Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Chattbotar lär ut främmande språk

4 år sedan

intro medium

Nu går det att lära sig att konversera på franska, spanska och tyska – med de outtröttliga lärarna Roberto, Ada och Renée ständigt tillgängliga i mobilen. Den populära språkinlärningsappen Duolingo har lanserat sina första tre virtuella lärare med artificiell intelligens.

Duolingo har fem år efter lanseringen lockat över 120 miljoner användare till sin gratis app för språkinlärning. Appen lär dig att läsa, skriva, förstå och tala 26 olika språk, givetvis med inslag av gamification för att uppmuntra till att komma vidare i studierna.
Nu har Duolingo kompletterat sina pedagogiska verktyg med kocken Roberto, polisen Ada och chauffören Renée. Det är Duolingos tre chatbottar som är redo att konversera i realtid på franska, spanska och tyska. Fler språkversioner kommer att dyka upp successivt framöver, enligt Duolingo.
Chatbottarna drivs med artificiell intelligens och blir smartare ju mer de används. För den som tycker att det är svårt att veta vad man ska svara så hjälper Roberto, Ada eller Renée gärna till med att föreslå passande svar – det är bara att klicka på ”help me reply” så kommer det förslag.
Nyligen kom Duolingo med annan nyhet som fick en massiv positiv respons av användarna: en språkkurs på japanska. Just den kursen har enligt Duolingo varit extra svår att ta fram, och ungefär hälften av företagets 70 anställda var sysselsatta på heltid under ett halvår för att kunna lansera den efterlängtade kursen.1

Duolingo är i dagsläget gratis och finns för iOS, Android, Windows phone och som webbversion.

Källor
1 Forbes

Läs också
Fem appar för nya vanor
App ska ge bekvämare leverans
Dags att göra bilen uppkopplad