Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Jobba enklare på distans i sommar

4 år sedan

Allt fler väljer att arbeta utanför kontoret under sommarmånaderna. Telias Personliga företagsrådgivare Filip Wilhelmsson guidar till hur du kan jobba effektivt och samtidigt njuta av sommaren.

Sol, bad och lata dagar i sommarstugan hägrar. Är du egenföretagare vill du kanske hålla ett öga på verksamheten även under semestern. Eller så förlänger du sommarkänslan genom att flytta hemmakontoret till sommarstugan.

Detta förutsätter dock att du har en bra internetuppkoppling – som inte lägger av mitt under konferenssamtalet eller i den viktiga filöverföringen.

För många räcker det med att ha pålitlig 4G-täckning och en tillräckligt stor surfpott i sitt företagsabonnemang, framhåller Filip Wilhelmsson som är Personlig rådgivare på Telia.

– För att maxa sitt jobb på distans har vi surftjänster med en rejäl mängd surf för alla typer av jobb, allt anpassas för att passa de unika behoven och kan enkelt uppgraderas vid behov.

Fiber till sommarstugan
Idag är det allt fler som väljer att dra in fiber även i sommarstugan, då det erbjuder bättre möjligheter än enbart mobilt bredband.

– Fiber passar dig som vill jobba samtidigt som familjen kan underhålla sig med internet när det regnar ute. Det finns inte heller någon begränsning på surfmängden när det gäller fiber, så du behöver inte tänka på mycket surf abonnemanget har kvar.

För att jobbet ska flyta på smidigt när du är på annan plats än kontoret gäller det att minimera riskerna för att problem uppstår.

– Jag kan berätta hur jag inte hade velat ha det i sommar: komplicerad dokumenthantering, virus på datorn och slut på surf utan möjligheten att ha igång Spotify i solen, säger Filip Wilhelmsson och fortsätter:

–Ha alltid säkerhetsprogram, molndokumenthantering, surf och solkräm!

Att ha en säkerhetskopia i molnet är en enkel och billig gardering mot olyckor som lätt inträffar på semestern; telefonen faller i vattnet, datorn glöms ute i regnet eller blixten slår ner i sommarstugan medan datorn står på laddning.

– Använd dig av moln för att lagra allt; bilder, back-up och viktiga dokument och presentationer. Det är de enda moln jag önskar våra kunder i sommar, säger Filip Wilhelmsson.

Moderna verktyg ökar produktiviteten
Filip Wilhelmsson är en av de många Personliga rådgivare som Telia erbjuder kostnadsfritt till sina företagskunder, framförallt för att hjälpa alla företagare förenkla verksamheten.

– Vi leder våra kunder in i digitaliseringsresan och målet är att de ska kunna effektivisera sin verksamhet, för att på så sätt spara tid, pengar och energi, säger han.

Med moderna verktyg och molntjänster, som Microsoft Office 365, blir det enklare att vara produktiv från olika enheter.

– Våra kunder uppskattar möjligheten att sömlöst kunna byta enhet och fortsätta jobba i sin Powerpoint-presentation på mobilen på väg till mötet.

Viktigt med rätt skydd
Han rekommenderar dessutom att använda ett säkert skydd mot virus och ransomware-attacker. Det sistnämnda är något som har ökat markant på senare år.

Telia Smart säkerhet ger en säker användning av internet, säger Filip och bjuder på ett bonustips:

– Reser ni utomlands kan ni även ändra inställningen för vilket land ni befinner er i – och då kan ni se favoritserierna som vanligtvis bara går att se i Sverige.

Skulle det vara något som strular med företagets it i sommar går det enkelt att få hjälp:

– Min partner, Telias Personliga tekniker, tar aldrig semester och hjälper till med allt inom it hela sommaren!

Mer om Telias Personliga rådgivare hittar du här. Du kan även få hjälp med it-problem av Telias Personliga tekniker, läs mer här.

Foto: Johnér bildbyrå / Elliot Elliot

Kategorier