Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

8 guldkorn från Digitalisterna som förgyller sommaren

4 år sedan

Telias podcast Digitalisterna är en guldgruva för dig som vill lära dig mer om digitalisering och startup-världen. Vi tipsar om åtta avsnitt som är extra värda en lyssning – om du inte hinner lyssna på samtliga vill säga.

I podden Digitalisterna möter vi radioprofilen och technörden Kjell Eriksson som tillsammans med Telias företagsrådgivare Daniel Stark intervjuar gäster, testar ny teknik och navigerar i den digitala transformationen.
Till dags dato har närmare 50 kommit ut och vi har valt ut åtta guldkorn från arkivet att avnjuta i hängmattan i sommar.

1. Kvinnor i tech-branschen
Premiäravsnittet för den fjärde säsongen av Digitalisterna innehöll en rapport från konferensen Women in Tech men också många bra tips för kvinnor – och män – i techbranschen. Skaffa en karriärbrorsa, var ett av tipsen! Batteridrömmar och karriärbrorsor – säsong 4, avsnitt 1

2. Digitala transformationen för företag
Det här specialavsnittet spelades in på Telias liveevent Connect2Business i mars i år och är fullmatat med prominenta gäster från den svenska tech-scenen. Temat för avsnittet är digital transformation och hur det går att förenkla företagandet i en digital värld. Digitalisterna special – säsong 4, specialavsnitt

3. Arbetsplatsen i framtiden
Den digitala tekniken frigör oss från det traditionella kontorets begränsningar. Digitalisterna besöker två startuphus i Malmö, Media Evolution City och The Ground, och pratar om framtidens arbetsplats. Passion, pingisbord och gnällfritt – säsong 3, avsnitt 7

4. Allt om VR, AR och MR
Daniel och Kjell gästas av Jessica och Jimmy Engström från företaget AZM Dev och de reder ut skillnaden mellan Virtual Reality, Augmented Reality och Mixed Reality. Och så får Daniel testa VR-glasögonen Microsoft Hololens, vilket leder till att han ser hundar och hiphopare som ingen annan ser. Verkligheten – harder, better, faster, stronger – säsong 4, avsnitt 6

5. Framtidsavsnittet
Hur ser världen ut år 2050? Kjell och Daniel Spekulerar tillsammans med Jenny Carlstedt på Sweco och gurun Darja Isaksson. Dessutom bjuds på spaning direkt från Silicon Valley. År 2050 – säsong 2, avsnitt 14

6. Startupvärlden i Malmö
Att Stockholm har en livlig startupscen känner de flesta till, men Malmö är på väg att bli en riktig uppstickare. I det här avsnittet träffar Digitalisterna entreprenörer och riskkapitalister från Sveriges tredje största stad. Malmö – en underdog som inte vill bli stor – säsong 3, avsnitt 5

7. Den kontorslösa arbetsplatsen
I det allra första avsnittet av Digitalisterna pratar Kjell och Daniel om att jobba på kontor men utan kontorsplats, något som blir allt vanligare. Kaféer, gerillakontor, co-working space och andra moderna alternativ avhandlas. Det kontorslösa kontoret – säsong 1, avsnitt 1

8. Biohacking
I det här avsnittet samtalar Daniel och Kjell med personer som vet hur man med hjälp av teknik kan modifiera sig själv. Och Daniel får dessutom testa robothandsken Bioservo live i studion. Bli en bättre version av dig själv – säsong 4, avsnitt 2

+ Bonustips: Du som är extra intresserad av biohacking kan lyssna på hur det går till att åka tåg med SJ-biljetten i ett chip i handen. Japp, det går faktiskt att göra i Sverige numera. Lyssna här!

Kategorier