år, vi återkommer till den snart.

Det var förstås den nya iPhonen som gav upphov till mest applåder inledningsvis. Namnen på de två nya modellerna är iPhone 8 och 8 Plus, och telefonerna presenterades av Tim Cook som teknologi blandat med mänsklighet. Telefonen har stålförstärkta glasskärmar fram och bak och kommer inledningsvis i färgerna silver, guld och Apples egen rymdgrå. Här är några av nyheterna som ryms i iPhone 8:
• Retina HD skärm i storlekarna 4.7 och 5.5 tum.

• True Tone, telefonens ljus anpassar sig efter rummets eller miljöns.

• Den mest hållbara skärmen någonsin i en iPhone.

• 25% starkare volym och djupare bas i telefonens stereohögtalare.

• Det nya chipet A11 Bionic är 25% snabbare än A11 som finns i iPhone 7.

• En ny appledesignad grafikdel gjord för 3D-spel.

• Sladdlös laddning med hjälp av Qi-teknologi.

• Bluetooth 5.0

• Damm- och vattentålig.

• Augmented Reality-optimeringen gör att den kan läsa av information bland annat sportevenemang och olika föremål för information i realtid.

Uppdaterad kamera
Den nya uppdaterade kameran fick förstås mycket uppmärksamhet. En 12 megapixel-kamera med ny sensor, snabbare autofokus, nya sensorer och optisk bildstabilisator. Bilder tagna med den nya kameran visades upp, och för ett otränat öga var det svårt att skilja dem från bilder tagna med en systemkamera, även i dåligt ljus. Kamerans porträttläge har blivit bättre, kameran läser av ljus och objekt för att skapa en perfekt bild, den adaptiva och lättanvända kameran är en av de stora uppdateringarna i iPhone 8. Även videokameran är uppdaterad med 4K och 60 bilder per sekund.

Ny Apple Watch
Förutom de nya telefonerna visades även en ny uppdaterad Apple Watch visades upp, den går under namnet Series 3 och den klart mest uppskattade uppdateringen är att klockan nu går att använda som telefon tillsammans med Apples trådlösa lurar. Mycket fokus under presentationen lades på klockans möjligheter att kartlägga användarens fysiska data, från träningsstatistik till analyser av hjärtrytm.

TV i 4K
Även Apple TV lanserades för tio år sedan, och under gårdagens Keynote presenterades många stora nyheter för TV-plattformen. Den största och viktigaste nyheten var att innehållet i Apple TV nu finns i 4K HDR, en bildkvalitetsstandard som länge efterfrågats av såväl konsumenter som experter. Apple har även slutit avtal med flera stora filmbolag, och mediedistributörer över hela världen, bland annat SVT och Viaplay, angående innehåll. En stor satsning har även gjorts på sport, med anpassningsbara tablåer efter användarens favoritsporter- och lag samt resultat i realtid.

One more thing…
Kvällens allra största nyhet var förstås iPhone X. Telefonen innebär enligt Tim Cook ett stort steg framåt för Apple, och den största utvecklingen för iPhone någonsin. Telefonen presenterades som ”produkten som ska forma utvecklingen för teknologi för det nästa årtiondet.”

Telefonen har en skärm som täcker hela framsidan, och man har tagit bort den klassiska hemknappen, ett swipe kommer nu att ta användaren till hemskärmen. Skärmen kallas Super Retina, är 5.8 tum stor och har den bästa upplösningen på en iPhone någonsin. En av de stora nyheterna med iPhone X var Face ID, en funktion som gör att telefonen låser upp sig med hjälp av ansiktsigenkänning. När användaren tittar mot skärmen aktiveras funktionen och telefonen blir upplåst. Face ID kommer även att kunna användas för att logga in på säkra appar.

iPhone 8 och 8 Plus går att förköpa hos Telia från och med fredag den 15 september 09.01.
Vi börjar att leverera iPhone 8 och 8 Plus den 22 september.

För mer information om iPhone X – anmäl ditt intresse så uppdaterar vi dig med den senaste informationen. telia.se/applenytt