Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

5 smarta molntjänster för egenföretagaren

4 år sedan

Du vill lägga mindre tid på administration, ägna mer tid åt dina kunder och samtidigt kunna jobba var som helst utan problem. Stämmer detta är molntjänster lösningen du har letat efter.

Som egenföretagare vill du ha friheten att jobba där det passar just för tillfället. Molntjänster är visserligen inte längre något nytt fenomen för att komma åt kontoret var du än befinner dig. Det som kan vara en utmaning är att hitta vilka tjänster som passar just dig och ditt företag.

I Telias App Market har du alla tjänster du kan behöva samlade på ett ställe. Du kan välja exakt de tjänster du vill ha (och dessutom byta från månad till månad). Då får du både support på svenska och allt samlat på en och samma faktura – allt för att det ska bli så smidigt som möjligt.

– Vi har samlat de bästa apparna på marknaden för dig som driver företag så att du slipper leta, säger Frida Ahrenby som är sälj- och marknadsansvarig på Telia.

Här är fem molntjänster i App Market du kan ha användning för:

Microsoft Office 365
Jobba med en PowerPoint på paddan i fiket, ändra i ett Excel-ark med din smartphone eller skriv ett Word-dokument och dela det direkt med medarbetarna. Kort och gott är detta Microsofts Office-program i molnet, tillgängligt från alla dina enheter.

Billogram
Fakturahantering kanske inte är det roligaste du gör i företaget, men likväl nödvändigt. Billogram gör det både roligare och enklare.

– Billogram förkortar tiden det tar att fakturera genom att du har alla dina kunduppgifter, dina vanligaste varor och tjänster och annan information i molnet. På så sätt kan du bara kan mata in det i en färdig fakturamall i appen och dra iväg fakturan, säger Frida Ahrenby.

Meetin.gs
Möten på distans är ett smart sätt att spara tid. Att få folk att synkronisera sina kalendrar för gemensamma möten är dock inte det lättaste, men med Meetin.gs sköter du allt från planering av möten till påminnelser och uppföljningar i en och samma molntjänst.

Hogia Smart
Hogia är en svensk bokförings- och faktureringstjänst som funnits länge. Det nya med Hogia Smart är att du får tillgång till den var som helst genom en webbläsare.

– Många små bolag kanske inte vill redovisa själva och lejer därför ut det. Men med Hogia kan du plocka hem fakturering och redovisning, för att på så sätt få bättre kontroll på transaktioner och vad sker i ditt företag. Hogia Smart har ett extremt intuitivt gränssnitt så det är enkelt komma igång.

Spotify Business
Du som vill ha musik i din frisörsalong, butik eller annan lokal ska kolla in Spotify Business. Företagsvarianten av Spotify är utvecklat av bolaget Soundtrack your brand och innehåller företagsspecifika funktioner, som till exempel schemaläggning av musik och ett enkelt sätt att dela spellistor med dina kunder. På så sätt kan du bygga ditt varumärke med musik.

– Det är också viktigt att komma ihåg att Spotify Business krävs för att du rent upphovsrättsligt ska få spela Spotify offentligt, säger Frida Ahrenby.

Foto: Johnér

Kategorier