Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Konkurrens bland smarta klockor

4 år sedan

intro medium

Med ett utseende som för tankarna till vintageklockor ger sig svenska Kronaby in på marknaden med smarta ur.

Apple och Garmin har hittills dominerat marknaden för smarta klockor, men nu kommer uppstickare som borde få dem att sätta fart på produktutvecklingen. En av dem är Kronaby-klockan, vars starkaste funktion nog är att de ska klara sig två år (!) på samma laddning.

Det mer klassiska vintage-utseendet tilltalar också troligtvis en något annan målgrupp än övriga smarta klockor. Med tre knappar på sidan av uret kan användaren styra olika funktioner; som att avvisa inkommande samtal, spela upp musik, hantera alarm och fjärrstyra mobilens kamera.

Varierande vibrationer
Klockan har också inbyggda funktioner för att uppmuntra att användaren rör på sig, bland annat en stegräknare och ”vänliga” uppmaningar om att man ska resa sig upp om det blir för mycket stillasittande. En annan specialfunktion: via appen går det att ställa in så att klockan vibrerar på olika sätt beroende på vem som ringer. På det sättet kan du veta när det är någon av dina prioriterade kontakter – exempelvis dagispersonalen eller din närmaste chef – som försöker nå dig.

Men nog kan Kronaby-klockan från det Malmöbaserade företaget Anima få tuffare konkurrens inom kort. Det ryktas nämligen om en ny version av Apple Watch under hösten, och det knystas om att den äntligen ska kunna klara funktioner som sms och samtal utan en mobil i närheten – något som många användare har längtat efter.[1]

Foto: Kronarby

Källor
1 MacWorld

Läs också
Smarta knappen flic förenklas
Hela väggen blir en pekskärm
Dags att kasta tangentbordet