Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Solbrillor spelar musik – inne i huvudet

2 år sedan

Musik som ljudvågor i luften? Så ute! Med ett par Zungle på näsroten sägs du få musiken levererad direkt till skallbenet.

Tänk dig att du sätter på dig solglasögonen, knackar lätt på höger skalm och plötsligt hör du hur musik från din telefon spelas inuti huvudet. Låter det som science fiction? Jo, det gör det visserligen, men de här glasögonen sägs vara en verklig produkt som snart går att beställa.

Zungle Panther är nämligen ett par solglasögon med inbyggda hörlurar. Men istället för att ljudet förmedlas genom hörlurar som du stoppar i öronen leder Zungle ljudet direkt till skallbenet med hjälp av vibrationer. Tekniken kallas ”bone conduction”, eller ”benledning” på svenska, och är egentligen inte ny men först nu har användbara konsumentprodukter med benledningsteknik börjat presenteras.

Bra för joggare
Den största fördelen med benledning är att du ska kunna höra omgivningen samtidigt som du lyssnar på din favoritmusik. Bra för dig som är ute och joggar eller cyklar i trafiken och inte vill bli påkörd med andra ord.

Brillorna är såklart trådlösa och spelar musik i fyra timmar innan de behöver laddas. Det finns en mängd färgkombinationer att välja mellan, och glasögonen kostar inte mer än ett par vanliga Ray-Bans. Vi garanterar dock varken kvalitet eller att de faktiskt fungerar, för efter lite googlande visar sig användaromdömena inte vara speciellt översvallande…

Fakta: Zungle Panther Batteritid: Standby 100 timmar, speltid 4 timmar Vikt: 45 gram Laddningstid: knappt 1 timme via USB Pris: drygt 1 000 kr, exklusive frakt, tull och moms.

Foto: Zungle

Kategorier