Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Så sköter du jobbet smidigare i sommar

2 år sedan

Som egenföretagare kanske du behöver småjobba lite på semestern. Då underlättar smarta och flexibla lösningar – så att du inte tappar affärer eller riskerar dina kunders data. Med fem olika situationer vill vi inspirera till smidigt jobb.

Som egen företagare vill du förmodligen kunna ta med dig jobbet hem, till sommarstugan eller på utlandsresan för att hålla ett halvt öga på företaget även när du ska vara ledig. Sara Ekman-Bolin, personlig företagsrådgivare på Telia, tipsar om hur du löser utmaningarna som kan uppstå under sommarledigheten.

Flexibel semestersurf
Om du vill kunna jobba från sommartorpet eller fjällstugan där du inte har fast anslutning går det bra att koppla upp surfplattan eller datorn med hjälp av din smartphone. Då behöver du säkerställa att du har tillräcklig surfmängd.

– Just inför sommaren rekommenderar vi Mobilt Bredband Företag, där du kan justera din surfmängd efter dina behov, säger Sara Ekman-Bolin

Backup och ständig tillgång
Hur härligt det än är att ha semester så behöver du kunna komma åt informationen på jobbdatorn. Vad gör du annars om du får ett samtal om att du måste dubbelkolla ett avtal eller läsa igenom ett dokument?

– Med Microsoft OneDrive kan du lagra allt viktigt du behöver ha med dig i molnet och komma åt det var som helst – även från kundens dator, säger Sara Ekman-Bolin.

Det generösa lagringsutrymmet på 1 TB gör att OneDrive dessutom fungerar perfekt som backup. Slår blixten ner i sommarstugan och förstör datorn – då är all viktig info säkrad.

Säkra dina dokument
Oavsett om du jobbar som jurist, kundansvarig eller konsult hanterar du förmodligen en hel del dokument som inte ska hamna i orätta händer. Och som bekant finns det en hel del virus och hackerattacker att se upp med. Men hur ska du då kunna jobba från det där charmiga lilla fiket i Skåne?

– Tjänsten Protection Service for Business är framtagen för att du ska kunna sitta på offentliga wifi-nät och vara helt säkrad. Man kan säga att det är företagsversionen av populära F-Secure, och du kan skydda upp till tio enheter för att säkerställa att känslig information inte läcker ut, säger Sara Ekman-Bolin.

Kategorier